Yasin Duman 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar ....arkadaşlar arabam 2011 model 1.4 benzinli ford fiesta siyah renk....bugün arabamı özür diliyerek söylüyorum şerefsizin teki aracın ön kaputunu çizmiş şerefsiz diyorum zaten aklı mantığı şerefi ve onuru olan insan bunu zaten yapmaz ... ön kaputa 3 adet çizik atmış ikisi bayağı derin ve yatay şekilde yaklaşık 20 cm boyunda .. biri aşağıdan yukarı yaklaşık 60-70 cm boyunda fazla derin olmayan çizik atmış bunu görünce beynimden vurulmaşa döndüm ama yapılacak bir sey yok tabiki ....tabiki öncelikle kimsenin böyle bir tecrübe yaşamaması dileğiyle...neler yapabilirim bu çizikleri nasıl yok edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim...bir kaç arkadaşla kendi aramızda konuştuk boyadan başka şansımın olmadığını söylüyorlar ... ama aracım daha 2011 model daha öncesinde hiç boya yok şimdi kaputu boyatmak hiç işime gelmiyor yarın öbür gün satmaya niyetlendiğim zaman alıcıya kaputu çiziklerden dolayı boyattığıma nasıl inandırırım ((( zaten kendimde orjinallik takıntısı var şimdi arabanın orjinalliğinin gittiğinemi yanayım ne yapayım anlamadım (((( boyadan başka alternatifler varmı lütfen bana yardım edin ((((((((((((( Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar ....arkadaşlar arabam 2011 model 1.4 benzinli ford fiesta siyah renk....bugün arabamı özür diliyerek söylüyorum şerefsizin teki aracın ön kaputunu çizmiş şerefsiz diyorum zaten aklı mantığı şerefi ve onuru olan insan bunu zaten yapmaz ... ön kaputa 3 adet çizik atmış ikisi bayağı derin ve yatay şekilde yaklaşık 20 cm boyunda .. biri aşağıdan yukarı yaklaşık 60-70 cm boyunda fazla derin olmayan çizik atmış bunu görünce beynimden vurulmaşa döndüm ama yapılacak bir sey yok tabiki ....tabiki öncelikle kimsenin böyle bir tecrübe yaşamaması dileğiyle...neler yapabilirim bu çizikleri nasıl yok edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim...bir kaç arkadaşla kendi aramızda konuştuk boyadan başka şansımın olmadığını söylüyorlar ... ama aracım daha 2011 model daha öncesinde hiç boya yok şimdi kaputu boyatmak hiç işime gelmiyor yarın öbür gün satmaya niyetlendiğim zaman alıcıya kaputu çiziklerden dolayı boyattığıma nasıl inandırırım ((( zaten kendimde orjinallik takıntısı var şimdi arabanın orjinalliğinin gittiğinemi yanayım ne yapayım anlamadım (((( boyadan başka alternatifler varmı lütfen bana yardım edin ((((((((((((( Geçmiş olsun.Uygulama öncesi fotoğraflarını çekersiniz yine inanmayan olursa hiç uğraşmaya değmez yol verirsiniz.Ciziklere tırnak geçmiyor ise pasta cila kurtarır ama daha ciddi ise boyadan başka şansınız yok gibi. Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Öncelikle geçmiş olsun.Gıcık bir durum olduğu kesin.Resim olsaydı daha rahat çözüm önerisi sunabilirdik.Ayrıca derin bile olsa çözümleri var bu işin.Eğer sadece pasta ile çözülemeyecek gibi ise usta bir işçilikle rutuş+zımpara+polisaj ile sorun çözülür kanımca. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Boyanacaksa mutlaka ama mutlaka foto çekip, plakanızın gözükmesine de özellikle dikkat edin. İkinci bi seçenek, boya olmaması açısından çıkma kaputta bakılabilir. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Geçmiş olsun. Resim görmeyince yorum yapmak güçleşiyor. Yorum bağlantısı
Yasin Duman 22 Şubat 2012 Yazar Paylaş 22 Şubat 2012 arkadaşlar değerli önerileriniz için hepinize teşekkür ederim ... internet üzerinden yaptığım araştırmalara göre genelde bu tarz çizikler için AUTO KİNG üzerinde duruluyor onların işi genelde çizik kapatmak ve diğer küçük kaporta göçüklerini boya kullanmadan onarmakmış ...yarın SAKARYA daki AUTO KİNG'i arayıp randevu talebinde bulunacağım inşallah yardımcı olurlar ...yarın ki sonucu tekrar burda paylaşır ve sizleri bilgilendiririm herkese teşekkürler .... Yorum bağlantısı
