Murat SETTAŞI 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Prins kullanıyorum ve bosch lpg bujileri ile performans cok iyi ... tavsiye ederim... merhabalar volkan bey benim size bir sorum olacak bende prins kullanıyorum sizin araçtada lpg kitiyle alakalı gazyağı varmı.eğerki var ise gazyağı bitince araç benzinden lpg ye geçmiyormuş diye duydum bir bilginiz varmı.son kezde bu lpg bujileri eksra özellikli bir bujimi yani normal bujilerden farklımı Yorum bağlantısı
Kerim Kaplan 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 merhaba Kerim bey.ilk depo bitip fulldiğimde 40 lt gaz aldı,356 km yol gitmiştim.yani 11.23lt/100 km.çok şehir içi denemez avrupa yakasına geçiş-anadoluya dönüş normal trafik.28 kuruşa denk gelmişti. henüz ben 550 km kadar kullandım.ayar için 5 depo bitirip öyle gidicem.çok kullanmıyorum 1 ayı bulur ben şuan için bir miktar güç kaybından şikayetçiydim,Gürkan bey ayarda halledicez sabret dedi sabrediyorum. araçlarımız otomatik ve 100 hp,zaten çok güçlü değiller ama çaresine bakılacak.bir de tabi benzinle fabrika verisi 10 lt nin üzerinde,tam hatırlamıyorum 10,2 gibi birşeydi sanırım.lpg ile 11,23 tüketimimde yol bilg. 9,7 gösteriyordu.hem benzin hem lpg tüketimim bana makul geldi. Selamlar, Bende gecenlerde bir depoyu bitirdim 41 lt lpg ile 370 lt yaptım bunun 150 km sehir dısı gerisi istanbul sehir ici trafiginde kullanıldı. Bu sekilde yol almaya devam ederse ben bu isten gercekten memnun olurum. Performans ile ilgili zaten cok bir beklentim olmadıgından o farkı inanın lgp'ye gecisten sonra hissetmedim bile. İyi günler Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 Merhabalar, 2007 ford focus ghia aracım için hangi marka LPG önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 merhabalar volkan bey benim size bir sorum olacak bende prins kullanıyorum sizin araçtada lpg kitiyle alakalı gazyağı varmı.eğerki var ise gazyağı bitince araç benzinden lpg ye geçmiyormuş diye duydum bir bilginiz varmı.son kezde bu lpg bujileri eksra özellikli bir bujimi yani normal bujilerden farklımı ben de kullanıyorum, memnunum. forumda lpg bujisi olarak aratırsanız konular var. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 (düzenlendi) merhabalar volkan bey benim size bir sorum olacak bende prins kullanıyorum sizin araçtada lpg kitiyle alakalı gazyağı varmı.eğerki var ise gazyağı bitince araç benzinden lpg ye geçmiyormuş diye duydum bir bilginiz varmı.son kezde bu lpg bujileri eksra özellikli bir bujimi yani normal bujilerden farklımı Murat Bey bu bahsettiğiniz yağlama sistemi Prinsin orjinal Valve Care sistemiyse normalde bu yağ bitiminde sinyal veriyor ve bir saat içiminde değişimin yapılması gerekiyor. Değişim yapılmazsa araç LPG sistemine geçmiyor ve benzinde kullanmak zorunda kalıyorsunuz.. Kullanılan bu yağ da yaklaşık 13-15 bin km civarında gidiyor diye biliyorum. 16 Mart 2012 tarihinde Mahmut Türkmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 2011 colection ov focusum var 2011 şubat ta sıfır alıp hemen brc taktırdım. 24.000 km oldu. 32 litre gaz ile 350 km yapıyorum. tavsiye ederim. Şehir içi yakıtımı bu ? Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Selamlar, Bende gecenlerde bir depoyu bitirdim 41 lt lpg ile 370 lt yaptım bunun 150 km sehir dısı gerisi istanbul sehir ici trafiginde kullanıldı. Bu sekilde yol almaya devam ederse ben bu isten gercekten memnun olurum. Performans ile ilgili zaten cok bir beklentim olmadıgından o farkı inanın lgp'ye gecisten sonra hissetmedim bile. İyi günler 2008 otomatik collection var bende.Araçta lovato marka kit takılı. Şehir içi gaz tüketimi : 36 Lt ile 250 Km. Uzun Yol : 36 Lt ile 380 - 395 Km arası (Ortalama hız : 90 - 100) 105 - 120 Km arasında 350 - 370 Km arasında gidiyor... Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 2008 otomatik collection var bende.Araçta lovato marka kit takılı. Şehir içi gaz tüketimi : 36 Lt ile 250 Km. Uzun Yol : 36 Lt ile 380 - 395 Km arası (Ortalama hız : 90 - 100) 105 - 120 Km arasında 350 - 370 Km arasında gidiyor... Muharrem bey yakıt tüketiminiz çok fazla gibi geldi.galiba otomatik vitesler çok yaktırıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 34 litre ile 355 km gitmişim şehir içi. havaların ısınmasının faydası vardır mutlaka. lpg filtresi değişince dahada artacağını düşünüyorum mesafenin. Bu arada lpg 2.74 den 2.60 a düştü bandırmada diğer yerlerde ne kadar acaba.... Yorum bağlantısı
Çetin Akar 13 Nisan 2012 Paylaş 13 Nisan 2012 Arkadaşlar, benim bildiğim kadarıyla, Teleflex, BRC, MTM bunlar uluslararası bir Amerikan grubuna ait şirketlerdir. Benim 2011 model focusumda MTM lpg kiti mevcuttur. Aracı yeni aldım, kit de yeni takıldı. memnunum. Fiyat ve kalite olarak şimdiye kadarki deneyimlerim ile karşılaştırırsak; benim kullandığım Skoda fabia aracımda BRC marka lpg var ve şu an için fiyatı BRC yetkili servislerinde 1450 tl ile 1600 tl arasında değişiyor. Eşime aldığım 2011 model OV focus HB de ise KİTMTM lpg kiti mevcut ve bunun da iki farklı fiyatı var. BRC enjektörlü MTM ler 1700 tl. KEihin marka enjektörler ise 2000 TL. Benim tercihim bu ikisi arasında keihin marka enjektörlü KİTMTM montajı olurdu. BRC ile MTM aynı fabrikada üretiliyor. Teleflexin Ankaradaki montaj yerine gitmiştim. Diğer firmalardan farklı bir montaj kitleri var. Sanırım bugün en iyi ihtimalle 2300-2400 tlye takabilirsiniz. Dediğim gibi biri İtalyan biri Hollandalı firma olarak gözükse de esasen hepsi Amerikan şirketi ve sermayesine ait. TAbi 2011de böyleydi. Şu anki durumu bilmiyorum. Ankara'da lpgnin litre fiyatı Milangaz'da 2,25 en düşük fiyat, Ankara Ostim'de. TAbi Total: 2,50 TL PO: 2,35-2,40 civarında. Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Muharrem bey yakıt tüketiminiz çok fazla gibi geldi.galiba otomatik vitesler çok yaktırıyor. Otomatikler hem çok fazla yakıyor hemde 4 ileri şansıman olduğu için aşırı hantallar. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Arkadaşlar, benim bildiğim kadarıyla, Teleflex, BRC, MTM bunlar uluslararası bir Amerikan grubuna ait şirketlerdir. BRC İtalyan değil mi ya ??? Yorum bağlantısı
Özgür Gürsel 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 merhabalar ben yaklaşık 1 hafta önce 2005 focus ghia aracıma brc taktırdım benzindeyken 35 kurus civarı yakıyodu lpgde ise 24 kurusa düstü yalnız arac ilk calıstıktan sonra stop ediyor sanırım ayar istiyor bide lpg taktıracak arkadaslara tavsiyem yapılan işi iyi takip etsinler çünkü aracıma lpgyi takarken bağlantı kablolarını radyatör hortumunun üzerine yığmışlar o hortumların tokasıda radyatör hortumunu aşındırmış sanırım ve hortum yırtıldı azdaha hararet yaptırıyordum motora yani özetle markanın yanında usatada çok önemli Yorum bağlantısı
Ozgur Agan 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 2008 otomatik collection var bende.Araçta lovato marka kit takılı. Şehir içi gaz tüketimi : 36 Lt ile 250 Km. Uzun Yol : 36 Lt ile 380 - 395 Km arası (Ortalama hız : 90 - 100) 105 - 120 Km arasında 350 - 370 Km arasında gidiyor... 2009 Otomatik x paket, Atiker takili. Sehirici ev-is arasi 11km(sabah 5.5 aksam 5.5) yapiyorum, 13-14lt LPG + Benzin(tam hesaplayamadim). Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Ben de yeni taktırdım... 600 km oldu... maşallah sorun yok... yakıt tüketimi açısından %40a yakın tasarruf yakaladım. Ancak kısa mesafe kullanacaksan (yani işe gidip gelişte gibi) özellikle LPGye geçene kadar benzin yakıyor... bu da benim maliyetimi arttırıyor... 1600 tlye taktırdım izmitte... 12taksit... Diyeli bir yılı geçmiş ben de kısa mesafe kullanıyorum. Şu an 17bin km yaptım LPG ile. 10binde filtre değiştirdim... BRC tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
İlker Dinçer 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 kesinlikle atiker taktırma derim ben benim önceki araçtada atiker vardı lanet ettim benim şansımmıdır bilmiyrum ama tavsiye etmem.Şirket arabaalrımızın hepsinde brc ve romano var hiç problem yaşamadık 3 yıldır Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Onur Bey LPg göstergesine hiç bakmayın. İlk ışık hemen söner. İkinci ışık daha geç. Öyle devam eder. En uzun zaman olan son yeşil ışıktır. Sizinki nasıl? Yorum bağlantısı
Gökhan Ağırbaş 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Merhaba, lpg konusunda oldukça yeniyim. Üçüncü depomu dün doldurdum. İlk sefer, 32 lt doldurdum. Kullanılan sistem Romano, kırmızı ışık yandığında gecikmeden gaz almaya çalışıyorum. Işık yandıktan 10 km sonra depoyu fulledim. 21,75 lt aldı. (Tüketim konusunda kayıt tutuyorum, bir süre sonra açıklayabilirim.) Bilmediğim için soruyorum. 1)Gaz almasaydım yapabileciğim yol hesabı nası yapılmalı ? 2) Araçta 1/2 depo benzini her zaman tutarım. Gazı bitirdiğim durumda, benzine kendiliğinden geçmesini bekleyeyim mi ? Yoksa Manuel olarak mı benzine geçirmek lazım mı ? Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 1. Toplam maliyeti hesaplayacaksanız, benzini de katıp hesap yapmak lazım. Ben şöyle hesapladım. Benzin ışığı yanarken 75 tl benzin aldım. Aynı zamanda LPg deposunu fulledim. Her zamanki aldığım yerden aldım. LPG alırken depo fullendiğinde ses çıkmaya başladığı an kestiriyorum. Daha sonra benzin ışığı yandığında (normalde en az çeyrek depo ile gezmek gerekir. Ben hesap yapmak için yanmasını bekledim.), o güne kadar aldığınız LPGyi ve gittiğiniz kmyi yol bilgisayarından gidilebilecek menzili de hesaba katarak hesapladım. Örneğin; 75 TL benzin 75 Tl benzin bitene kadar alınan LPG 250 TL Gidilen yol 990 Toplam Maliyet; 250+75= 325 / 990 = 32 kuruş... Şehiriçi... 2. Gaz bittiğinde otomatik olarak kendisi benzine geçiyor. Sizin geçirmenize gerek yok... Yorum bağlantısı
Gökhan Ağırbaş 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Gaz fiyatı, bölgeye/firmaya ve tarihe göre sürekli değişiyor. Ödenen paranın değil sarf edilen gaz ve/veya benzin litresinin ifade edilmesi lazım. Gaz ve benzinin fullenmesi sonrasında yapılacak tüketim/yol hesabı doğru sonucu verebilir. Benzin göstergesi ışığına dair sorumu litre hesabı açısından değil gazla alınacak yola dair sormuştum. Deneyerek öğrenir/paylaşırım. Kazasız, belasız sürüşler dilerim. Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Merhaba, lpg konusunda oldukça yeniyim. Üçüncü depomu dün doldurdum. İlk sefer, 32 lt doldurdum. Kullanılan sistem Romano, kırmızı ışık yandığında gecikmeden gaz almaya çalışıyorum. Işık yandıktan 10 km sonra depoyu fulledim. 21,75 lt aldı. (Tüketim konusunda kayıt tutuyorum, bir süre sonra açıklayabilirim.) Bilmediğim için soruyorum. 1)Gaz almasaydım yapabileciğim yol hesabı nası yapılmalı ? 2) Araçta 1/2 depo benzini her zaman tutarım. Gazı bitirdiğim durumda, benzine kendiliğinden geçmesini bekleyeyim mi ? Yoksa Manuel olarak mı benzine geçirmek lazım mı ? Teşekkür ederim. 1. sorunuzun cevabı: Deponuzu doldurup km sayacınızı sıfırlayın, gaz bitti ikazı verip benzine geçince toplam yaptığınız km yi not edip,2-3 depo dolumun da teyit edin.Her depo dolumun da km sayacını sıfırlamak kaydı ile ikaz verdik ten sonra kaç km daha gidebileceğinizi,en yakın oranlar ile bu şekil de tahmin edebilirsiniz.Ben bu şekilde yapıyorum,ışıkların ne şekilde yandığını pek önemsemiyorum. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 2.sorunuzun cevabı sistem kendisi otomatik benzine geçer sizin bir şey yapmanıza gerek yok Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 (düzenlendi) Merhaba, lpg konusunda oldukça yeniyim. Üçüncü depomu dün doldurdum. İlk sefer, 32 lt doldurdum. Kullanılan sistem Romano, kırmızı ışık yandığında gecikmeden gaz almaya çalışıyorum. Işık yandıktan 10 km sonra depoyu fulledim. 21,75 lt aldı. (Tüketim konusunda kayıt tutuyorum, bir süre sonra açıklayabilirim.) Bilmediğim için soruyorum. 1)Gaz almasaydım yapabileciğim yol hesabı nası yapılmalı ? 2) Araçta 1/2 depo benzini her zaman tutarım. Gazı bitirdiğim durumda, benzine kendiliğinden geçmesini bekleyeyim mi ? Yoksa Manuel olarak mı benzine geçirmek lazım mı ? Teşekkür ederim. sistem kendi geçiyor ama,geçene kadar gelen bip bip sesi beni delirtiyordu,ötmeye başlayınca kendim alıyordum benzine.seçim sizin Birşey farkettim lpg de kullanırken belli bir km den sonra benzin ışığım yanıyor, halbuki göstergeye baktığımda çeyrek depo benzinim duruyor bu sorunu yaşayan varmı yada bu bir sorunmu? bu sorun değil.yol bilgisayarının çalışma mantığı. örneğin deponuzda 150 km gidecek kadar benzin var,ama siz lpg ile kullanıyorsunuz ve 100 km gittiniz.araç,hangi yakıtla yol aldığını ayırd etmeden,direk gittiğiniz yolu kalan menzilden düşer.siz benzin harcamadığınız halde yol bilgisayarı menzili düşer ve benzin ışığını yakar.bir kaç stop edip çalıştırmada kendisi düzeliyor,merak etmeyin 25 Mart 2013 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aytaç Dursun 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Öncelikler herkese merhabalar,yeni aldığım 2005 hb ghia 115 beygir Focus'uma LPG taktırmaya niyetim var fakat o kadar çatlak sesler varki piyasada son çare olarak sizlere anlatmak istedim,Şu an için bir firma yetkilisi ile görüştüm İtalyan markası birgaz ve İtalyan'ların geliştirdiğini iddaa ettiği piston yağlama sistemi,17 sene Ford servisinde çalışmış bir abimiz der ki:115 beygir Focus'larda gaz kuru yakıt olduğundan kuru olan bu gaz pistonları patlatmaktadır.Üstte bahsettiğim yetkili sorunu bu şekilde çözeceğimizi söyler.bir başka yetkili Bursa tomurcuk otomotiv,öyle birşeyin kesinlikle olmadığını ve buna gerek olmadığını sadece 2010 ve 2011 model araçlarda magnezyum alaşımlı siboplar olduğunu ve bu sibopları soğutmak üzere kullanılan bir sestem oduğunu geri kalanın uydurma olduğunu belirtti sizlerden istediğim ve de başına gelenlerden hangisini dinlemem gerektiği konusunda bilgi almaktır.cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim. Not: birde buradan okuduğum kadarı ile telefex sistemden bahsediliyor biri bana bunuda açıklarsa sevinirm saygılar..... Bence hemen LPG ye geçin kit olarak abilerimiz söylemiş ben KME kullanıyorum sadece OPET ve SHELL dışında başka istasyondan gaz aldığım zaman arıza ışığı yakıyor oda yakıtın fakir olmasından dolayı ayrıca 20 tl gaza ortalama 90 km uzun yolda sadece şöyle söyleyim tamamen bitmişti gaz Ankara Batıkentte fulledim 78 tl'ye 110 km hıza sabitleyip İstanbul Sefaköye geldim o gazla ortalama 500 km işin özü cebinizde kalan parayı yıla vurup çıkarcağı masraftan düşün yine kardasınız Yorum bağlantısı
Buğrahan Korkut 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 (düzenlendi) brc yi tavsiye ederim bende 73 000 km de taktırdım şuan 81 000 km deyim kesinlikle hiçbir sıkıntısı yok. normalde tüp sistemi bu şekilde bizim sistemimizde ise emme delinmedi benzin girişinin olduğu yere ek parça koyuldu bu sayede emme içine girecek olan küçük de olsa parçalar karşı önlem alındı hemde püskürtme mesafesi kısaldığından aracın çekişinde düşme kaybı minimuma indirildi ve yakıttan ciddi derecede kar sağlandı. uzun yolda 90-100 arası kullanımda 165-170 krş uzun yolda ise pazartesi günü 435 km ye 80 tl lik lpg yaktım 184 krş a denk geliyor. ve aracın bagajı full dolu+3 kişiydik genel hızım 110-120 ara ara 160 lara çıktığımda oldu. brc için yan sanayi malzeme kullanılıyor demiş ben çorumda taktırdım karadeniz ve iç anadolu bölge bayisinde.buyrun buda bizim araca uygulanan şekli.kesinlikle hiç biryer kesilmedi ve delinmedi: not: tarih çok eskiymiş hiç farketmedim 27 Mart 2013 tarihinde Buğrahan Korkut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts