İçeriğe Yönlendir

Kasislerden Geçerken Ön Taraftan Gelen Ses

Salih Arslan2

Recommended Posts

Salih Arslan2

merhabalar,

2-3 gün önce farkettim yokuş aşağı kasislerden geçerken ön iki tekerinde kasise girdiği anda motor bölümü on tarafından vuruntu sesi geliyor. düz veya hafif yokuş yukarı kasislerde bu ses yok, nedeni sizce ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Rot başları ve amortisörleri kontrol ettirmek lazım. Salıncaklara da bakabilirler. Bir çok sebebi olabilir yani :)

Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız

Dik rotlar,amortisörler salıncaklar olabilir lak lak diye vurma yapıyor mu?

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Benim sorunumda kasise girdiğim anda vurma yok, ön lastikler kasise çıktığı(kasis tepesine) anda araç yukarı doğru salınım yaptığında küt diye vurma sesi var.

Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız
(düzenlendi)

Amortisör olabilir Bir kontrol ettirin derim aynı sorun bendede vardı amortisörler ve dik rotlar değişti sorun çözüldü yinede ön takımı kontrol ettirin.

tarihinde Ümit Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

anladım kadarıylar ön takımdan geliyor ses motor kulakları olduğunu sanmıyorum. ilgilenen arkadaşlara çok tşkler

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Abdurrahman Balaban

anladım kadarıylar ön takımdan geliyor ses motor kulakları olduğunu sanmıyorum. ilgilenen arkadaşlara çok tşkler

Bahsettiğiniz seslere çare buldunuz mu?

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

Bahsettiğiniz seslere çare buldunuz mu?

2 hafta sonra aracımı bakıma götüreceğim

lifte kaldırınca bakalım ne çıkacak

sonrasında size tüm detayları aktarırım

tşkler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Varol

merhabalar bahsettiğiniz aynı sorun benim arabadada var. bugün usta götürdüm ama hiçbir şekilde benim duyduğum o takırtı sesi olusmadı.usta ön düzeni güzelce kontrol etti hem yerde hem askıda ama birşey çıkmadı.salih bey bu sorunu çözdüğünüzde sisden paylaşım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

2 hafta sonra aracımı bakıma götüreceğim

lifte kaldırınca bakalım ne çıkacak

sonrasında size tüm detayları aktarırım

tşkler.

Z-rot çıkacak. ;) Salıncak da olabilir tabii. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Arslan2
(düzenlendi)

merhabalar bahsettiğiniz aynı sorun benim arabadada var. bugün usta götürdüm ama hiçbir şekilde benim duyduğum o takırtı sesi olusmadı.usta ön düzeni güzelce kontrol etti hem yerde hem askıda ama birşey çıkmadı.salih bey bu sorunu çözdüğünüzde sisden paylaşım bekliyorum.

tam 1 hafta sonra kısmetse Osman ve Fatih ustanın yanında olacağım :) sonrasında sorunun nedenini buradan herkesle paylaşırım.

Z-rot çıkacak. ;) Salıncak da olabilir tabii. :)

peki neden araç VİTESTE yokuş aşağı inerken ve kasisten geçerken bu ses yok?

tarihinde Salih Arslan2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

Büyük ihtimalle z-rotlar, salıncak veya amortisör bilyası.Amotisörlerin kendisinde olsa kasise girdiğinde ses yapar diye düşünüyorum

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Hocam vuruntu ayaklarınızın olduğu yerden bariz hissediliyor mu ?

Karoseriden yani .

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

Karoseriden yani .

vuruntu sesi sadece duyularak hissediliyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

bende de benzer bir ses vardı. usta askı kolları ve sol rot miline bağladı sorunu. bende parçaları Tekirdağdan aldım. bugün kargo ile parçalar elime ulaştı. yarın inşallah usta parçaları değiştirecek. bakalım inşallah sorun hallolur.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

bugün 95 bin bakımı için osman ve fatih ustaya uğradım

kasislerden geçerken ön taraftan gelen sesin kaynağını bulmak için epeybir uğraştık, testler yaptık

ön takım ve amortisörlerde hiç bir sorun yokmuş

sorun olabileceğini düşündüğüm ses şanzımanın içindeki dişlilerin kasislerden geçerken debriyaja basmamla oluşan boşluktan gelmesiymiş

osman usta bu sesin son derece normal olduğunu, özellikle connectlerde daha fazla duyulduğunu vurguladı

kendilerine ve forumdaki tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı tşk ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Murat Kırçal

arkadaşlar arabam şu günlerde hafif çukurlarda filan lak lak ediyor .önden geldiğini tahmin ediyorum ne olabilir sizce..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar arabam şu günlerde hafif çukurlarda filan lak lak ediyor .önden geldiğini tahmin ediyorum ne olabilir sizce..

Konunuzu birleştirdim. Mevcut konudaki son cevap işinizi görecektir diye düşünüyorum. Forumda arama yaparak daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...