İçeriğe Yönlendir

Rds-3500 Fiesta Kaset Çalara Aux Girişi Yapmak.

Rüzgar Mehmet Kaya

Recommended Posts

Rüzgar Mehmet Kaya

Arkadaşlar çok araştırmama ragmen hiç bir yerde yapılmamıs bir çalışmayı sonunda yaptım ve paylaşmak istedim.

Line-In Jack ekleyerek ister Mp3 Player ,CD Çalar yada telefonla kullanabilirsiniz. Bu yöntem ara kabloyla mp3 veya cd çaları teybe kaset yardımıyla aktararak aldığımız sesten çok daha iyi.

Fakat teypte ufak müdehalelere ihtiyaç oldugu için bu yöntem teybinizi garanti kapsamından çıkartır.

öncelikle teybinizin CODE unu öğrenin bilmiyorsanız sakın bu işe kalkışmayın.

Burada görüpte kendi başına yapmaya çalışıp teybini bozan olursa sorumluluk kabul etmiyorum. Mümkünse eli havya tutan bu işlerden anlayan bir arkadaşınıza yaptırın.

Teybimizi arabamızdan çıkartıyoruz.

Alt kapağını açıyoruz ve kalemin işaret ettiği yeri çıkartıyoruz.

bu çıkarttıgımız devre kaset çalardan geliyor. ve sadece 3 lehimle işimizi bitiriyoruz.

yapması çok basit bir işlem

LR ,RL ve sol taraftaki ortak uç .

Kısacası bu bağlantıda teybin anfisine bağlantı kurmuş oluyoruz.

Tekrardan teybimizi arabaya bağlayınca CODE soruyor CODE u girdikten sonra açılıyor.

CODE u Bİlmiyorsanız hiç uğraşmayın.Öğrenin sonra yapın....

aldıgımız kabloyu el freninin oldugu yere kadar getiriyoruz ve dişi jack a bağlıyoruz.

sonra ufak bir delik açıp yapıştırıyoruz.Sizde uygun bir yere yapabilirsiniz.

iki tarafı erkek jack yapıyoruz kullanmadıgımız kulaklıklardan olabilir.

birisini yapıştırdıgımız dişi jak a takıyoruz diğerinide mp3 e cd çalara,telefona.....ses veren ne varsa..

Ben ayrıca gece görünmesi açısından 4 lü sinyal anahtarındaki parklardan ek alarak (en kısa yer)

jack ın arkasına led bağladım.

Kullanımı son derece basit kullanmadıgınız bir kasetin içini açın ve içindeki bantları alın kapatın.

bunun amacı ise kaset çaları devreye sokmak içindir.

Teyp kasetten okudugunu sanıyor ve bizim verdigimiz sesi anfide yükseltip hoporlorlere verıyor.

Ne cızırtı var ne de transmiterdeki gibi zırt pırt radyo frekansı.

Ben böyle yaptım ve çalıştı inşallah sizin yaptıklarınızda çalışır..

İnşallah faydalı olabilmişimdir.Başarılı çalışmalar.....

Kolay Gelsin

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Akan Belen

İlginç.Her model kaset çalara olurmu bu.Olursa tam benlik olurda masraftan kurtulmuş olurum.Performansı nasıl acaba.Bilenler yazar şimdi

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya

İlginç.Her model kaset çalara olurmu bu.Olursa tam benlik olurda masraftan kurtulmuş olurum.Performansı nasıl acaba.Bilenler yazar şimdi

Ben yaptım oldu.Biraz elektronik bilgin varsa belki yapabilirsin denemek lazım denemeden bilemezsin

Bende deneme yanılma yöntemini uyguladım olumlu bi sonuç aldım ve paylaştım.Ses kalitesi mükemmel diyebilirim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Güzel çalışma olmuş.bir kaç resim daha eklerseniz dahada güzel olur.Ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

En fazla kaset çalar çalışmaz sanırım.Olmazsa zaten değişecek.Radyo da bir sıkıntı yoktur sanırım zaten.Benim bilgim yokta bu işle ilgilenen kişiler yapabilir sanırım

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya

Sırf bu yüzden 3500 ü söküp double din almıştım :D

Ellerinizi sağlık.Sizden başka yapan olduğunu sanmıyorum.Tebrikler :bravo:

Teşekkür ederim.Teyp büyük görünüyo ama içi bomboş çıktı:)

fazla elektronık birşey yok ama güzel ses veriyor.

Ben artık değiştirmem ;)

En fazla kaset çalar çalışmaz sanırım.Olmazsa zaten değişecek.Radyo da bir sıkıntı yoktur sanırım zaten.Benim bilgim yokta bu işle ilgilenen kişiler yapabilir sanırım

Bİr televizyoncuya götürsen ufak bi iş ama yoğunum derler bakmazlar bile tanıdık arkadaş varsa yapabilir amfi girişini bulması yeterli.

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya
Güzel çalışma olmuş.bir kaç resim daha eklerseniz dahada güzel olur.Ellerinize sağlık.

Elimde olan çektiğim fotografları koydum.Yapabilecek arkadaşlara bunlarda yardımcı olabilir.

Önemli olan devre dahada başka birşey yok zaten.. :bravo:

Teşekkürler.

Elimde olan çektiğim fotografları koydum.Yapabilecek arkadaşlara bunlarda yardımcı olabilir. Önemli olan devre dahada başka birşey yok zaten.. :bravo:

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
(düzenlendi)

Değişik bir çalışma olmuş.Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.Emeğinize sağlık.... :bravo: :bravo: :bravo:

tarihinde Mustafa_Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya

Değişik bir çalışma olmuş.Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.Emeğinize sağlık.... :bravo: :bravo: :bravo:

Haklısınız Teşekkür ederim :good1:

Yorum bağlantısı
Tayfun Kalcı

Tebrikler çoğu kişiyi masraftan kurtardın. Bende ise cd çalar var ama bozuk tıkır tıkır ses yapıyor. Onada uygulasak nasıl olur.

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya

Tebrikler çoğu kişiyi masraftan kurtardın. Bende ise cd çalar var ama bozuk tıkır tıkır ses yapıyor. Onada uygulasak nasıl olur.

ne desem yalan olur açıp bakmak lazım amfisini bulabilirseniz deneyin, eger gözden çıkardıysanız.

tıkırtı nasıl oluyor cd çalarken yapıyorsa temizleyici cd ler var chına malı onlarda iş görür.belki de lensi kirlenmiştir.

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya
(düzenlendi)

malum 200 kb tan fazla büyüklükte foto atamıyoruz.Benım fotolarda en küçüğü 500 kb tı

paint ten küçülterek atmak zorun da kaldım başka programım yok malesef :nea:

ilk fotoda kalemın gösterdiği yerde devre var onu gösteriyor fazla önemlı birşey yok zaten.

Teybi açıp bakarsanız sizde görebılırsıniz.

Önemlı olan o devreye lehımı guzelce yapabılmek, çünkü devre yolları çok yakın bırbırıne.

Fotografların boyutlarını nasıl düşürüyorsunuz bilgi verirseniz sonraki çalışmalarımda dikkate alırım.

Kolay gelsın ..

Elinize sağlık, bu tip değişmler çok zevk verir

Teşkkur ederım. Çok faydalı bir çalışma oldu hiç parazit olmıyor süper ses,

fiestaların amfileride güzel sistem varmış gibi. ;):fiuw: :fiuw: :fiuw: :fiuw:

tarihinde Rüzgar Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Volkan Taner

iyi forumlar bu projenin resimlerini göremiyorum şema resimlerini nasıl temin edebilirim kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

ben de fotoğrafları göremedim .yinelerseniz sevinirim.ayrıca çalışma için tebrik ederim

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Kusura bakmayın arkadaşlar fotograflar elımde mevcut değil bılgısayarıma format attım malesef..

Fotografları yüklemiştim moderatör arkadaşlar sildi galiba..... :bravo:

tarihinde Rüzgar Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Taner

ses kablolarını kart üzerinde nereye lehimledin tarif edebilirmisin

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rüzgar Mehmet Kaya

ses kablolarını kart üzerinde nereye lehimledin tarif edebilirmisin

sag taraftaki LR ve RR sag ve sol stereo girişi için

sol tarafa da ortak uç

fotografları buldum ama yüklenmiyor nedense!!

Yorum bağlantısı
İsmail Kavak

Bana gönder lütfen. Ben hallederim.

SDÜ bilgi işlemde çalışıyorum. Bizim sunuculara atabilirim.

ismailkavak@sdu.edu.tr

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Volkan Taner

Kardeşim mümkünse fotoları bana mail atabilirmisin volkantaner81@gmail.com iyi forumlar

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yasin Erbakılı

kg21p.jpg

Teybi dışarıya çıkarttım. Ancak yukarıdaki vida sorunu ile karşılaştım. Yıldız tornavida elimde mevcut ancak bu ebatta olan ucu yok elimde. Bu vidayı başka hangi yöntemle açabilirim?

Yorum bağlantısı
Özgür Dalda

aynı uygulamayı ben yaklaşık 6 aydır kullanmaktayım 2004 fiestam var teyp arkasından çıkan kablonun ucunu dişi yaptık ve el freni altında bulunan plastik aksama sabitledik aynen seat leonlarda bulunan aux girişi modeli oldu telefonla kullanmaktayım aracımda pıonneer amfi bas da mevcut tatmin edici bir ses sistemi çok memnunum kaset çaları mp3 çalara çevirmenin en güzel yolu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Erbakılı

aynı uygulamayı ben yaklaşık 6 aydır kullanmaktayım 2004 fiestam var teyp arkasından çıkan kablonun ucunu dişi yaptık ve el freni altında bulunan plastik aksama sabitledik aynen seat leonlarda bulunan aux girişi modeli oldu telefonla kullanmaktayım aracımda pıonneer amfi bas da mevcut tatmin edici bir ses sistemi çok memnunum kaset çaları mp3 çalara çevirmenin en güzel yolu

Peki bu uygulamada mutlaka boş bir kaset kullanmam gerekiyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...