Bora Kaptan 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar,arabam 2000 model 1.6 ford focus daha 100 binde,tüp taktırmaya karar verdim ancak ne taktıracağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz değerli fikirlerinizi paylaşırmısınız . Yorum bağlantısı
Emre Cetin 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Fazladan o farkı vermeye gerek yok bence atiker taktırın ehil bir ustaya tamamdır . Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Tartarini yada orjinal (yansanayi olmayan) BRC Yorum bağlantısı
Bora Kaptan 28 Şubat 2012 Yazar Paylaş 28 Şubat 2012 Abilerim brc çok pahalı atiker taktırsam çok sorun yaşarmıyım acaba? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Aracını kullanmak niyetindeysen brc taktır. İleride görürsün ki farka değer. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Bora Bey, Kriteriniz nedir? Yılda 8333km yapmış bir araca LPG pek mantıklı değil. Siz öneri istemişsiniz ama bu şekilde öneri isterseniz herkes kendi memnun olduğu kiti önerir. Böylece elinizde 7-8 tane marka olur ama başladığınız yere geri dönersiniz. En önemli kriter, kitin fiyatıysa Atiker olabilir. Yılda 8500 km yaptığınıza göre Atiker'in biraz fazla yakıt tüketmesi sizin için sorun olmayacaktır. Bunun bir kalitelisi, Lovato'dur. Bir tık yukarısı, Zavolli. Biraz daha iyisi BRC, kullandığı sistem olarak Hollandalılara yakın, fiyatları İtalyan gibi olsun derseniz, Landi Renzo, Sorun istemiyorum derseniz, Teleflex, SOrun istemiyorum fakat para da hiç mühim değil derseniz Prins. Arabayı bırak, önemli olan LPG'nin kralı diyorsanız Vialle. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Abi tamam prins de adam BRC'ye pahalı demiş. Sen prinsi attın ortaya. Ben çok hesap yaptım... Aslında en ucuzu prins ve teleflex... Tüketimi çok düşük... 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 %35-40 tasarrufla ortalama 1,500 tl ye taktırdığınız lpg sistemini, 10.000 km de amorti ediyorsunuz. Eğer aracınızı uzun süre kullanmaya devam edecekseniz ehil bir ustaya, doğru montaj ve iyi bir ayarla sorun yaşamazsınız. Kocaeli'nde servisi bulunan sıkıntı yaşamayacağız bir markayı tercih etmenizi öneririm. Aracımda Landi Renzo takılı memnunum. Evren Bey'in dediği gibi herkes kendi memnun olduğu markayı önerecektir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 Abi o kadar mı düşük ya? Ben BRC'de benzinden %20 fazla yakıyordum. Sen %17 yakarsın. %3 ile kaç senede kapanır o fark? % 17'lik 20'lik olay değil bu... Lpg'ye çok hızlı geçiyor.. Performans kaybı sıfır, motor zorlanmıyor.. Bu sebeple genel anlamda tüketim düşük, 1000 km'de 6 ayda yılda gibi servis ziyaretleri yok.. Mesai kaybı yok.. Diğer kitler gibi garanti biter bitmez enjektör yada başla yerleri bozmuyor... Bir takım atiker enjektörü kaç lira... ? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Şubat 2012 Paylaş 29 Şubat 2012 Abi tamam prins de adam BRC'ye pahalı demiş. Sen prinsi attın ortaya. Önce pahalısını gösteriyor, sonra brc'ye razı edecek. % 17'lik 20'lik olay değil bu... Lpg'ye çok hızlı geçiyor.. Performans kaybı sıfır, motor zorlanmıyor.. Bu sebeple genel anlamda tüketim düşük, 1000 km'de 6 ayda yılda gibi servis ziyaretleri yok.. Mesai kaybı yok.. Diğer kitler gibi garanti biter bitmez enjektör yada başla yerleri bozmuyor... Bir takım atiker enjektörü kaç lira... ? Brc en yaygın kitlerden ve ben enjektör problemi duymadım. Ayrıca bildiğim kadarıyla bozulsa bile tek tek değişebiliyor, landi renzo gibi set olarak değişmesi de gerekmiyor. 2000 model focus için eğer araç hemen satılmayacaksa brc taktırmak mantıklı. Ya da bu seviyede bir kit. Atiker hem fazla yakar hem de enjektör problemi yaşanma ihtimali var. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Şubat 2012 Paylaş 29 Şubat 2012 BRC... Şu ana kadar bir çok benzinli araç alıp LPG sini ben taktırdım.Ustamın yanına sadece çay içmeye gidiyorum. Yorum bağlantısı
Bora Kaptan 29 Şubat 2012 Yazar Paylaş 29 Şubat 2012 Aracımı çok seviyorum ve alalı 2 sene oldu genellikle şehir içi kullanıyorum 2000 model olmasına rağmen daha 100.000 km. şuan itibariyle ve kullanmaya devam edeceğim değerli yorumlarınızdan yola çıkarak brc de karar kılıcam galiba ama tüpten önemlisi aracımın benzin pompası yandı ve bügün itibariyle depo sökülecek pompa ve şamandıra sökülecek bakıcaz ne olmuş diye nasıl bir pompa ve şamandıra almalıyım yetkili servis 1050 lira istedi çok pahalı buldum saygılar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Şubat 2012 Paylaş 29 Şubat 2012 Forumda genel kanı pompa+şamandıra beraber değişimidir ama benim pompa yandığında sadece pompa aldım. Bosch marka ve 70 liraya. 1,5-2 yıl oldu, hala gidiyor. Bence bin lira vermektense denenebilir Yorum bağlantısı
Recommended Posts