İçeriğe Yönlendir

Lpg Sistemi, Polisi Şaşkına Çevirdi

Hamdi Bekiz

Recommended Posts

Hamdi Bekiz

ŞANLIURFA -İHA- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde trafik uygulaması yapan trafik ekipleri, durdurdukları bir araçtaki LPG sistemini görünce şaşkına döndü.

Suruç merkezinde yapılan trafik uygulamasında İbrahim E.'ye ait 63 RA 598 plakalı araçtaki LPG sistemi trafik ekiplerini şaşırttı. Araç sahibi İbrahim E., "Arabam düşük modeldir. LPG pahalı olduğu için kendi imkanlarımızla piknik tüpünü kullanarak aracımı LPG'li yaptım, hem ekonmik oluyor hem de yapılan kontrollerde aracın lpg'li olduğunun farkına kimse varmıyor, bu sistemle yıllarca bu aracı kullandım" dedi. Trafik ekipleri ise, yapılan kontrolün ardından trafik kurallarına aykırı gerekçesiyle araca el

koyarak, cezai işlem başlattı.

GALİP DEMİRLİ

http://www.netgazete.com/News/817733/lpg_sistemi_polisi_saskina_cevirdi_.aspx

Yorum bağlantısı
Hamdi Bekiz

tabi sistem böyle olunca hesapta tüp hesabı oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Eskiden bagajda büyük tüp olurdu şimdi piknik tüpü motor kenarına sıkıştırılmış.Değişen bir şey yok.12 lik tüp sığsa onu da koyarlar.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Pes bu kadar olur yani.Bununla kaza yapsan ne olacak.Kendisine acımam zaten de karşısındaki insanlara yazık olur

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

100 km.de kaç tüp yakıyor acaba. :)

Ya da 1 tüp kaç km. gidiyor. 8 kg galiba küçük tüp. 5 lt alsa 60 km falan gider herhalde . araç brodwey gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Eskiden böyle sistem çoktu. 2005 yılı şubat ayında ruhsata işleme zorunlu hale gelince bu sistemler azaldı. Birindede tüm gaz tesisatı aracın içinden geçiyordu. Bunu gördük petrolde :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

1995 de 84 model şahin marka aracımda 12 kiloluk tüp vardı.Uzun yolda 240 km gidiyordu... :yes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu adam bu tüpü tüpçüden değil LPG istasyonlarından doldurtuyordur.Öncelikle bunlar denetim altına alınmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
(düzenlendi)

Mutfak tüpü lpg den pahalı.Genelde millet tüpünü lpg istasyonlarından dolduruyor.Madem yapıyorsun 12 lik tüp koyda,bi şeye benzesin.

tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Tamam da İlkay bey o deponun o adama maliyeti en fazla 100 lira :) Şener Şen'in sorduğu gibi onu da biz mi alalım adama :D

Yok demek istediğim benzin fiyatı fahiş olmasa hiç bu yollara yönelmez kimse. Ama bu araba mutlu eder insanı "oh patlamadan geldik şükür" diye :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Rahmetli babamın rahmetli olduğu Kartal'ında da 97-98 arasında bu tüpten vardı. Bi asıl bi yedek dururdu bagajda. Giderken tüpçüden değiştiriverirdik :D

Allah rahmet eylesin...

tarihinde Mahmut Türkmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

harika olmuş, arızalancak parça yok, kalibrasyon yok, sanal hararet yok, ilk yatırım maliyeti yok :crazy:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

harika olmuş, arızalancak parça yok, kalibrasyon yok, sanal hararet yok, ilk yatırım maliyeti yok :crazy:

Önden çarptığın vakit yaralanma şansın yok :crazy:

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Valla normal şeyler bunlar bizim memlekette Deli Demirci diye biri vardı bizim çocukluğumuzdayken AS 250 benzeyen ama benzinli şimdi markasını hatırlayamadım o yapmıştı mutfak tüpünü direk bağlamış bizde adama deli diye gülüyorduk:)

Şimdi teknoloji ne halde.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bari tüpü ulaşılacak bir yere koysaydı. Aracın yakıt karışım oranını da değiştirirdi. Vanayı iki tur açtınmı al sana zengin karışım, deli gibi giden araba.

Yorum bağlantısı

Bari tüpü ulaşılacak bir yere koysaydı. Aracın yakıt karışım oranını da değiştirirdi. Vanayı iki tur açtınmı al sana zengin karışım, deli gibi giden araba.

Bende skoda favorit varken gaz vanasından aynı dediğiniz şekilde ayar yapardım. Kısık "safe mode" açık "spor mode" :) Eksozu koklayarak gaz kokusu gelmeyecek şekilde açardım maksimum. Bu arada gazı kıstığımda araba daha çok yakardı.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bende skoda favorit varken gaz vanasından aynı dediğiniz şekilde ayar yapardım. Kısık "safe mode" açık "spor mode" :) Eksozu koklayarak gaz kokusu gelmeyecek şekilde açardım maksimum. Bu arada gazı kıstığımda araba daha çok yakardı.

Buna benzer birşey olurdu herhalde.

222554_10150176303304737_785559736_6685637_3763614_n.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...