İçeriğe Yönlendir

Motordan Gelen Şıkırtı. / rektifiye sonrası

Ali Toprak

Recommended Posts

Ali Toprak
(düzenlendi)

Geçen hafta aracı çalıştırdığımda çat çat sesi geldi Aracı susturdum bujileri söktüm. Bujilerin altını mıknatısla kontrol ettiğimde 3 nolu bujinin altında küçük demir bir parça buldum.Tekrar çalıştırdığımda subap vurma sesine benzer ses geldi.Ama motor ısınınca ses azalıyor.Ne olmuş olabilir?

tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Kalabaş

Şıkırtı diyince aklıma ilk subap ayarı geldi ancak aracınızın donanımı konusunda bilgi sahibi değilim. Subap ayarı yapılıyor mu aracınıza yoksa kendisimi ayarlıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bujinin altında demir parça buldum dediğiniz yer pistonların içindenmi. Bu çok ilginç. Çünkü buradaki parça ya buji tırnağı olur yada sibop parçası olur. Başka nerden oraya parça girer. Bence siz bu konunun üstüne gidin derim. Şayet piston içinden demir parçası çıktıysa.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Nereden girdiğini bilmiyoruz ya hava filitresinin oralardan aldı Ya sekman kırdı bakacaz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bujiyi söküp, takılma deliği içine mıknatıs mı saldınız, silindirin içine doğru? Segman parçası olması fiziksel olarak mümkün olmaz.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

bujiyi söküp, takılma deliği içine mıknatıs mı saldınız, silindirin içine doğru? Segman parçası olması fiziksel olarak mümkün olmaz.

Aynen dediğiniz gibi yaptım.Parça çıktıktan sonra ses biraz azaldı ancak düzelmedi. Motor ısınınca ses duyulmayacak kadar azalıyor.Birde aklıma sibob lastileri problemli gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

enteresan birşey hava filtresinden girmesi gibi bi durum olamaz bence ve aracın yağını hiç kontrol ettiniz mi eğer sekman parçasıysa yağ eksiltmeye başlayacaktır ve çıkan parça tam olarak nasıl bi çekle sahip?

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

enteresan birşey hava filtresinden girmesi gibi bi durum olamaz bence ve aracın yağını hiç kontrol ettiniz mi eğer sekman parçasıysa yağ eksiltmeye başlayacaktır ve çıkan parça tam olarak nasıl bi çekle sahip?

Yağ eksiltme yok yağ yakma da yok bu gün sökülüp bakılacak.Tek aklımdaki subapların lastikleri boşluk yapmışg ibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

Geçmiş olsun.Benim başıma gelen olmasın da. (ben motor yaptırmıştım)

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

silindir kapağı söküldü pistonda ezilme yok,sekmanda kırık yok,pistonun çalıştığı yerde çizik yok,yarın rektefiyeci de subap ve subap lastiklerine bakılacak.Tahminimce subap lastiklerinde boşluk var.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun..Sadece subaplarda boşluk varsa çıkan parça neyin nesi?

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Bugün sorun bulundu 3 nolu pistonu, piston koluna bağlayan burç çok sıkı idi.Bundan dolayı piston,piston kolunda rahat haret edemiyormuş.Dolayısıyla ses yapıyormuş.Ve de pistonda küçülme tespit edildi.Motor gömleğinde ölçüm sonucunda problem çıkmadı.Küçülen piston değiştirildi(binde 79 olması gerekirken binde 75 çıktı çıkma sağlam pistonla değiştirildi.).Üst kapak kontrol edildi.problem bulunamadı.Yarın sabah toplanacak.Problemin neden kaynaklandığı bulunamadı.rektefiyeci hatayı malzemeye usta rektefiyeciye malzemecide bana,ustaya ve rektefiyeciye suç buldu.Sizce suçlu kim?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

işin şekli bayağı değişti

1. piston kendiliğinden çekmez, ufalmaz

2. sıkı biyel diye birşey olmaz, elde kontrol edilirken sıkışık denebilir birşey diyemem ama, o kadar torka, patlamaya, sivrisinek vızıltısı gibi kalır

3. usta-rektifiyec,-parçacı arasında gidip gelinmeye başlandığı an yanmışsınız demektir

4. 8 ay önce sorun ne idi, ne değişti, ne kadar ödediniz, 9000 km içinde hiç yağ +filtre değişmedi mi?

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

1. pistonun üzerinde çok ufak çizikler vardı.rektefiyeci.piston parça aldığı için kendini çekmiş dedi (ne demekse)

2.pistonun sıkışık olması belkide rektefiye hatası yanlış birleştirildi  kabul etmek istemiyorlar(sıkışan parçadan dolayı kasmış olabilir diyorlar ama parçayı çıkartmadan hareket etmemiştim en fazla araç 30 saniye çalışmıştır)

3.İşi yapan motor ustası işçilik almadı.Rektefiyeci 20 tl piston prası aldı.Motor takım conta bana kaçtı..

4.ilk yağ değişimi daha olmamıştı.ilk sorun araç hararet yüzünden 2 nolu pistonu yemiş ve gömlekte ovalleşme var dı.Komple motor revizyon yapıldı.Ancak revizyon sonrası motor soğuk iken az şıkırtı sesi vardı ısınınca kesiliyordu.sibop sesi diye 2 kere ayar yapılmıştı.Ama sesin kaybolmadığını kabul ettirememiştim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Rektefeci ve montajı kim yaptırysa o hatalı bence, ses geldiğini duyup gitmişsiniz, sibob ayarıyla geçiştirmişler, ya durumu anladılar geçiştirdiler yada birşey bilmiyorlar, br daha ustanızı değişmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Keşke ustayı değiştirmek ve ya başka bir ilde tamir şansım olsa.Birde ben Bandırma'dayım.Hepinize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

1. pistonun üzerinde çok ufak çizikler vardı.rektefiyeci.piston parça aldığı için kendini çekmiş dedi (ne demekse)

2.pistonun sıkışık olması belkide rektefiye hatası yanlış birleştirildi kabul etmek istemiyorlar(sıkışan parçadan dolayı kasmış olabilir diyorlar ama parçayı çıkartmadan hareket etmemiştim en fazla araç 30 saniye çalışmıştır)

3.İşi yapan motor ustası işçilik almadı.Rektefiyeci 20 tl piston prası aldı.Motor takım conta bana kaçtı..

4.ilk yağ değişimi daha olmamıştı.ilk sorun araç hararet yüzünden 2 nolu pistonu yemiş ve gömlekte ovalleşme var dı.Komple motor revizyon yapıldı.Ancak revizyon sonrası motor soğuk iken az şıkırtı sesi vardı ısınınca kesiliyordu.sibop sesi diye 2 kere ayar yapılmıştı.Ama sesin kaybolmadığını kabul ettirememiştim.

Nasıl yani? Rektifiyeden sonraki ilk 1-1,5K'de demi yağ değiştirmemiştiniz?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bu durumlarda yetkili servis daha iyi gibi geliyor bana, bir daha öperler tam öperler :) , adam gibi yapmazlarsa zorla yaptırırsın.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

Yetkili servis değiştirdiği ''v'' kayışının arkasında durmuyor,niye arabaya bindin diye bizi suçlarlar.

Araç bugün toplandı marş basıldı.araç çalışıyor.Çok az bir ses var Rektefiye ustası yanak sesi olabilir dedi ama 99 yıl çalışsa sıkıntı yaratmazmış kefilim dedi.Bilmiyorum yıldım artık.ısınınca ses kalmıyor.ve çok dikkatli dinlersek duyuluyor.şimdilik önemli değil.dedim ya yıldım artık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...