H.Yusuf Kantarcılar 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Arkadaşlar, abiler; 2010 fiestamın geçenlerde ön camı içeriden buzlandı. Kolonyalı mendille falan temizledim. Akabinde servise götürdüm, bakan usta bir gece burada kalsın inceleyelim dedi. Ertesi gün " buzlanmanın kaynağı LPG tankından kaynaklı, tank buğulanıyor oda içeriye buz yapıyor. Tankın etrafını bezle falan kapat yapmaz " dedi. Tankın etrafını kapladım, paspasları ıslak bırakmamaya gayret ettim ama yine de buzlanıyor. çok sinir bozucu bir durum. Böyle bir şey yaşayan var mı? Varsa çare bulan var mı? LPG tesisatından veya tanktan kaynaklı mı? yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 LPG ile alakası olduğunu hiç sanmıyorum.Bizim araçlar neden yapmıyor öyleyse.Tank'ın dönem dönem donduğu bile oluyor.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Aracın içindeki nem cama yapışıp donuyor ; o nemden kurtulmaznız lazım ; birkaç gün klima açık kullanın arabayı kurusun arabanın içi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Buna da lpg dedi ya bu servisler.. Daha bir şey demiyorum Nemin kaynağını bulun.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Öncelikle halı paspasları kauçukla değiştirmenizi tavsiye ederim, mümkünse halı paspasları kışın hiç kullanmayın. Arabanın su alan bir yeri var mı kontrol ettirin en önemlisi de bu, belki yağmur suyu bir yerlerden içeri sızıyordur. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Buzlanma siz arabaya bindiğiniz andamı oluşuyor ? Yoksa sabah kalktğınızda buzlanmış haldemi oluyor ? Ayrıca LPG ile hiç ilgisi yok buzlanmanın. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Son zamanlarda aynı problem bende de oluyor. Ön camda sabahları içeriden buzlanma ile karsılaşıyorum. Arkadaşlar yazmış ama ön 2 paspasımda halı mevcut ve malum kış olduğu için islak kalıyor, kurumadığı için nemden sabaha buzlanıyor diye tahmin ediyorum. Ancak bugün birşey farkettim. LPG tankı üzeri çok terlemiş, bagaj kapağında daki su damlacıkları vardı. Belki bundan da kaynalanıyor olabilir servisin dediği gibi. Ama LPG niye terleme yapar ki? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Bol keseden atmışlar araç içerisindeki nem hava soğuyunca ön camda yoğuup buz tutuyor. Aracaın orasını burasını elletmeyin Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 servisteki ustayı enteresan tesbitinden dolayı tebrik eder aracınız için kuru tutmanızı öneririm. Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 14 Şubat 2012 Yazar Paylaş 14 Şubat 2012 (düzenlendi) Son zamanlarda aynı problem bende de oluyor. Ön camda sabahları içeriden buzlanma ile karsılaşıyorum. Arkadaşlar yazmış ama ön 2 paspasımda halı mevcut ve malum kış olduğu için islak kalıyor, kurumadığı için nemden sabaha buzlanıyor diye tahmin ediyorum. Ancak bugün birşey farkettim. LPG tankı üzeri çok terlemiş, bagaj kapağında daki su damlacıkları vardı. Belki bundan da kaynalanıyor olabilir servisin dediği gibi. Ama LPG niye terleme yapar ki? bendekiler halı değil kauçuk, ama çevremde bir tek bende olunca garibime gitti. bir tek benimkimi ıslak kalıyor. lpg tankında terleme var evet. ama terlemesi ilginç. şanslı insanlardanmışız demek ki :-) Buzlanma siz arabaya bindiğiniz andamı oluşuyor ? Yoksa sabah kalktğınızda buzlanmış haldemi oluyor ? Ayrıca LPG ile hiç ilgisi yok buzlanmanın. yok hayır sabahleyin buzlanmış halde buluyorum. Sabahleyin aracın dışındakiyle uğraştığım yetmezmiş gibi içiyle de uğraşıyorum. 14 Şubat 2012 tarihinde H.Yusuf Kantarcılar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 Son zamanlarda aynı problem bende de oluyor. Ön camda sabahları içeriden buzlanma ile karsılaşıyorum. Arkadaşlar yazmış ama ön 2 paspasımda halı mevcut ve malum kış olduğu için islak kalıyor, kurumadığı için nemden sabaha buzlanıyor diye tahmin ediyorum. Ancak bugün birşey farkettim. LPG tankı üzeri çok terlemiş, bagaj kapağında daki su damlacıkları vardı. Belki bundan da kaynalanıyor olabilir servisin dediği gibi. Ama LPG niye terleme yapar ki? LPG Tankının içindeki sıvılaştırılmış petrol gazı aracınızın bagaj bölümündeki havadan daha soğuk olduğu için terleme yapar. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 bendekiler halı değil kauçuk, ama çevremde bir tek bende olunca garibime gitti. bir tek benimkimi ıslak kalıyor. lpg tankında terleme var evet. ama terlemesi ilginç. şanslı insanlardanmışız demek ki :-) yok hayır sabahleyin buzlanmış halde buluyorum. Sabahleyin aracın dışındakiyle uğraştığım yetmezmiş gibi içiyle de uğraşıyorum. Aracınıza dışarıdan hava girişini kapatıyorsunuz muhtemelen. İçeride sıcak hava sıkışması nedeni ve dış havanın soğuk olması nedeniylede buzlanma oluşuyor diye tahmin ediyorum. Dış hava giriş düğmesine basmayın. Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 20 Şubat 2012 Paylaş 20 Şubat 2012 oto kuaförlerinde nem alıcı cihazlar var. Onlarla komple araç içine kurutmaya çalışın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts