İçeriğe Yönlendir

97 Model Ghia Mondeo Için Sorularım

Celal Aladağ

Recommended Posts

Celal Aladağ

merhaba .

bugün 97 model ghia mondeo sahibi oldum ve aranıza katıdım. ankarada yaşamaktayım. bundan sonra forumun takipcisi olacak ve yardımlarınıza ihtiyaç duyacağım..

daha önce skoda favoritim vardı. şimdi bu araçta neye uğradığımı şaşırdım. ben pek anlamam ve değişik araç hiç kullanmamıştım. ilk izlenimlerimde araç bana çok konforlu ve güçlü geldi tabiiki.

sizlere birkaç sorum olacak müsaadelerinizle...

-- aracımın içten açma bagaj kolu çalışmıyor( çekiyorum açılmıyor)

-- elektrkli ayna çalışmıyor.

-- arka 2 cam kaldırma çalışmıyor( tık diye kalıyor )

-- ön camlarda aşınma var az miktarda.

-- normalde hararet seviyesi NORMAL yazısının ortasındamı kalmalı yoksa?

-- kalorifer az ısıtıyor.

-- klimayı açtım oda az ısıtıyor.

1 günlük mondeo kullanıcısı olarak biraz fazla sorum oldu sanırım ama heyecanıma verin lütfen.

yukarda anlattığım problemleri nasıl nerede ve ortalama nasıl bir maliyette çözebilirim.

ve ankarada bildiğiniz sağlam dürüst ve işinin ehli bir usta önermenizi rica ederim.

hepinize teşekkür ederim. iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
-- aracımın içten açma bagaj kolu çalışmıyor( çekiyorum açılmıyor)

Mondeolarda içten bagaj açma yok..

O çektiğiniz depo kapağını açıyor... Şu an depo kapağınız açık olabilir...

-- elektrkli ayna çalışmıyor.-- arka 2 cam kaldırma çalışmıyor( tık diye kalıyor )

-- ön camlarda aşınma var az miktarda.

-- normalde hararet seviyesi NORMAL yazısının ortasındamı kalmalı yoksa?

İkisi de aynı şeyi yapıyorsa anahtar bozuktur...

ön camı 200 lira.

harareti ben bilemem, benimki farklıydı

polen filtrenizi değiştirin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Skoda'ya göre ferah, güçlü ve güvenli bir araç aldınız. Ancak yaşı itibari ile bazı sournlar yaşamanız normal. Sorunlarınıza gelince;

-- Bagaj açma; kontrol edilmeden birşey demek zor.(emin olamamıştım, zaten Mehmet Bey yok demiş)

-- Elektrikli ayna için önce sigortalardan başlamak lazım. En son motora kadar gider. Ancak iki ayna da çalışmıyorsa, sorun düğme ya da sigortalardan olmalı.

--Arka cam açmalar, arka kapılardan çalışmıyor sanırım. Öncelikle, kapı düğmelerinin ışıkları yanıyor mu karanlıkta kontrol edin. Çünki, sürücü tarafındaki 4'lü cam düğmesindeki kilitleme fonksiyonu aktifken, hem camlar hem de aydınlatmaları çalışmaz. Eğer sürekli sönükse, öndeki kilitleme butonunda sorun vardır. Dİğer durumlar için arkadaki düğmelere bakılmalı fakat, iki camın da açılmaması yine problemin tek noktadan olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

-- Aşınmaya cam değişimi veya camı özel bir maddeyle kaplamaktan başka çözüm yok.

-- Hararet göstergesi bu modellerde biraz hareketli. Ortaya yakın bir bölümde en fazla kalması lazım. Sürekli aşağıda ise, kaloriferinizin ısıtmaması da buna bağlıdır. Bu da genelde termostatın erken açmasından kaynaklanır. Yani termostat değişimi ile iki sorundan kurtulunabilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Forumumuza hoşgeldiniz.

