İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- GhiaX Xenon Far Yıkama Arızası

Kürşat Kurnaz

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Bilginizi ilave edeceğiniz, özele değil, genele çözüm üreteceğiniz cevaplarla konu hortlatmada sıkıntı yok Celalettin Bey. Aracınızdaki plastik kapak sorununu açıkçası anlayamadım. 3 senedir kapağım hiç düşmedi. Üstelik bir kere öndeki araca çarptım hafif şekilde plakanın metal çerçevesi form değiştirdi, kapak yerinden oynadı fakat tek hamle ile yerine oturdu. Far yıkama için açılıp kapandığında oynama yapmıyor. Öndeki araç da Mercedesti. . Bazı araçların boynuz şeklindeki fıskiyeleri maliyetleri azaltmak için yapılır. Bir de eski model araçlarda henüz robot sistem geliştirilmeden mevcuttu. Kapanıp açılan mekanizmalar estetik açıdan daha hoş durduğundan genellikle üst sınıf araçlarda yer alır. Mondeo'da genel olarak üst sınıf donanımları ihtiva ettiği için maliyetli olanı seçmiş. Sonuçta siz elinizde daha iyisi varken, daha basite çevirmişsiniz sistemi. Sizin çözümünüz değişik olmuş. Estetik biraz bozulsa da fonksiyonelliğin devamlılığı sağlanmış. Ghialar için değil fakat, maliyeti düşükse, trendler için bir çözüm olabilir.

Saygılarımla.

Evren bey dediklerinize katılıyorum. Fakat, bu fıskiyelerin başlığında bulunan kapağı tutan ince tırnaklar benden önceki dönemde çıkarıp-takmadan dolayı kırılmış, yeni alınan kapaklar fıskiye üzerinde tutunamıyor, bu nedenle düşüyor. Fıskiyelerin bütününü değiştirmek gerekiyor, o çok pahalı. Sadece ucu değişebilse ben böyle amatörce çözümlere yönelmeyecektim. Eğer günün birinde fıskiyelerin uç kısmının bir yerlerde satıldığını öğrenirsem elbette orijinaline yenien döndürebilirim. Mehmet Kaya bey gövde rengi ile ilgili yazmış; gövde rengine boyamak konusuna gelince, bu şeyin montajını henüz bitirmiştim, bitirmenin verdiği sevinç ve heyecanla resimleyim dedim. Teşekkürler. tarihinde Celalettin SÜĞÜRTİN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Evren bey dediklerinize katılıyorum. Fakat, bu fıskiyelerin başlığında bulunan kapağı tutan ince tırnaklar benden önceki dönemde çıkarıp-takmadan dolayı kırılmış, yeni alınan kapaklar fıskiye üzerinde tutunamıyor, bu nedenle düşüyor. Fıskiyelerin bütününü değiştirmek gerekiyor, o çok pahalı. Sadece ucu değişebilse ben böyle amatörce çözümlere yönelmeyecektim. Eğer günün birinde fıskiyelerin uç kısmının bir yerlerde satıldığını öğrenirsem elbette orijinaline yenien döndürebilirim. Mehmet Kaya bey gövde rengi ile ilgili yazmış; gövde rengine boyamak konusuna gelince, bu şeyin montajını henüz bitirmiştim, bitirmenin verdiği sevinç ve heyecanla resimleyim dedim. Teşekkürler.

BRAVO! Gerçektende yaratıcı bir zeka, ve de işlevsel. Estetik olarak sadece Mondeo kullanıcılar anlar (boyadan sonra).

İlginç buluş, elinize sağlık

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Yusuf Koç

Merhaba arkadaşlar. Benim de far yıkama sistemi çalışmıyor. Kapaklar yerinde, çalıştırınca ses geliyor ama sistem hareket etmiyor. Ankara'da bu işi çözebileceğim usta tavsiyesi var mıdır? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı

Merhaba arkadaşlar. Benim de far yıkama sistemi çalışmıyor. Kapaklar yerinde, çalıştırınca ses geliyor ama sistem hareket etmiyor. Ankara'da bu işi çözebileceğim usta tavsiyesi var mıdır? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba Yusuf Bey,

Avatar olarak (profil resmi) yüzümüzün görüleceği bir resim kullanıyoruz.

Teşekkürler, keyifli forumlar..

Yorum bağlantısı

Ses nereden geliyor? Kapaklar altındaki robotlara montelidir. Robot dışarı çıkarken kapakla çıkar. Çalışması için farların açık olması gerekir ve uzun basacaksınız. Önce silecekler sonra farlar yıkanacak. üst üste basınca çalışmaz. 3 seferde bir çalışır. Sadece camları yıkamak isterseniz düğmeye kısa basacaksınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Evren bey, ses sağ far yıkamanın ordan geliyor gibi. Ama farlar açık konumda iken uzun kısa basarak her türlü denedim, çıkmıyorlar. Bilmiyorum belkide ben beceremedim. Dediğiniz şekilde tekrar deneyeceğim. İlk defa mondeo kullanıyorum ama monde kullanan bir arkadaşıma gösterdim o da çalıştıramadı, yani bozuk olma ihtimali yüksek sanki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ses sağdan geliyorsa, robottan değil.. Su deposu üstünde yer alan motordan geliyordur.. 

Bozuk olan da robotlar değil, su basan motordur.

Çıkmacılara bakın, bulursunuz ford bulamazsanız opellerinki de uyar.. Söküp elinize alıp çıkmacılara gidin.. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Ses sağdan geliyorsa, robottan değil.. Su deposu üstünde yer alan motordan geliyordur.. 

Bozuk olan da robotlar değil, su basan motordur.

Çıkmacılara bakın, bulursunuz ford bulamazsanız opellerinki de uyar.. Söküp elinize alıp çıkmacılara gidin.. 

Mehmet bey, ön cam ile farın püskürtme motoru ayrı ayrı mı, ön cam püskürtmede sıkıntı yok!

Mehmet bey, ön am ile farın püskürtme motoru ayrı ayrı mı, ön cam püskürtmede sıkıntı yok!

ön cam ile farın püskürtme motoru ayrı ayrı mı, ön cam püskürtmede sıkıntı yok! sory

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet bey, ön cam ile farın püskürtme motoru ayrı ayrı mı, ön cam püskürtmede sıkıntı yok!

Ayrı Yusuf Bey.. Farların motorunun basıncı yüksek... 

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Ayrı Yusuf Bey.. Farların motorunun basıncı yüksek... 

İki far için iki motor mu yoksa tek mi, bir de sökümü kolay mıdır, sökebilir miyim acaba!!!

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Evren bey, ses sağ far yıkamanın ordan geliyor gibi. Ama farlar açık konumda iken uzun kısa basarak her türlü denedim, çıkmıyorlar. Bilmiyorum belkide ben beceremedim. Dediğiniz şekilde tekrar deneyeceğim. İlk defa mondeo kullanıyorum ama monde kullanan bir arkadaşıma gösterdim o da çalıştıramadı, yani bozuk olma ihtimali yüksek sanki.

Yıkama kapaklarını sizden önceki sahibi yerine yapıştırıcı ile sabitlemiş olabilir. Sabitlemiş ise robot çıkmaya çalışıyor ama çıkamıyordur. Eğer kapak sabit değil ise robota giden su hortumları ve arkası kontrol edilebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki far için iki motor mu yoksa tek mi, bir de sökümü kolay mıdır, sökebilir miyim acaba!!!

İki far için tek motor

Sökme işine bişey diyemem

Yorum bağlantısı
Murat Birinci
(düzenlendi)

Sökülmesi kolaydır. Önce farları sökeceksiniz. Sonra robotları tampon arkasından sökebilirsiniz. Robot üzerinde ayak ayarları vardır. O ayarları ellemeyin derim. Sadece gövdeye bağlı olan kısmı sökseniz yeterli olur.

tarihinde Murat Birinci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sökülmesi kolaydır. Önce farları sökeceksiniz. Sonra robotları tampon arkasından sökebilirsiniz. Robot üzerinde ayak ayarları vardır. O ayarları ellemeyin derim. Sadece gövdeye bağlı olan kısmı sökseniz yeterli olur.

Robotları sökmesin... Bozuk olan su pompasıdır o da cam suyu deposunun alt kısmında.. 

Yorum bağlantısı

Kapaklar yapıştırıldıysa 2 ihtimal olabilir. Ya altta robot yok, ya da robotlar kırık, bir şekilde sabitlendiler. Kapak zaten robota monteli olduğundan tampona yapıştırmaları için başka bir neden olmalı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Söyledikleriniz doğrultusunda hafta sonu daha bir detaylı bakmaya çalışacağım. İlginiz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Alp Albostan

Bugün Eskişehir' e gidip geldim, ilk uzun yolumuz oldu aracımla. Yalnız dönüşte fark ettim ki sol ön far yıkama kapağının yerinde yeller esiyor. Ankara'da servis haricinde gidip alabileceğim bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ersin Alan

2006 ghia benim araçta far yıkama kapağı var ama sanırım sadece kapak far yıkama benim araçta var mıdır varsa nasıl çalışıyor geçenlerde düştü içinde herhangi bir şey yoktu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2006 ghia benim araçta far yıkama kapağı var ama sanırım sadece kapak far yıkama benim araçta var mıdır varsa nasıl çalışıyor geçenlerde düştü içinde herhangi bir şey yoktu

Daha önce kaza yapmış ve far yıkamalar pahalı olduğu için takılmamıştır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...