Onur Dinç 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 Merhaba arkadaslar, Benzin fiyatlarının anormalliginden dolayı benzinli arabayla gezmek luks oldu. LPG donusumu icin de fazla para harcamak ıstemiyorum cunku arabayı 2 yıl kullanıp satmayı dusunuyorum. **Atiker (mondeo da) kullanan varsa sıkıntı cıkarıyor mu(LPGnin kendi sisteminde ve ya arabanın ilgili parcalarına verdigi zaradan dolayı)? Ayda bir sanayıye gitmekle ugrasacak zamanım yok surekli sorun cıkarırsa arabayı benzınlı kullanırım sanayıye gıdip gelmektense. **Performansta ne derece dusus oluyor? **LPG ye gecisi onerir misiniz? Cevaplar icin simdiden tesekkurler.. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 2 yıl sonra satacaksanız hiç lpg'ye bulaşmayın... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 Evet Mehmet Bey memnun. Sorun sadece enjektörlerinin hatalı olması nedeni ile çıkmıştı. Ancak Atiker ilk takışta ucuz ancak tüketimde biraz daha müsriftir. Bunu gözönüne alın. Lovato tarzı birşey taktırın, onların da fiyatları uygun. Benim arkadaşımın dükkanının yanı Ankara Distürbitörü. Çoğu arkadaşım kullanıyor. Arıza ışığı problemi çıkarıyordu fakat yeni bir sistem getirmişler onda problem yokmuş. Hatta aracın beynindeki verileri kullanan sistemi dahi varmış. İki ay önce gazetede gördüm. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Aytaç Emre 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 (düzenlendi) Mk1 mondeoda uzun araştırma sonunda atiker taktırdmıştım,aracı satana kadar 1 kere program kontrolü için gittim,birkerede stop ettiği için,toplam 40 bin km ye yakın yol yaptım.şimdiki aracımda 115binde tekrar atiker taktırdım,şimdi 160binde,şuana kadar 150 binde filtre değişimi yapıldı program kontrolüyle beraber.performans olarak çok çok fark olmuyor aracı dip gaz kullanmadıkça.Yakıt tüketimi konusunda karşılaştırma yapamıycağım diğer markalarla ama,2 aracımında fazla yaktığını düşünmedim hiç.Birdaha araba alsam birdaha atiker takarım. Sizin kasa mondeoyla ilgili bildiğim;bir akrabam teleflex taktırmıştı 5,6 ay sanayiye gitti geldi. İşin özü en pahallı marka bile taktırsanız uygulayan usta kötüyse başınız belada demektir. 2 yıl kullanma konusunda ise;yaptığınız kilometreye göre hesaplayabilirsiniz,kendini amorti ediyorsa çekinmeyin taktırın bence.LPG günümüzde nekadar sorun çıkarma ihtimalide olsa gerekliliktir bence. 11 Şubat 2012 tarihinde Aytaç Emre tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Benim mondeoda atiker safesoft modeli var akü bitmesinde veya elektriksel sorunlarda LPG yazılımı sıfırlamıyor ve araç çok şükür arıza lambası yakmıyor. -Performas olayına gelecek olursak beni pek üzmüyor. Çünkü başka mondeo kullanmadım desem yalan olmaz. Ancak benzinle arasında aman aman fark olmuyor. -Gaz az ise veya hafa soğuksa araca bir anda yüklenip 2 vites birden küçültüp 6000 devirlere çıktığımda gaz kesip benzine geçiyor. -Lpg kitinden daha önemlisi lpg yi takan ustanın çok iyi olması. Ahmet Kıyak prins taktırdı çok uğraştı(ustadan dolayı) Ben atiker taktırdım (Bursa'da) usta hakikaten mükemmel takmış her gören usta direk kim taktı mükemmel diyor. -Benim aracım otomatik uzun yolda 10-11lt/100km yakıyor (120-130)arası şehir içinde Maraş'ta 16-17lt/100km yakıyor.Ankara'da 13-14lt/100km düşüyor. Bu değerler sakin kullanımda.Ankara'daki değerler Aydınlıkevler-Migros-Forum-Acity-Anteres Çiftlik arasındaki trafik(Gezmeye gidince Ankara'ya ) arasında. Bana şahsi fikrimi soracak olursan bu aracı almadan 3 gün önce taktırdı çocuk. Şayet bana söylediğinde bu aracı almaya karar verseydim ben bu kiti taktırmazdım. Farkını verir prins taktırırdım. Nedenini bende bilmiyorum. Herkes prins diyor belki ondan. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
