Hakan Çelik 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 Merhaba, sizlerle bugün çok hoşuma giden bişeyi paylaşmak istedim. 2006 model benzinli bir Focus Ghia aracımız var. Yaklaşık 3 haftadır arada bir kısa mesafelerde kullandığımız aracımızın yakıt tüketimi 12-13lt/100km'ye kadar çıkmıştı. Bugün uzun bi İstanbul turu yaptım. Hava bildiğiniz gibi yine soğuktu. Kurtköy'den başlayıp TEM üzerinden Altunizade oradan da Büyük Çamlıca Tepesi'ne daha sonra da Boğaziçi Köprüsü'nü kullanarak E-5 üstünden Florya'ya gittim. Araçta 2 kişi ve epeyce ağır valizler vardı. Giderken trafiğin sık sık yoğunlaştığı zamanlar da oldu. Florya'dan ise TEM yolunu kullanarak Beykoz, ardından da Kurtköy'e geldim. 13lt/100km olan yakıt tüketimini bu güzergahta yoğun bir şekilde Cruise Control kullanarak ve büyük viteslerde seyrederek tam tamına 7.5lt/100km'ye düşürmeyi başardım. Araç hiç bu kadar az yakmamıştı hele ki bu soğuk kış aylarında benim için tam anlamıyla mucize oldu. Yolun yarısını bu tüketimle gelmek inanın çok mutlu etti beni. Nacizane tavsiyem müsait hava ve yol koşullarında hız sabitleyicinizi daha sık kullanın(araçlarında sahip olanlar). Paylaşmak istedim. Saygılar Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 Bu motorla benzinli bir araç için bu havalarda yakıt tüketimi iyi.Benim fiesta da 7.3 e çıktı diye üzülüyordum.Tamamı şehir içi 2. vites. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 valla benzinli araca göre çok iyi bir tüketim.Siz biraz deneme amaçlı olduğundan kontrollü kullanmışsınızdır.Ancak her zaman bu şekilde mümkün olmaz.Ortalama olarak biraz dikkat etseniz ,demekki 9-9,5 lt lerde seyredecek.Tebrik ediyorum. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 uzun yolda 5.8 litreyi rahatlıkla görüyorum 1.6 benzinli focusla Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 yola çıkmadan önce, sıfırlansaymış, 5lt li değerler kalacakmış ekranda demek ki Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Sürüş çok farkettiriyor. Sakin sakin 2500 deviri geçmeden sürülürse az yakar. Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 valla benzinli araca göre çok iyi bir tüketim.Siz biraz deneme amaçlı olduğundan kontrollü kullanmışsınızdır.Ancak her zaman bu şekilde mümkün olmaz.Ortalama olarak biraz dikkat etseniz ,demekki 9-9,5 lt lerde seyredecek.Tebrik ediyorum. Normal şartlarda yoğun şehiriçi kullanımda 9-9.5lt civarında oluyor tabi ki sıcak havalarda, dün hızımı pek düşük tutmadım, otobanda en aşağı 110 en yukarı 140 ile yol aldım ve özellikle Altunizade-Boğaziçi Köprüsü ve E-5 Florya yönünde çok yoğun trafiğe kaldığım halde bu değerleri yakaladım. Yaklaşık 150 km yol yaptım, eğer yolum 200 km'nin üzerinde olsaydı eminim 5-6 lt gibi değerleri yakalayabilirdim, Focus'un uzun yolda az yaktığını biliyorum. yola çıkmadan önce, sıfırlansaymış, 5lt li değerler kalacakmış ekranda demek ki Çağlar abi 4 gün önce sıfırlamıştım ortalama yakıt göstergesini, ardından gösterge saçmalamaya başladı benzin almadığım için tabi daha sonra 2 kere benzin alıp biraz da kullanınca hoop 12-13 lt'lere kadar çıktı köftehor. Dün bi kez daha benzin alıp 150 km'lik yol yapınca yola geldi Dediğim gibi yolum biraz daha uzun olsaydı eminim o değerleri yakalayabilirdim. Yorum bağlantısı
Ali Eren 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 Güzel bir değer yakalamışsınız. Hep az yakması dileğiyle. Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 14 Şubat 2012 Yazar Paylaş 14 Şubat 2012 Güzel bir değer yakalamışsınız. Hep az yakması dileğiyle. Teşekkür ederim Ali Bey, daha iyi değerleri siz de yakalarsınız umarım Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 Ben geçen sene Eskişehirden gelirken yakaladığım bir değer.Daha kontrollü ve Kartal Gebze arasında 4.0l leri gördüğüm bile oldu. Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 15 Şubat 2012 Yazar Paylaş 15 Şubat 2012 Ben geçen sene Eskişehirden gelirken yakaladığım bir değer.Daha kontrollü ve Kartal Gebze arasında 4.0l leri gördüğüm bile oldu. Maşallah Uzun yolda Focus'un çok güzel yakıt ortalamalarını tutturduğunu bi kez daha görmüş olduk, ben de eğer uzun yola çıkarsam yakıt rekorları kırmayı hedefliyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts