İçeriğe Yönlendir

Kaput Üzerinde Oluşan Anlamsız Çatlaklar

Mustafa Köylü

Recommended Posts

Mehmet Filik

bende ilk baktıgımda macun çatlağı olduğu kanısına vardım maalesef kaput boyalı diye düşünüyorum geçmiş olsun allah sizlere zararlık vermesin :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Herkes gibi bende macun çatlağı olduğunu düşünüyorum..

Eğer expertiz boya işlemi görmemiştir raporu verdiyse aracınızla ve raporla gidin hakkınızı arayın hatta hakkınızı hukuki yollarla arayın elbet iş çok açığa çıkmadan halletmek isteyeceklerdir.

Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Uzun süre geçmiş aradan.O süreçte kaza yapmış sonradan yaptırmışsın deseler,hiç bir hak talep edemez.Hatta seni suçlu çıkarırlar mazallah.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Aracınızın kaputunda bulunan çatlak macun çatlağı.Aracınızın o kısmında hazar oluşmuş ve kalın macun atılmış.Suyu gördükçe ilerliyor. Size en iyi tavsiyem şu şekilde olur.Aracınızın modeline ve rengine uygun birçok hurdaya çıkmış araç mevcuttur.Acele etmeyin ve aynı renkte bir kaput bulmaya çalışın.Eğer aynı renk ve temiz bir kaput bulabilirseniz boya yaptırmanıza bile gerek kalmaz.Böylelikle aracınızın orjinalliği bozulmamış olur.Eski kaputunuzu kazıtma yönüne girmeyin o kaputun simetrisi bozulmuştur artık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Filik

Bencede ,Şahin abinin dediğine katılıyorum aynı renk bir kaput bulup takmak en mantıklısı acele etmenize hiç gerek yok nasıl olsa çokda bariz şekilde sırıtan bir durum söz konusu değil

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Macun çatlağı görünümüne katılırım, zımparalanır boyanır geçer gider. Ekspetizde boya ölçüm ciazı ile bakarken gözden kaçabilir, çok güzel boyanmıştır anlaşılmayabilir, kendi boyadığımızı anlamadığımız ölçünmler de yaptık zamanında mesela....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Karahan

benzeri bir olayla karşılaştım . boyanın kalınlıgı ve gövdeyi tutmamasıyla ortaya cıkıyor . boyanın üzerine tekrar boya yapılmışsa da oluşabilir . aracı aldıktan bir süre sonra böyle durumlarla karşılaşmak çok kötü . boya sökülüp yeniden yapılırsa kapanır . saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buranın boya kalınlığı ölçülse 500 falan çıkar diye tahmin ediyorum...

Kötü kaportacının hatasını kaybetmek için çabalamış boyacı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü

Öncelikle konuyla ilgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.

2 sorum olucak.

Buranın boya kalınlığı ölçülse 500 falan çıkar diye tahmin ediyorum...

Kötü kaportacının hatasını kaybetmek için çabalamış boyacı.

Normalde olması gereken kalınlık ölçüsü nedir?Bu 500 değerinin birimi mikron mu?

Diğer sorum ise Yetkili Servisin boyayı gözardı ettiği gibi aracın şasesindeki herhangi bir işlemide göz ardı etmesi mümkün mü?Ya da aracın komple boyalı olduğunu anlamayacak kadar yeteneksiz midir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Normalde olması gereken kalınlık ölçüsü nedir?Bu 500 değerinin birimi mikron mu?

Diğer sorum ise Yetkili Servisin boyayı gözardı ettiği gibi aracın şasesindeki herhangi bir işlemide göz ardı etmesi mümkün mü?Ya da aracın komple boyalı olduğunu anlamayacak kadar yeteneksiz midir?

Normalde 120-140 falandır.. en kötü orjinal boya bile 200'ü geçmez.. Evet mikron.

Boyacı güzel iş çıkardıysa ve boya kontrol cihazıyla bakılmadıysa gözden kaçmıştır..

Mesela Çağlar'ın ortağı Hakan kaportasını yaptıysa, Çağlar da boyadıysa çoğu anlayamaz.. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü
(düzenlendi)

Peki bu durumun ortaya oluşmasında kaputun üzerine çekilen film ne kadar etkili olmuştur?

Ayrıca çıkma parçaçıları arıyorum çoğu kişi kaputun bulunmadığını söyledi.Orjinaline 350-400,yan sanayiisine ise 200 lira gibi fiyat biçtiler.

Benim varolan kaputumu işinin ehli bir ustaya onartmam ne kadar tutar ki?

tarihinde Mustafa K&#246ylü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaput filmi bu olayı geciktirmiş olabilir...

Kaputunuz var çıkma niye arıyorsunuz.. ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü

Kaput filmi bu olayı geciktirmiş olabilir...

Kaputunuz var çıkma niye arıyorsunuz.. ?

Haklısınız.Şaşkınlık işte.

Bu arada gerçekten işinin ehli bir usta bulsam ve bu olayı sonlandırsam.İlerde nüksetme olayı var mı?

Ayrıca aşağı yukarı ne gibi maliyet çıkarır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haklısınız.Şaşkınlık işte.

Bu arada gerçekten işinin ehli bir usta bulsam ve bu olayı sonlandırsam.İlerde nüksetme olayı var mı?

Ayrıca aşağı yukarı ne gibi maliyet çıkarır?

Neredesiniz ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bence bu kaputu değiştirin.Tamir edilme işini boşverin.Çıkmacılarda kaputlar 150 -200 arası değişiyor burda.Nüksetme olayı varmı demişsiniz.Garantisi yok.Ne zaman çatlar endişesiyle yaşayacağınıza değiştirin temiz temiz binin.Resimler sizde olduktan sonra hiç sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü

Neredesiniz ?

Şu anda Afyonkarahisardayım.

Bence bu kaputu değiştirin.Tamir edilme işini boşverin.Çıkmacılarda kaputlar 150 -200 arası değişiyor burda.Nüksetme olayı varmı demişsiniz.Garantisi yok.Ne zaman çatlar endişesiyle yaşayacağınıza değiştirin temiz temiz binin.Resimler sizde olduktan sonra hiç sıkıntı olmaz.

Piyasada adam akıllı kaput bulmak çok zor.Bahsettiğiniz fiyat aralığındaki kaputlarda kozmetik çok kötü durumda oluyor.Yalnız 270 liraya falan yan sanayii sıfır kaput buldum ama açıkcası onada ne kadar güvenilir bilinmez.

Mersinde bir firmada 341 liraya orjinal olduğu iddia edilen sıfır bir kaput buldum kafamı karıştırdı açıkcası.

Bu arada kaputtun herhangi bir yerinde dengesizlik vs yok ki hocam.Hem aldığım kaputuda ister istemez boyatmıyacak mıyım?Orjinal kaputa yapılan işlemin aynısı yapılcak öyle değil mi? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çıkma aldığı boyanacak, e bu da yeniden düzgünce boyanır... Bence yeni almaya gerek yok..

Şu anda Afyonkarahisardayım.

200-250 liraya mis gibi olur...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Benim görüşüm bu yönde.Tercih sizin elbet.Neredeki çıkmacılara göz attınız.?Burda şaşmazda aynı renk kaput bulma olasılığınız bile yüksek.hemde hiç hasarsız.taş çatlasın 200 tl fiyat isterler.Kendim aradım bizzat biliyorum.Ama aramaya arabanızla giderseniz elinde olsa bile fiyatı yükseltir.Bu çıkmacılarda şöyle taktik uygulayacaksın.Arabasız gideceksin,başka bir şey ararken denk gelmiş gibi kaput soracaksın.Veya hiç alakanız yok gibi davranacaksınız.

Vesile ile burdan yardımcı olabileceğimiz olursa her zaman başımız üstüne.Ancak boyanır güzel olur diyorsanız hiç düşünmeyin o zaman.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü

Öncelikle ilgi alakanız için teşekkür ederim hocam.Ben tamamen online arama yapıp firmaların websitelerinden iletişim numaralarından kontakt kurup fiyat almıştım.Tabii bahsettiğiniz üzere telefonda yüksek çekebilirler pazarlık payıyla beraber.Birde bendede hiç pazarlık alışkanlığı yoktur.

Kaputa veya başka çıkma parçaya ihtiyacım olursa (ki Allah ihtiyaç durumuna düşürmesin) sizinle iletişime geçeceğim hocam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çıkma kaputa boya atılırken macun/tamir olmayacak ise, ona çıkma denmez, kaldı ki sıfır kaputa da yer yer macun atılır, kötü değil, gerekli bir uygulamadır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş öncelikle otokoç veya diger satıcı mantığı: Adam arabayı veya malı satana kadar piyasanın en iyi malı veya arabası kendi sattığıdır ve sen alana kadar .Saygı hörmet bilymum alaka gösterirler al gülüm ver gülüm bitince seni tanımazlar bile. bu mantığa yetkili servisler de dahil.

ikincisi eger orjinal çıkma arıyorsan istanbulda "dağdelen oto" var internet sayfası var onlar sipariş üzerine çalışıyor. ararsın bilgi alırsın. fiyatı çıkma olduğu için orjinali ile 1 / 3 oranında satıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

25 ocakta dizel lineamı sattım.alan arkadaşa aracın sol tarafının çivi ile çizildiğini 4 parçanın auto kingde boyandığını söyledim ve fotoğraflarını verdim.fiat yetkili servisine aracı baktırmaya götürdüğünde aracıma boyasız demişler (abim gitmişti benim yerime).

yani neticede yetkili de olsa yetkisiz de olsa buna bakan insan.iyi veya kötü niyetli bazen görmüyor-göremiyorlar.

bence kendi kaputunuzu boyatın durduk yerde kaput değişti olmasın,paranız da cebinizde kalsın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

kaputun macunlu oldugunu kötü bir durum ama bence daha vahim bir durum cikabilir önemli olan neden macunlu korkarim sadece kaputta yoktur önden yemis demektir arac

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Bence siz kaputtan önce aracınızı tekrardan bi darbe/boya kontrolünden geçirin sonra kaputa yoğunlaşın.Belkide araçta daha ağır bir darbe var.Kaputa o kadar macun atıldığına göre başka yerindede hasar olması muhtemel.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...