Mondeo üstadları Mehmet ve Evren abiler gereken cevapları vermişler. ;)

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bende 1.3 favoritten sonra mondeo aldım. Neler yaşadığınızı biliyorum :) Fabrika değeri 55 hp 92 nm bir araçtan (ki bendeki skoda felaket yağ yakardı)130 hp ve 180 nm torka binince insan :s oluyor. Çok daha kuvvetli araçlar kullandım ama kargaya yavrusu kuzgun gelirmiş. Şunu da belirtmeden edemem skodayı arayacağınız zaman da gelecek :) Aracınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

96 modele kadar içten açma vardı, 97 Ghia da bagaj düğmesi dıştan basmalı olarak açar. içerisi ısınmıyor ise, motor soğutma suyu az olabilir, termostat açık kalmış olabilir, bunlara bakılmalı, klima ısıtmaz, soğutur

Yorum bağlantısı

Çağlar abi benim bagaj dıştan basınca açılmıyor. Taksi modundayken dıştan anahtarsız açılmaz gibi bilgi buldum ama nasıl pasif edileceğini bilmiyorum. 98 model. Bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

merhaba .

bugün 97 model ghia mondeo sahibi oldum ve aranıza katıdım. ankarada yaşamaktayım. bundan sonra forumun takipcisi olacak ve yardımlarınıza ihtiyaç duyacağım..

daha önce skoda favoritim vardı. şimdi bu araçta neye uğradığımı şaşırdım. ben pek anlamam ve değişik araç hiç kullanmamıştım. ilk izlenimlerimde araç bana çok konforlu ve güçlü geldi tabiiki.

sizlere birkaç sorum olacak müsaadelerinizle...

Araç hararet ibresi normalin üstünde çalışır. baya da çabuk ve güzel ısıtır (en azından bendeki öyleydi) hatta bir sürü ustaya gösterdim hepsinden de aynı cevabı aldım "abi bu arabaların hararetleri yüksek"

içeriyi ısıtmamasının bir nedeni de polen filtresi olabilir. yine kendimden örnek vereceğim. kalorifer açıldığında hem az üflüyor hem de üflediği hava ısıtmak için yetersiz kalıyordu. polen filtresine baktığımda belki de hiç ellenmemiş diyebileceğim kadar kötü bir durumda olduğunu gördüm. (polen filtresi ön sağ taraftaki silgi kolunun altındaki ızgara içinde gizlidir- motor kaputu açılarak önden girmek süretiyle değiştirilir. ) polen değiştikten sonra üflenen hava miktarı ve ısısı baya bir arttı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Giren

97 mondeo ghia aracıma 60 amper akü taksam ne olur yoksa 72 mi taksam

Yorum bağlantısı
Mehmet Giren

evet otomatik vites

üzerindeki mutlu akü 72 amper hangi markayı tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim saygılar

Yorum bağlantısı
Mehmet Giren

arkadaşımın aracı ile takfiye yaptık onun aküsü 60 amper nerdeyse aracı stop edicekti 60 herhalde benim araca küçük kalıcak

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sabahattin Beşli

meraba ford club üyeleri engin tecrübenize dayanarak size birşey danışmak istiyorum.geçen pazar günü işe giderken ışıklarda durdum ve yeşil yanınca  

gaz vermeme rağmen gaz yemediğini gördüm trafikte hemen sağa çekip (bu arada unutmadan aracım 97 mondeo ghia)benzine aldım çalışma iyice bozuldu tekrar tüpe aldım gaza bastığmda geç ve dengesiz tepki veriyordu.neyse aracı park edip ertesi gün elk.ve tamirci arkadaşlar beraber geldiler.marşa bastık ama hemen stop ediyodu elk.hava akış debimetresinin üstündeki soketi çıkardı araba birden çalıştı tekrar taktı stop etti neyse soketi çıkarıp sanaiye kadar bu şekilde gittim hava debimetresini temizlediler soketi çıkardığımızda normal çalışıyodu sonra ustayla vedalaşıp arabaya bindim vitesi takıp kalkış için gaz verdim araba stop etti.bu arada önceden virajlarda ve ışıklarda debriyaj ve frene basınca bazen stop ediyodu.ve yaklaşık 1 ay önce silindir kapak contası değişti .Toparlayayım elk.tekrar kaputu açıp enjektörlerin üzerine su döktü ve buradan bi yerden hava alıyor tamircinin bakması lazım dedi bende vakit bulup gidemedim hava debimetresinin üstündeki soketi çıkardık şimdilik bu şekilde kullanıyorum.tamirciye gitmeden aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarım varsa fikir alayım dedim teşekkürler şimdiden... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...