Ali Eren 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Öncelikle geçmiş olsun. Autoking dahil yaptıracağınız bütün uygulamalardan önce arabanın plakası görünür şekilde ve tarih ibaresi belli olacak fotoğraflar çekin. Yorum bağlantısı
Onur Çankaya 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Geçmiş Olsun Yasin. Çizik olacaktı mutlaka..Bu şekilde olacağı varmış.Kasten yapana bir sövgü de benden gelsin. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 Bence boyatmadan düzelebilir. İyi bir işçilik gerekli. Boya maliyetinin 1/10'una bile gelmez. Hızlı kuruyan rötuş boyası ile iyi bir şekilde doldurularak 3000 kum su zımparası ile düzeltilecek. 1 hafta tam kuruması beklenip kuruduktan sonra pasta işe parlatılacak. Rötuş boyası yumuşak olduğu için zımparalama işleminde hemen aşınarak boya seviyesine kadar indirilip o şekilde bırakılacak. Rötuş boyası sürüşmeden önce ince fırça ile çiziğin içi iyi bir şekilde temizlenmeli. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 geçmiş olsun.Metalik siyah ise boyatmaktan başka bir şansınız yok... Yorum bağlantısı
Emin Önal 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 Çizikleri görmek lazım, çizik giderici veya pasta cila sonrası gözünüze batması rahatsız edecekse, aynı dertten muzdarip olan biri olarak tek çare benim gibi boyatmak.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/220090-bir-kasitli-izik-vakasida-benden/page__p__1168106#entry1168106 Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 selamlar belki bir fayda sağlabilir http://www.otodukkani.com/main/oto_boya_yuzey_temizleme_kili_100_gr-pmu1.html bir dene istersen temizlenmesi çiziği göstermeyebilir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 çizik ,konu açtıracak halde ise boyanmadan düzelmez, siz 2.elde satana kadar da, artık kaputa saksı düşenleri hurdaya ayırmak yerine , bakım geçmişi sorgulananlar çoğalır merak etmeyin. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Duman 24 Şubat 2012 Yazar Paylaş 24 Şubat 2012 arkadaşlar bugün aracı Auto King'e götürdüm 3 tane usta baktı etti ama boyadan başka çare kalmadığına kanaat getirdiler 29 şubat çarşamba gününe randevu verdiler allahın izniyle her şeyi göze alarak kaputa lokal boya uygulaması yaptıracağım bakalım hayırlısı ...ustalar kesinlikle sırıtmaz için rahat olsun dediler beni bayağı ikna ettiler örnek olarak ordaki araçlardaki uygulamaları falan gösterdiler bayağı başarılılar inşallah benim aracıda o şekilde yaparlar sabırsızlıkla aracı görmek için perşembe gününü bekliyorum hadi bakalım hayırlısı ...değerli yorumlarınız ve önerileriniz için herkese teşekkür ederim arkadaşlar ....perşembe günü araç görünce araç ile alakalı sizleri tekrar bilgilendireceğim herkese tekrar teşekkürler ... Yorum bağlantısı
Yasin Duman 24 Şubat 2012 Yazar Paylaş 24 Şubat 2012 malesef sadık bey haklı çıktınız ama Auto King teki ilgi ve alaka tatmin edici adamlar sallamıyor bayağı içten ve sami olarak dertlere çare arıyorlar ....keşke haklı çıkmasaydınız ...... Yorum bağlantısı
Erhan Ay 27 Şubat 2012 Paylaş 27 Şubat 2012 (düzenlendi) kaputtaki çizikler eğerki tırnağınıza bayağı takılıyorsa malasef boya gerecek.ama ben olsam ilk önce patsa cila denerdim.Mikronu çok ufak olan zımparalar var (3M bulunabilir ).Bunlardan oval hareketlerle fazla bastırmadan yapın.Fakat boyaya çok zarar vermeyin.sonra pasta cila yapın belki göze hitap edecek bir görüntü oluşabilir.Nerden biliyorsunuz derseniz boyahanede çalışıyorum. Not : zımpara kullanırken su kullanın.Kesinlikle kuru sürmeyin boyayı çok fazla çikersiniz. 27 Şubat 2012 tarihinde Erhan Ay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bilal Kırar 6 Mart 2012 Paylaş 6 Mart 2012 benim arabada da park halinde gelmiş birisi sol şöfor kapısından dokundurmuş kaput hafif göçmüş boyası çizilmeden insanı gerçekten sinir ediyor bu durum ben çarpsam bu kadar zoruma gitmez ayrıca servisede götürdüm autoking'ede ama illaki boya olacak dediler bana pek mantıklı gelmedi bide kasko delinir dedi o yüzden dokundurmadım o da nazarlık kalsın diye düşündüm satacağım zamanda alan arkadaş görsün ona göre alsın diyorum bir iki kişiye sordum dikkatli bakmadan görünmüyor dediler Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Arkadaşlara katılmakla beraber, çizikler derinse boşuna kendinizi üzmeyin, orjinallik falan klasik arabada olur, uygun şekilde fotoğraflatırsınız ve serviste güzelce boyatırsınız, fabrikasyondan farkı kalmaz, düzgün boyanırsa satarken anlaşılmaz, anlaşılsada hiçbir anlamı yoktur aslında, araba kaza geçirip gövde bütünlüğü bozulmadıkça çizik boyatmak değer kaybettirmez, aksine eski arabada yeni boya daha değerlidir, ama bizdeki saçma zihniyet yüzünden canınız sıkılır, eğer çizikler fena ise boyatın gitsin, rötüş mutlaka özellikle ön kaputta sırıtır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 (düzenlendi) Çok iyi yapılırsa tamam, ona itirazım yok zaten. Sıkıtı süper saçma fiyat kırma taktiği olan boyalı araç perttir olayı zaten, avrupada 7 yaşında araba alırken kazası varmı ona bakarlar birde boyası iyi durumdamı ona, aman boyanmış demezler, esas çizik içinde göçüklü arabada acaip fiyat kıraralar, alan anında yaptırır ve masraf eder, onu düşerler, bizdeyse aman abi orjinal... sanki 50 yıllık mercedes alıyor, orjinallikmiş, piyasada tonla bulunan seri üretim basit makinalar, ne orjinalliği, şu kafayı bir değiştiremedi toplum, tabii işin özü bu değil, nasıl ucuza kaparım, nasıl üçkağat yaparım, tam bize göre ne yazıkki... 9 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Duman 14 Mart 2012 Yazar Paylaş 14 Mart 2012 Evet arkadaşlar herkese merhaba ve iyi forumlar ..... kusura bakmayın sizi bilgilendireceğimi söylemiştim ama işlerimin yoğunluğundan dolayı uzun süredir siteye giremedim kusura bakmayın )) araçın kaputundaki derin çiziklerden dolayı malesef Auto King'de aracın kaputuna 60 cm lik lokal boya yaptık ve gerçekten sonuç mükemmmel lokal boya olmasına rağmen kaputta en ufacık bir sırıtma ve ayırma yok )))))) Uygulama gayet güzel ve başarılı yapan ustadan allah razı olsun usta gerçekten işinin erbabı bir adammış )) Auto King'in gerçekten profesyonel olduğunu ve mini onarım konusunda üzerine olmadığını düşünüyorum heleki bu uygulamadan sonra bu düşüncemi kimse değiştiremez )))) Allah korusun ama sizinde başınıza böyle kötü bir olay gelirse direk olarak Auto King'e gidin .....Şükürler olsun arabamdan soğumuştum ama bu uygulamadan sonra tekrar kanım ısındı ))) herkese kazasız belasız ve hayırlı sürüşler ...... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Ölümün haricinde , her şeyin çözümü mevcuttur dünyamızda. insan aklı sınırsız Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Evet arkadaşlar herkese merhaba ve iyi forumlar ..... kusura bakmayın sizi bilgilendireceğimi söylemiştim ama işlerimin yoğunluğundan dolayı uzun süredir siteye giremedim kusura bakmayın )) araçın kaputundaki derin çiziklerden dolayı malesef Auto King'de aracın kaputuna 60 cm lik lokal boya yaptık ve gerçekten sonuç mükemmmel lokal boya olmasına rağmen kaputta en ufacık bir sırıtma ve ayırma yok )))))) Uygulama gayet güzel ve başarılı yapan ustadan allah razı olsun usta gerçekten işinin erbabı bir adammış )) Auto King'in gerçekten profesyonel olduğunu ve mini onarım konusunda üzerine olmadığını düşünüyorum heleki bu uygulamadan sonra bu düşüncemi kimse değiştiremez )))) Allah korusun ama sizinde başınıza böyle kötü bir olay gelirse direk olarak Auto King'e gidin .....Şükürler olsun arabamdan soğumuştum ama bu uygulamadan sonra tekrar kanım ısındı ))) herkese kazasız belasız ve hayırlı sürüşler ...... Maliyet ne kadar bu arada ??? Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 Kaliteli bir sulu boya fırçası servisten elemanları kafaya alıp orijinal boya ve güzel işçilikler sadece çiziğin üzeri boyanarak ve sonra da komple pasta cila yapılarak halloluyor... Eski arabamdan tecrübeliyim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts