Metin Tunçer 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Forumda Talip Bey' den aldığım far sensörünü Oktay usta ile beraber bağladık arabaya. 2009 focus trend titanyum yolunda :-))) Merkezi kiltten gelen voltajda sıkıntı olması nedeniyle ilk gün bizi baya bi zorladı, ikinci gün kapı yüzünü sökerek direk kapı motorundan tetik aldık. potların ayarlanması biraz uğraş istiyor, montaj yapıldı bitti ama şu an arabanın far anahtarı altındaki kapak hala açık, pot ayarlarını yapıp kapatacağım. Birazda resim ekleyelim... Oktay usta işe başlarken Oktay usta sigortaları beğenmedi bizde değiştirdik bi tanede ekstradan ekledik... Fotoğraf makinesini unuttuğum için cep telefonuyla ancak bu kadar oldu Şimdide follow me ve diğer far ve park lambalarının yanma ayarlarını yapıyorum. Cihaz güzel çalışıyor, şimdilik bi sorun yok ama bu far sensörünün bi yönünü sevmedim şehir içinde güçlü aydınlatma olan sokaklarda veya alışverişmerkezlerinin girişinde ışık şiddeti arttığında sensör farları kapatıyor onunda ayarını yapabilirsek tamamdır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Follow me bağlarken kapı yüzünü ben de sökmüştüm.. Ancak kablonun rengine bakmak için sökmüştüm.. Rengi bulduktan sonra, torpidonun altından kabloyu bulup tetik almıştım... Güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Güle güle kullan kardeşim güzel olmuş. Oktay'ın da eline sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Kadayıf gibi kabloları birisinin aracından anımsıyorum ama İyi gecelerde kullanın... 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Güle güle kullanın, Oktay beyin ellerine sağlık.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Güle güle kullanın.oktay abi ellerine sağlık kolaylıklar dilerim. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 (düzenlendi) Teşekkür ederim.Metin iyi günlerde kullan. :nazar: Senden iyi çırak olur. Fallow me baglantısı oldukca zorladı bizi sebebide kapı kilidi elektronik sinyal ile çalışıyor olması.Bu nedenle araç içindeki uçlardan faydalanılamıyor.2009 model ve sonrası Focus sahibi olan arkadaşlar döşemeyi sökmeden bu işlemi düzgün şekilde halledemiyecekler.Farklı yollar var fakat uğraştırıcı ve sorun çıkarır.Mecburen kapı döşemesini söktük ve uçları bulmak hiç zor olmadı.İşte detay resimleri.Dağınık kablolar bagladıgımız chaza ait araç kablolarını dagıtmamaya özen gösterdik. Kapı içi kilit sistemi motorunun uçları. Kablonun yerleşimi ve kontrol sistemi üstte görünen cam açma motoruna monteli.Sanırım her kapıda mevcut. Kablomuzu kapı aralıgında bulunan geçitten zorlada olsa araç içine aktarmayı başardık. Cihazın yeri burası Metin bey işlemi biti,rdiğinde buraya plastik kelepce yardımıyla sabitleyip üst kapagıda yerleştirecek.Cihaz on off düğmesi için delik delik kirlilik yapmamasına karar verdik ve kablolara doladık. Tekrar iyi günlerde kullan. 8 Mart 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Güle güle kullanın.. Oktay abi ellerine sağlık 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Meydan 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 bende sipariş vermiştim ve bugun geldi simdi baglantıyı yaptırırken izliycegimiz yolları yazabilirmisiniz acaba Yorum bağlantısı
Metin Tunçer 8 Mart 2012 Yazar Paylaş 8 Mart 2012 Tekrar iyi günlerde kullan. Tekrar ellerina sağlık Pot ayarlarını da yaptık mı tamamdır Onuda artık deneme yanılma yoluyla ayarlayacağız Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Güle güle kullanın.Oktay abi harikalar yaratmışsın gene... :) Yorum bağlantısı
Talip Eren 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 İyi günlerde kullanın Metin bey. Akşamları aydınlık yerlerde farların kapanmaması için park ayar potunu biraz daha aydınlığa ayarlarsanız,yani saat yönünün tersine doğru çok az çevirirseniz sorun kalmaz.Ayarı eğer çok karanlığa çekerseniz tam karanlık bölge bekleyecektir,benzer yerlerde kapanabilir. Ayar konusunda tecrübelerimi de paylaşayım yeri gelmişken,bu cihazı ilk yapıp aracıma taktığım zamanlarda tabiri caizse yalama yapacaktım neredeyse.bir ayar yapıyorum ikinci gün yok biraz daha karanlıkta yansın diyorum bir daha ayar,üçüncü gün yok yine olmadı geç kalıyor tekrar değiştireyim diyorum,sonra bir arkadaşım yanımda giderken akşam üzeri farlar açılıyor,arkadaşım diyor çok erken abi bu saatte far mı yanar,hadi ya doğru diyorsun bir daha değiştir,efendim yağmurlu bir gün bu bu ortamda yansın hadi çek aydınlığa,ertesi gün yağmur yok ama aynı karanlık far yandı,yok olmadı çek karanlığa.Yani epey göreceli bir durum,ortalama bir ayar yapıp bırakmak en doğrusu gibi. Çok karanlık ayarı da sağlıklı olmaz,kuvvetli aydınlatma durumunda kapatır.Ben follow me için karanlık ayarını yüksek tuttum,akşam aydınlatma olan bir yerde yanmayacak şekilde sokak lambalarının altında ayarladım,sonra aydınlatma olmayan bir yerde yandığını teyit edip ayarı sonlandırdım.Tabi buda sizin elinizde isterseniz loş ortamda bile yanmaya ayarlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Metin Tunçer 9 Mart 2012 Yazar Paylaş 9 Mart 2012 Teşekkürler Talip Bey, sizinde söylediğiniz gibi ayarlama işi baya göreceli bi kavram, ortalama birşeyleri tutturayım kutuyu sabitleyip, arabanın konsolun çıkan parçasını da kapatacağım yoksa bu ayarlama işi baya uzayacak gibi Yorum bağlantısı
Özer Işıkyıldız 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 bu montajı görünce içim rahatladı , muhtemelen yakın zamanda ben de 2010 comfort focusuma follow me + far sensör modül alacağım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts