İçeriğe Yönlendir

Sol Tekerlek Içe Yatık Yardım !

Enis Kuyucu

Recommended Posts

Enis Kuyucu

Arkadaşlar sorunum şudur.

Arabamın sol ön tekerleğimde bir sorun var. O da şudur ki sağ ön tekerleğe göre yukarıdan içe basık duruyor yani motora doğru. Sanki arka tekerlekler gibi

Ama sağ tekerlek gayet düz duruyor.bu yüzden arabam yavaş yavaş sağa atıyor kendini.Daha önce servise götürdüm; fakat çok az düzelmişti yine oldu. Yaydan dediler (spor yay var ) orjinali takın düzelir dediler. Taktim hatta orjinal lastiklerinide taktım yine aynı :((

Aracımı bi yere vurmadım. Sert bir şekilde (ne kadar sert olabilir ki) hatırlamıyorum ama o şekilde off denebilecek bir vurma herhangi bir lakadan geçme olayı da olmadı.Çukurada düşmedim altına sürtmedim.

Manisa da çalışıyorum. Zamanım olmadığı için aldığım yerdeki (izmir) servise götüremiyorum..İzmir servisini aradım, dediğine göre araba 2 gün kalabilir dediler. Bu arada o meşhur ses benim arabamdan da gelmeye başaldı. Tam sağ yapınca tıkır tıkır sesi.

Aracım focus II 2011 HB benzinli 21000km de

Şu an aracımı kullanmıyorum her an birşey olabilir düşüncesi ile.. Servise götüreceğim tekrar onun için.. Bu zaman içerisinde sizin fikirleriniz almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

iyi bir rotçuya gidin. Nerede arıza varsa siza söyler. Salıncak, rot kolu, amortisör, taşıyıcı artık ne varsa gözden geçirilmeli.

Manisa'da ki yetkili servisede gidebilirsin ancak arıza yazdıklarımdan birisinde ise %99 garantiye girmeyecektir. Bence sanayide orjinal parça kullanarak bozuk parçayı değiştirtin.

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu
(düzenlendi)

sanayide rotçuya gittim bulamadı. bana sadece şasede sorun var gibi birşey dedi. adını hatırlamıyorum şasede bir yerden bahsetti onun düzeltilmesi gerek dedi

Kule hakkında bilgim yok Manisa servisine daha önce götürmüştüm. Bakıldı mı bilmiyorum.

tarihinde Enis Kuyucu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu
(düzenlendi)

şimdi bu olay garanti dışı mı oluyor. tam sağ sol yapınca gelen ses de dahil

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

travers kolay kolay hasar görmez. Görmüşse bile sizin bu darbeyi gayet net hissetmiş olmanız gerekir zira dubaya, taştan babaya falan çarpmış olmalısınız. Traverste sorun varsa şasiciler, dingilciler düzeltebilir. Düzelmiyecek şekildeyse önce çıkmasına bakın yenisi 1000 tl falandır.

Bu işe doğru teşhisi koyacak kişi işinin ehli bir rotçudur, rotçunun yönlendirmesine göre parça değiştirirsiniz. Bildiğiniz bir yer yoksa yetkili servise gidin, teşhisi koyup fiyat çıkarsınlar (değişecek parçaları ve fiyatlarını öğrenirsiniz) pahalı geldi der çıkarsınız.

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu

travers kolay kolay hasar görmez. Görmüşse bile sizin bu darbeyi gayet net hissetmiş olmanız gerekir zira dubaya, taştan babaya falan çarpmış olmalısınız. Traverste sorun varsa şasiciler, dingilciler düzeltebilir. Düzelmiyecek şekildeyse önce çıkmasına bakın yenisi 1000 tl falandır.

Bu işe doğru teşhisi koyacak kişi işinin ehli bir rotçudur, rotçunun yönlendirmesine göre parça değiştirirsiniz. Bildiğiniz bir yer yoksa yetkili servise gidin, teşhisi koyup fiyat çıkarsınlar (değişecek parçaları ve fiyatlarını öğrenirsiniz) pahalı geldi der çıkarsınız.

sağolun Kamil BEY. Bugün aracı servise götüreceğim bakalım neler olacak

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu

Sayın dostlarım az önce servisle görüştümaks değişecek şu an elimizde yok parça bekliyoruz dediler...20binde sırtımda taşıdığım kuş kondurtmadığım, lakalardan karınca hızında geçtiğim, ilk arabam olması sebebiyle özenle baktığım aracımın böyle bir sorun çıkartması beni üzdü.. sizce bunun nedeni ne olabilir..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sayın dostlarım az önce servisle görüştümaks değişecek şu an elimizde yok parça bekliyoruz dediler...20binde sırtımda taşıdığım kuş kondurtmadığım, lakalardan karınca hızında geçtiğim, ilk arabam olması sebebiyle özenle baktığım aracımın böyle bir sorun çıkartması beni üzdü.. sizce bunun nedeni ne olabilir..

Hiç üzülmeyin, canınızı sıkmayın. Ücretsiz hallolduğuna sevinin. Üretim hatalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu
(düzenlendi)

Bir sorum daha olacak. Aksın tekerleğin yamuk durmasına ne kadar etkisi olabilir ki. bana garip geldi ya da bilgisizim bu konuda. sonuçat bu tekerleği ayarlayan bir parça değil bildiğim kadarı ile.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

evet,aksın arızalı olması tekerleği içeri bastırmaz ki.yani gözle görülecek kadar yamuk olsa,teker yarım tur attığında bu sefer alttan içe eğik görünür ve araç hoplaya zıplaya gider.anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Bence aracınızda başka bir problem var. Aks değişimiyle beraber araçta ne gibi bir değişim olacak bilgi verirseniz memnun oluruz...

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

daha bitmemiş henüz dönmediler bende meraktayım

Geçmiş olsun, arabanızın (aks- tekerlek konumunu gösterir) şu andaki durumunu belirlemek için önden-karşıdan, sağdan-soldan bir kaç resim çekin ve saklayın hatta servise de verin. daha sonra (değişimden sonra) tekrar aynı şeyleri yapın ve kıyaslayın . düzelmezse resimleri ispat etmek için kullanırsınız .

kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu

Geçmiş olsun, arabanızın (aks- tekerlek konumunu gösterir) şu andaki durumunu belirlemek için önden-karşıdan, sağdan-soldan bir kaç resim çekin ve saklayın hatta servise de verin. daha sonra (değişimden sonra) tekrar aynı şeyleri yapın ve kıyaslayın . düzelmezse resimleri ispat etmek için kullanırsınız .

kolay gelsin.

Hikmet Bey teşekkür ederim.aklıma gelmemişti hiç..Geldiği zaman ilk işim bu olacak.Bakalım zamanla aynı durum tekrarlıcak mı

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu
(düzenlendi)

off-topic olcak ama benimde sormak istediğim bir şey var yavaşça geri geri gelirken frene bastığımda bir ses geliyor ''tak'' diye vurma sesi her geri geri gelişimde frene bastığımda bu sesi duyuyorum ve fren pedalında ufak bir titreme hissediyorum servise götürdüm kronik aks arızası dediler bir sprey sıktılar 5 saat gibi bir süre hareketsiz kıpırdamadan kaldı araç ama o illet ses halen geliyor bunu yaşayan var mı aynı olayı askerdeyken 2010 transit Connect şöförüydüm ondada oluyordu başına gelen var mı?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla kurallarına uyunuz.
Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu

off-topic olcak ama benimde sormak istediğim bir şey var yavaşça geri geri gelirken frene bastığımda bir ses geliyor ''tak'' diye vurma sesi her geri geri gelişimde frene bastığımda bu sesi duyuyorum ve fren pedalında ufak bir titreme hissediyorum servise götürdüm kronik aks arızası dediler bir sprey sıktılar 5 saat gibi bir süre hareketsiz kıpırdamadan kaldı araç ama o illet ses halen geliyor bunu yaşayan var mı aynı olayı askerdeyken 2010 transit Connect şöförüydüm ondada oluyordu başına gelen var mı?

forumda bu olay hakkında bir konu vardı. aynı sorun sanırım sprey muhabbeti

Yorum bağlantısı
Enis Kuyucu

sayın dostlarım aracımı c.tesi günü sabah aldım hala tekerlek bir güzel yamuk duruyordu.geri gittim servis kısmına girdim durumu kendim bizzat izah ettim. bana garantiye girmediğini benim veya bir başka kişinin kullandığı esnada sert bir şekilde çukur veya tümseğe girmesi şeklinde yada darbe alarak olabileceğini söylediler. Ama ben bu şekilde bir durum yaşamadım hem bu ne kadar narin bir parça veya parçalardır hemen yamuluveriyor. Gözüm gibi baktığım aracımın tekerliği hala bir güzel eğri duruyor. Bana kasko karşılar dediler fakat benim kaskom anlaşmalı değilmiş orası ile. bende çıktım başka servide götürdüm. bu konuda düşüncelerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bana kasko karşılar dediler fakat benim kaskom anlaşmalı değilmiş orası ile. bende çıktım başka servide götürdüm. bu konuda düşüncelerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım?

Hasar neredeymiş.. Bu bir arıza mı, bir kaza mı ?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Geçmiş olsun öncelikle, aks'tan olabileceği doğrudur çünkü aks kafasının içinde ki kısımda aks bilyesinde herhangi bir problem varsa o aracın ağırlığından dolayı eğilecek ve bahsettiğiniz eğik görüntüyü oluşturacak, bilye dönüşlerde o malum sesi çıkaracaktır. Büyük ihtimalle değişiklik sonrası keyfiniz ve aracınıza olan sevginiz yerine gelecektir. Kolay gelsin........

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...