İçeriğe Yönlendir

Far Sensörünün Çalışma Prensibi Nedir?

Koray Kahraman

Recommended Posts

Koray Kahraman

Arkadaşlar, yaklaşık 2,5 yıldır aracı kullanıyorum fakat bugüne kadar far sensörünü kullanmadım sanırım. Acaba düzgün çalışıyor mu diye denemek istesem, araç dururken nasıl test edebilirim? Yani, sormak istediğim konu şu; bu sensör nerede nasıl güneşin varlığını anlıyor? Ben o sensörü karanlıkta bırakacak şekilde üzerini örtsem işe yarar mı? Eğer işe yarayacaksa, o sensör aracın neresinde? Belki mp3 çaların üstündeki bölümde ön cama doğru bir topuz var (dijital klima için güneş şiddeti topuzuymuş) belki o sensör görevi görüyordur diyerek farları otomatik konuma alıp, orayı da bezle kapattım ama işe yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Ön camda üst ortada olabilir, yağmur sensörüde varsa araçta beraber oluyorlar bildiğim. Ama Ford bu başka bir cinlik düşünmüş olabilir.

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Evet haklı olabilirsiniz :) Ön camdaki yağmur sensörü içinde sensör olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mükemmel çalışır.. otomatiğe alıp her şeyi unutun...

Kapalı otoparka girdiğinizde, kapalı garaja girdiğinizde yanacaktır.. Tünellerde yanacaktır...

Akşam zaten yanacak..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Kadir Türkcan

hakkikaten süper birşey özellikle tünel ve köprü altlarında hem farkediyorsunuz hemde fakediliyorsunuz

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Acaba otomatik vitesi de bu şekilde sevebilirmiyim diye düşünmüyor değilim. Çok kullanıuşlı ve rahat verici bir uygulama.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Marş anında farlar yanmasa hiç kapatmam otomatik farlarıda ; emminin mondi kadar olamadı benim tırt :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Marş anında farlar yanmasa hiç kapatmam otomatik farlarıda ; emminin mondi kadar olamadı benim tırt :p

Talip'e söyle, hemen bir geciktirici yapsın sana :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Gerek yok böyle idare ediyorum ben :)

Bu mesajlar çok tehlikeli emmi demedi deme :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

İç dikiz aynasının arkasındadır ;)

:good1:

Yaklaşık yarım saat önce arabaların yanındaydık. Yasin'le beraber bu sensör nerde acaba diye baya bi bakındık. :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Köksal

hem yağmur hem ışık sensörü iç dikiz aynasının arkasında...

cam değiştirdiğimde ve serviste de teyit ettim :)

sensöre uygun cam takıyorlar...sensörlü sensörsüz diye 2 farklı camı var fiestanın...büyük ihtimal bi çok modelde de böyledir :)

Yorum bağlantısı
Yasin Özkan

evet tek dezavantajı motor çalışmazken de devrede olması. Marş esnasında yanması yani.

ama zararı yoktur zahir. Koskoca Ford benden önce düşünmüştür bu meseleyi di mi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Yağmur sensörü iyi de far sensörüne lüzum yok. Ben zaten farı yakmadan markete bile gitmiyorum.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bu konunun çok iyi irdelenmesi lazım diyorum ben. Far sensöründen fazlasını barındırıyor bu konu! :p

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

evet tek dezavantajı motor çalışmazken de devrede olması. Marş esnasında yanması yani.

ama zararı yoktur zahir. Koskoca Ford benden önce düşünmüştür bu meseleyi di mi :biggrin:

eğer aracınızda xenon yoksa sensörün açık bırakılması problem değil herşey ona ayarlı...ama xenon varsa far sensörünü kullanmak hiç mantıklı değil...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tahir İlter

Talip'e söyle, hemen bir geciktirici yapsın sana :D

Neyseki Hakan görmedi bu konuyu :D

Hemen hallderiz :p Abi gel bak neler var burada :D

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Abdullah Dönmez

Arkadaşlar iyi akşamlar. Geçen gün sis farları için deneyeyim dedim. Otomatikten çıktım. Bugün auto modu çalışmıyor farlarda. Bozmuş olabilir miyim ? Sensörü nasıl bulacağız :)))) fiesta 2008 araç. 🤔🤔

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Abdullah Dönmez yazdı:

Arkadaşlar iyi akşamlar. Geçen gün sis farları için deneyeyim dedim. Otomatikten çıktım. Bugün auto modu çalışmıyor farlarda. Bozmuş olabilir miyim ? Sensörü nasıl bulacağız :)))) fiesta 2008 araç. 🤔🤔

auto dayken elinle ön camdaki sensörü kapat, farlar yanmıyorsa o zaman bakmak lazım...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez

Şu an araçtayım. Auto alınca kapalı oluyor ışıklar maalesef 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...