Korhan Orkun 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Marka- fanatizm bizi aveocu yaptı 40.000 liraya alınan LTZ dizel aveonun karşılığı fiestada nedir? Myfiestamı? 3-5 ay sonra satmak gerekirse çokta acilse, 34.000 - 35.000 liraya aveoyu satarsın. Fiestayıda hadi diyelimki 37000-38000'e satarsın. Ya 3-5 ay sonra satmayacaksam? Neden haketmeyen arabaya haketmediği bi meblağ ödiyim?(benim kriterlerimde elbette ki defaten söylediğim gibi herkes istediği aracı istediği bedele alır) Bu arada daewoo ve daihatsu diye markalar artık tarih oldu. Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Gökhan Abi ile defalarca denedik araçlarımızı, sürekli birbirimizin araçlarını kullanıyoruz. (2012 Fiesta ve 2012 Aveo) Performansta Aveo üstün(1.3 75hp & 1.4 TDCi Her şekilde denedik Aveo arayı açmaya başlıyor ve yüksek vitesle yokuş çıkma konusunda daha iyi). Yol tutuşta Aveo üstün(Konuya ESP dahil olmadan da daha üstün, ayrıca fabrika çıkış lastikler aynı). Yakıt tüketiminde Aveo daha üstün. Aveo'nun vergisi daha az. EuroNcap belirlemiş, sınıfında Aveo'dan daha sağlam bir otomobil yok. Aveo daha geniş ve ferah(Fiesta sahibi Gökhan Abi'nin yorumları bunlar hep). Ben Ford fanatiğinin başıyım, ama bu kadar sonuç ortadayken şimdi ben neden gidip Fiesta alayım? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Esp donanımı ilk çıktığı zamanlarda her zaman olduğu gibi üst sınıf araçlarda olan bir güvenlik önlemiydi. Diğer elektronik aksamlar gibi maliyeti ucuzladıkça sırayla alt kademe araçlara uygulandı. Spor araçlarda esp bilerek tercih edilmeyebilir. O araçların karakteristikleri gereği sürücüyü sınırlandıracak elektronik oyuncaklar talep görmüyor. Zamanında da Honda hem maliyet hem kullanıcı şikayetlerini önlemek için eklememiş olabilir. Şu an bildiğim kadarı ile Avrupadaki tüm araçlarda esp bir standart haline geldi ya da gelmek zorunda. Şu an üreticinin de mekanik olarak yol tutuş için ypacağı ar-ge, yatırım masraflarını düşüren bir opsiyon gibi gözüküyor. Birçok detayın obiraraya getirilmesinin akabinde ortaya çıkan yol tutuş başarısını sağlayamayan firmalar için kurtuluş oldu bu. Özellikle en küçük sınıf için detaylı mühendisliklere de belki gerek kalmadı esp sayesinde. Saygılarımla. Bu tırt firmalara örnek vereceğim ama ortalık karışacak, en güzeli susmak, zaten anlayan anladı Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Bugün önce gittim pejo 301 test ettim baktım orada duruyor aldım sürdüm. Araç dizeldi. Dış görünüş harika içi de idare eder ama biraz kalitesiz gibi geldi bana. Hızlanmasını çok beğenmedim. Fazla donanımı yok. Fiyatı 42 bin tl. Sonra gittim Aveo dizelin orta donanımlı olanını test ettim. Öncelikle arka dizayn hoşuma gitmedi. Arka koltuk diz masefasi dar. Bagaj baya büyük. Arka koltukdan alıp bagaja katmışlar. İç malzeme kalitesi güzel. Beklediğimin üzerinde. Sürüş kısmında ise önce satış temsilcisi sürdü. Adam virajlara sert girdi göstermek için araba yola yapışıyor. tık bile demedi çok güvenliydi. Bastığınız zaman orta donanım olduğu halde çok iyi kaçıyor. Her şey olumluydu. Test sürüşüm bitti ana yoldan aracın bayisine gireceğimizin zaman ana yoldan sağa sinyal verdim. Tam döneceğim yanımdan bir motorsiklet çok süratli bir şekilde geldi ve Alladan tam dönmeden geldi aynaya çarptı. Baya moralim bozuldu. Neyseki indiğim zaman ayna sapa sağlamdı. Ayna 180 derece dönebiliyormuş ayna kırılmadı yani. Sağlamlığı da böylece test edildi ve sınıfı geçti. Ancak tek olumsuz yanı kendi adıma söyleyim iç kısmı dar ön kol dayamayı koluma denk getirmem için sağ kolumu gövdeme yapıştırmam gerekiyordu. Şöyle ferah ferah süremedim. Ama koltuklar çok rahattı. Pejodan daha rahattı. Bu arada my link şu an için Türkiye de yokmuş 650 tl de ekstarası var olsa bile bilginize. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 105hp 301'in gidişini beğenmediniz 75hp Aveo'nun gidişini nasıl beğendiniz? Ayna iki yöne de katlanabiliyor ben hem düz giderken hem geri giderken vurdum oradan biliyorum Daracık yerlerden arabayı geçiriyorum aynalar geçmiyor, çok büyükler. Fiesta alacak olsanız hiçbir donanımda kol dayama yok orta donanımda olduğuna şükredin İçi her türlü Fiesta ve Polo'dan geniş beğenmeseniz de... Valla ben pejoyla basmadım çekindim biraz. Ama aveoyu bir miktar adam sürdü o baya iyi sürüyordu. Pejo 301'i focusla kıyasladım oaynı segmentler çünkü. Ama aveo kendi segmentine göre iyi kaçıyor. Fiesta da dar fiesta geniş demedim zaten. Sonra arkadaşın focusu sürdüm ve kararımı verdim. Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 O Fiesta 1.6 TDCi'ı da tokatlar işte. Daha düşük vergiyle kağıt üstünde bile daha hızlı ve daha torklu Hem de uzun yolda 6 ileri, mis Deneyelim Ama benim araç hileli Yorum bağlantısı
Necati Dur 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 katılıyorum. dün nette poloya baktım en baz modeli aldım kendi aracını kendin yap seçeneği ile ilerledim. Park sensörü koydum, hız sabitleme koydum, kararan dikiz, çelik jant koydum. Fiyat oldu 45 bintl. Daha da ilerlemedim zaten daha bir çok özelliği yoktu sadece 1 kaç parça donanım koydum fiyat uçtu gitti. Aveo arka tasarım dışında güzel araç yapmış bence. Ama bir alt segment işte. Yapılmışına baksaydınız daha kârlı olabilirdiniz. Polo Blue Motion'un Liste Fiyatı 41300. 1.2 TDI. 75 hp. Bu fulun fulu Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 O Fiesta 1.6 TDCi'ı da tokatlar işte. Daha düşük vergiyle kağıt üstünde bile daha hızlı ve daha torklu Hem de uzun yolda 6 ileri, mis 1.3 95Le 1.6 95 fiesta kıyaslanırsa tüketim ve performans olarak hangi araç önde olur ? Aveo fiesta olarak ? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 aveodan ve fiestadan vazgeçtim, tata diyorum artık. bedavadan azıcık pahalı hemde. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 İki aracı da kullanmadım. Ancak 1.3 68'lik multijet ile, 1.4tdci motoru kullandım. Eski fiesta'da aynı motor aracı daha iyi taşırken yeni Fİesta'da turboya geçiş süresinin daha geç olduğunu düşündüğümden anlık tepkilerde zayıf buldum. Aracı doğru devirde kullanmadığınızda yığılma çok fazla oluyor ki dizel araç kullanım tecrübesi olmayan bir insan değilim. Buna karşın 1.3mjet çok daha verimli bir motor. Sadece belli viteslerde değili her viteste istikrarlı ve kararlı bir tork dağılımı var. Eski fiesta'nın 2. vitesindeki gibi uzamıyor belki ama 5. viteste de torku daha uzun bir aralıkta verdiğini hissediyorsunuz. 1.3mjet motor neler yapılarak 95 bg yapıldı bilemiyorum ancak bu tork dağılımı bozulmadan direk güçlendirme uygulandıysa performansı memnun edecektir. Fiesta'nın 1.6TDCI'si ise Focus'un 110bg'liğinin köreltilmişi ise o da güç yönünden kullanıcısını üzmez diye düşünüyorum. Ancak küçük bir sorun var ki o da 1.6 TDCI en dolu olan araç 53.000.-TL iken, Aveo 45.000.-TL bile değil sanırım. Fiesta bu fiyatı ile modeli bitecek orta sınıf araçlarla aynı fiyatı paylaşıyor ve bence boyundan büyük işlere kalkışıyor. 53.000'e bu aracı alacak olan kişi, ertesi gün işe gittiğinde, evde arkadaşları ile sohbet ettiğinde duyacağı ilk laf şu olacaktır; "Niye Focus almadın? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 5-6 ileri olması aşırı önemli değil 5.vites ve son dişli oranı nedir? Vista da mesela 5. vites 0.767 / son dişli oranı 3.563, aveoda kaç? motorları aynı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 roll de vista karşısında hiç şansı kalmamış demek ki aveo nun , son dişli oranın 3.721 miş Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Uzun şanzıman bir işe yaramaz bu şekilde hacimsiz ve hp si düşük araçlar için. Üzgünüm Murat Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 (düzenlendi) bu konu eski aslında ama benim de aklıma gelen iki şey var. hangimiz daha çok fonksiyona sahip olduğu için çin telefonlarını iphone'a filan tercih ederiz? üstelik birinde tv ve iki hat kullanmak bile mümkün ve fiyatı diğerinin beşte biri. ya da neden bmw/merc gibi araçlarda neredeyse bardak tutucuya bile ekstra öderken onun yarı fiyatına satılan ful bir insignia bizi kesmez. hepimizin kalbinde premiumlar yatar illa. tasarıma aldanan diyor bu araba süper. arabalarda illa gördüğüyle yetinmek anlamsız bence. hangi marka ucuza satıyorsa bir şeyden mahrumsunuz. bazen prestij, bazen tecrübe, bazen işçilik ve bazen malzeme. 4 milyon km test etmişler c-elysse'yi vs. peki inanıyor musunuz bu citro-pöjo'ların sorunsuz olduklarına. hepimiz biliyoruz ki en sorunlu bunlar olacak. aveo kötü değil. iyi de astra bile sorun çıkartırken adamın neredeyse en ucuz modeli bundan iyi olabilir mi? daha 3-5 sene önce 2 yıldız alamazken şimdi 5 yıldız alması yetti mi? otomobilin görmediğiniz yerleri, bilmediğiniz tepkileri vardır ve bunları öğrenme şansınız olmayabilir. koltuğunun süngerinden, döşemesine, lastiklerinden, galvanizine bir çok noktada farkları vardır. aveo, gelişmekte olan ülke pazarları için üretilmiş bir model. avrupa için corsa satıyor adam. aynı ismi vermemek adına biri opel biri chevrolet/buick. yahu jetta ile golf bile farklı kalite olarak. bunlar ne ki? ama alınsın tabi. bu sayede fiesta 50 bin lira değil. en azından şimdilik. 10 Kasım 2012 tarihinde Övgü Gürşen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 ben bi yorum yapmamışım. 2 arabayı da almazdım. o sınıfta punto varken. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 otohaberin geçmiş sayısında editörün yazısı vardı: satış rekorları kıran marka/modeller ile, kullanım zevki verenler aynı değildir diye, aynı motora 15 bin TL ucuza kavuşulmak varken, marka tutkusunu ben anlamıyorum, kendimden örnek: nerede ise 2 misli pahalıya satılan audi A1 yerine ibiza cupra aldım, çok da mutluyum, farları torpidosu hariç aynı araba, yani alınan teknik fayda aynı, şase aynı fren aynı.... 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 o zaman aveo fiesta punto bir yana vista bir yana diyelim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 26bin TL ye sıfır araba, abs multimedya ledler dahil daha ne yapsın adamlar Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 26bin TL ye sıfır araba, abs multimedya ledler dahil daha ne yapsın adamlar Unutmadan dizel olduğunu belirtelim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 başka türlüsü düşünülemez zaten aveo punto ile aynı Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 punto motorlu punto alınır derim tata mata bunlar geçici heves puntonun devri hiç bitmez. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 punto motorlu punto alınır derim tata mata bunlar geçici heves puntonun devri hiç bitmez. punto sahibi olmanı sabırla bekleyelim mi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 çok kalite bi punto var pertten dönme full full 23 e felan veriyor almak var da para yok http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-satilik-evo-full-paket-bu-fiyatta-kacirmayin-13bin-km-78874872/detay/ hifi sine kadar dolu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 çok kalite bi punto var pertten dönme full full 23 e felan veriyor almak var da para yok http://www.sahibinde...78874872/detay/ hifi sine kadar dolu sıfır km 2 yıl garantili, koltukta naylonlu aynı motorlu, bunun kadar dandik şaselisi de 26bin tL, 200TLye alacağın sub+anfi de aynı bası verecek, far kaşı+fiber takviyesi ile de cupra gibi görünümlü Regal reklamını bilir misin? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 2 yıl sonra yalova kaymakamı gibi olmak var puntonun perti bile değerli o derece Yorum bağlantısı
Recommended Posts