İçeriğe Yönlendir

2006 Focus Ghia Ti-Vct Ve Mucizevi Yakıt Tüketimi


Hakan Çelik

Recommended Posts

Hakan Çelik

Merhaba, sizlerle bugün çok hoşuma giden bişeyi paylaşmak istedim. 2006 model benzinli bir Focus Ghia aracımız var. Yaklaşık 3 haftadır arada bir kısa mesafelerde kullandığımız aracımızın yakıt tüketimi 12-13lt/100km'ye kadar çıkmıştı. Bugün uzun bi İstanbul turu yaptım. Hava bildiğiniz gibi yine soğuktu. Kurtköy'den başlayıp TEM üzerinden Altunizade oradan da Büyük Çamlıca Tepesi'ne daha sonra da Boğaziçi Köprüsü'nü kullanarak E-5 üstünden Florya'ya gittim. Araçta 2 kişi ve epeyce ağır valizler vardı. Giderken trafiğin sık sık yoğunlaştığı zamanlar da oldu. Florya'dan ise TEM yolunu kullanarak Beykoz, ardından da Kurtköy'e geldim. 13lt/100km olan yakıt tüketimini bu güzergahta yoğun bir şekilde Cruise Control kullanarak ve büyük viteslerde seyrederek tam tamına 7.5lt/100km'ye düşürmeyi başardım. Araç hiç bu kadar az yakmamıştı hele ki bu soğuk kış aylarında benim için tam anlamıyla mucize oldu. Yolun yarısını bu tüketimle gelmek inanın çok mutlu etti beni. Nacizane tavsiyem müsait hava ve yol koşullarında hız sabitleyicinizi daha sık kullanın(araçlarında sahip olanlar). Paylaşmak istedim. Saygılar :)

65029201.jpg94329075.jpg

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Bu motorla benzinli bir araç için bu havalarda yakıt tüketimi iyi.Benim fiesta da 7.3 e çıktı diye üzülüyordum.Tamamı şehir içi 2. vites.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

valla benzinli araca göre çok iyi bir tüketim.Siz biraz deneme amaçlı olduğundan kontrollü kullanmışsınızdır.Ancak her zaman bu şekilde mümkün olmaz.Ortalama olarak biraz dikkat etseniz ,demekki 9-9,5 lt lerde seyredecek.Tebrik ediyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yola çıkmadan önce, sıfırlansaymış, 5lt li değerler kalacakmış ekranda demek ki

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sürüş çok farkettiriyor. Sakin sakin 2500 deviri geçmeden sürülürse az yakar.

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik

valla benzinli araca göre çok iyi bir tüketim.Siz biraz deneme amaçlı olduğundan kontrollü kullanmışsınızdır.Ancak her zaman bu şekilde mümkün olmaz.Ortalama olarak biraz dikkat etseniz ,demekki 9-9,5 lt lerde seyredecek.Tebrik ediyorum.

Normal şartlarda yoğun şehiriçi kullanımda 9-9.5lt civarında oluyor tabi ki sıcak havalarda, dün hızımı pek düşük tutmadım, otobanda en aşağı 110 en yukarı 140 ile yol aldım ve özellikle Altunizade-Boğaziçi Köprüsü ve E-5 Florya yönünde çok yoğun trafiğe kaldığım halde bu değerleri yakaladım. Yaklaşık 150 km yol yaptım, eğer yolum 200 km'nin üzerinde olsaydı eminim 5-6 lt gibi değerleri yakalayabilirdim, Focus'un uzun yolda az yaktığını biliyorum.

yola çıkmadan önce, sıfırlansaymış, 5lt li değerler kalacakmış ekranda demek ki

Çağlar abi 4 gün önce sıfırlamıştım ortalama yakıt göstergesini, ardından gösterge saçmalamaya başladı benzin almadığım için tabi :) daha sonra 2 kere benzin alıp biraz da kullanınca hoop 12-13 lt'lere kadar çıktı köftehor. Dün bi kez daha benzin alıp 150 km'lik yol yapınca yola geldi :) Dediğim gibi yolum biraz daha uzun olsaydı eminim o değerleri yakalayabilirdim.

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik
:good1: Güzel bir değer yakalamışsınız. Hep az yakması dileğiyle.

Teşekkür ederim Ali Bey, daha iyi değerleri siz de yakalarsınız umarım :)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ben geçen sene Eskişehirden gelirken yakaladığım bir değer.Daha kontrollü ve Kartal Gebze arasında 4.0l leri gördüğüm bile oldu.

fotoraf0223.jpg

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik
Ben geçen sene Eskişehirden gelirken yakaladığım bir değer.Daha kontrollü ve Kartal Gebze arasında 4.0l leri gördüğüm bile oldu. fotoraf0223.jpg

Maşallah :nazar: Uzun yolda Focus'un çok güzel yakıt ortalamalarını tutturduğunu bi kez daha görmüş olduk, ben de eğer uzun yola çıkarsam yakıt rekorları kırmayı hedefliyorum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...