İzcem Fırat Oktar 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Arabayı ilk aldığımda ''ekogaz'' marka lpg takılıydı.Beni çok uğraştırdı.Söktürüp yerine Zavoli taktırdım.Yakıt tüketimi çok düşük, km de 25 kuruş yakıyor.Ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım kesinlikle tüpten benzine geçiş olmuyor.Ayarlarını yaptırdıktan sonra kesinlikle bana en ufak sorun çıkarmadı.Diğer markaları bilmem ama Zavoli mondeo için biçilmiş kaftan.Ayrıca performans düşüşü sözkonusu bile değil.Her çeşit yolda(yokuş vs.) denedim en ufak bir çekiş sorunu yok.Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Arabayı ilk aldığımda ''ekogaz'' marka lpg takılıydı.Beni çok uğraştırdı.Söktürüp yerine Zavoli taktırdım.Yakıt tüketimi çok düşük, km de 25 kuruş yakıyor.Ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım kesinlikle tüpten benzine geçiş olmuyor.Ayarlarını yaptırdıktan sonra kesinlikle bana en ufak sorun çıkarmadı.Diğer markaları bilmem ama Zavoli mondeo için biçilmiş kaftan.Ayrıca performans düşüşü sözkonusu bile değil.Her çeşit yolda(yokuş vs.) denedim en ufak bir çekiş sorunu yok.Tavsiye ederim. Bu değerler şehir içindemi ve şehir içi şartları nasıl. Lpg fiyatı ne ve aracınız manuelmi.? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 2 yıl sonra satacaksanız hiç lpg'ye bulaşmayın... :good1: :good1: :good1: Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 2 yıl sonra satacaksanız hiç lpg'ye bulaşmayın... Fatih hocam 2 yılda yapacağı yolu sormak lazım. Ben alalı 15 ay oldu araç 29 bin km yol yaptı. Şimdi benzinli olsaydı yol bilgisayarına bakarak hesap edersek 14 lt benzin şehir içinde uzun yolda 9 lt benzin. 2 yılda 50bin km zararı çok büyük olur. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Fatih hocam 2 yılda yapacağı yolu sormak lazım. Ben alalı 15 ay oldu araç 29 bin km yol yaptı. Şimdi benzinli olsaydı yol bilgisayarına bakarak hesap edersek 14 lt benzin şehir içinde uzun yolda 9 lt benzin. 2 yılda 50bin km zararı çok büyük olur. Mehmet hocam sen arabadan hiç inmiyorsun herhalde...15 ayda 29-30 bin baya çok. Ben senede ortalama 10 bin civarı... LPG'nin oldukça zamlandığını da düşünürsek bence çok fazla km.yapmayacaksa 2 yıl için lpg sorunları riski ile beraber takılmaz... Sadece kiti taktırmayla bitmiyorki...işletmesiydi,ayarıydı vs... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Mehmet hocam sen arabadan hiç inmiyorsun herhalde...15 ayda 29-30 bin baya çok. Ben senede ortalama 10 bin civarı... LPG'nin oldukça zamlandığını da düşünürsek bence çok fazla km.yapmayacaksa 2 yıl için lpg sorunları riski ile beraber takılmaz... Sadece kiti taktırmayla bitmiyorki...işletmesiydi,ayarıydı vs... opel vectra varken 30 ayda 50 bin km yol yapmıştım Şehir içinde sadece aylık hiç biryere gitmesem hanımı okula bırakıp ben okula gitsem en az 350 -400 km. Yani aylık şehir içinde 800-1000 km buluyor. Heryaz 10bin km yol yapıyoruz mecburen. Aileler il dışında O yüzden sormak lazım yıllık ne kadar yol yapıyor ona göre lpg taktırıp taktırmayacağı konusunda yorum yapalım demiştim 1 Yorum bağlantısı
Aytaç Emre 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 (düzenlendi) :good1: :good1: :good1: Bende alalı 2 yıla yakın olucak aracı,hergün okula gidip geliyorum eryamandan inceğe,1 buçuk senede 45 bin km yaptım.2senede 50 bin km diyelim. Benzinin ortalama fiyatına 4 lira desek 100 kmde 7 litre yakan bi araç 2 yılda en az 700 litre yakıt yakmış olur.700x4=2800 lira demek. 2.0 araçta rahat 8 litreden fazla yakar buda 3500 lira eder. 1000 lira lpg ye verip 2 yılda 2000 lira kar etmek yerine neden hala lpg den kaçar insanlarımız.mevzu sanayiye gitmekse bana 2000 lira versinler her ay sanayiye çay içmeye giderim. Bukadar kar etmek varken,cebimize zarar vermek niye??? Benzine verilen para küçük korkular yüzünden sokağa atılan paradır bence.... 11 Şubat 2012 tarihinde Aytaç Emre tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 Hesapta bir hata var. 100 km 7 litre yakarsa 50 bin km 50000*7/100=3500 lt benzin demek bu (2 yılda 50bin km yol yapan biri için) benzin 4,3 tl olduğundan Yani sizin dediğiniz kat kat doğru.Ancak bu bir tercih meselesi. Kimileri ben benzinle binmek istiyorum diyebilir bu kişinin tercihi Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Aytaç Emre 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 Hesapta bir hata var. 100 km 7 litre yakarsa 50 bin km 50000*7/100=3500 lt benzin demek bu (2 yılda 50bin km yol yapan biri için) benzin 4,3 tl olduğundan Yani sizin dediğiniz kat kat doğru.Ancak bu bir tercih meselesi. Kimileri ben benzinle binmek istiyorum diyebilir bu kişinin tercihi Saygılarımla. Bende çokta kar yapmamışım diyordum haklısınız 14000lira(3500litrex4tl)-1000lira(lpg maliyeti)-10000lira(lpg de toplam tüketim(km'de 20 kuruş))=3000 lira cebime kalmış allah bereket versin :biggrin: 1 Yorum bağlantısı
Onur Dinç 18 Şubat 2012 Yazar Paylaş 18 Şubat 2012 kusura bakmayın konuyu actıktan sonra ilk defa okuma sansım oldu. cevap veren herkese tesekkur ederim. tahminen arabayı kit taktırdıktan sonra 20000 km civarı kullanırım satana kadar. yani su an benzin masrafım kit taktırırsam kendini fazlasıyla amorti edecek. tabi abartılacak kadar kar yok ama lpgde de asagı yukarı aynı performansın alındıgını dusunursek benzine yatırım yaparak parayı sokaga atmanında anlamı yok tabiki. yorumlardan anladıgım kadarıyla atiker isimi gorur gibi. son olarak ankarada atiker taktirabilecegım iyi bir usta bilen var mı? cevaplar ıcın simdiden tesekkurler Yorum bağlantısı
Aytaç Emre 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 Bölge bayiileri herzaman en iyisidir,köşebaşı küçük dükkanlar kendi kafalarına göre malzeme takıp montaj yapıyorlar çünkü.Kitin fiyatı heryerde aynı zaten. ÜSTÜN OTO SERVİSİ - ŞUBE Telefon : 0 312 395 01 62 Adres : İVEDİK ORG. SAN. BÖLGESİ ÖZ-İŞ SANAYİ SİTESİ 739.SOK. NO: 23 Bu arada atikerin brc den çok daha sessiz olduğunu söylemeyi unutmuşum.Belki en son serilerinde düzeltmişlerdir ama çok kez şahit oldum brc'nin sesinden şikayetçi olana.Şimdiden hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 Yılda 25.000km yapılacak ise, baştan diesel almak daha iyi olurdu Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 yanlış anlamayın oradan olumsuz bir duyum duymadım fakat manifoldu sökmeden 4 5 saatte arabayı çıkarıyorlar belki sorun çıkmıyor ama en sağlıklı montaj manifoldun sökülüp delinmesidir ford başer servisi atiker brc prins telefex ne isterseniz takıyor piyasadan 100 200 lira fazla ama 10numara montajları var arabada lpg olduğunu anlayamayacağınız kadar güzel yapıyorlar Bahtiyarın dediğine katılıyorum.100-200 fazla olsun ama en azında mondeoyu çok iyi tanıyan bir yer ford servisinden takılması en uygunu olur.Şimdiden hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Onur Dinç 19 Şubat 2012 Yazar Paylaş 19 Şubat 2012 tesekkurler.. ford baser servisini arayıp konusacam yakın zamanda. taktırdıktan sonra izlenimlerimi buraya yazacam.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Şubat 2012 Paylaş 19 Şubat 2012 Herkesten çok ben merak ediyorum. Çünkü 2004 otomatik ve atiker. Yakıt karşılaştırması yapacağım araç çıktı karşıma Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 tesekkurler.. ford baser servisini arayıp konusacam yakın zamanda. taktırdıktan sonra izlenimlerimi buraya yazacam.. Yakıt değerleriniz nasıl. Uzun yolda ne yakıyor. Uzun yolda kullanım koşullarınıza göre yakıtınız 100 km kaç litre. Yorum bağlantısı
Onur Dinç 17 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2012 aracıma 3,5 ay önce brc marka kit taktırdım. taktıralı az oldu ama şuana kadar problem çıkarmadı. yakıtı hiç hesaplamadım ama size fikir vermesi için, yol bilgisayarı 80 km lik şehir içi ve dışı karışık yolda (ankara yı bilenler için çukurambar - esenboğa arası gidiş-dönüş) genelde 9.4 -9.5 hesaplıyor. ( yol bilgisayarı belli bir miktar az hesaplıyormuş.) Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 yanlış hesaplamadıysam 0.33-0.35 kuruş yakıyor aracınız.LPG yi 2.30 hesapladım.10litre benzin yakıyorsa LPG de 11-12 litre yakar dedim.doğru yaptım sanırsam başkalarıda yorum yapsın.bence iyi 2.0 motor araba için. Bende 2006 Focus II Ghia var otomatik vites.LPG de 0.32 kuruş filan yakıyor şehir içinde dur kalk,120km hız biraz sert kullanımda.30-35 kuruş arası git gelli yani.sizinki 2.0 motor daha rahat oldugundan sanırsam aynı yakıyoruz.yada ben mi fazla yakıyorum bilmiyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts