İçeriğe Yönlendir

Tekerlerden Gelen Ses ?

ünsal Ulaş Dağlı

Recommended Posts

ünsal Ulaş Dağlı

yaa benmı cok arızalıyım yoksa bu focuslarmı arıza cıkartıyor anlamadım abiler ? arabamla seyır halınde ıken cok hızlandıgımda tekerlerden gelen ses vın vın vın vın ses gelıyor sanki ucacak araba...yavaşladıgımda ise aynı sesı yıne verıyor içeri....tekerlerdenmı yoksa teker bılyalarındamı sorun var yardımcı olursanız sevını

rım...

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Bilyadan büyük ihtimalle. Ama yine tam netice almak için gidin bir rot balansçıya sıkıntıyı keşfedersiniz. Büyük ihtimalle bilya dediğim gibi bilyada değiştirirsen SKF bilya kullan.

Yorum bağlantısı
ünsal Ulaş Dağlı

abi servise götürdüm sol arka teker folyo bilyası dagılmıs taktılar fıyatıda 685 +kdv, aracta sıkıntı yok dedıler.....ama sıkıntı hala devam edıyor bugün bi arkadaşımla konustum tekerlede yapabılır dedı arka tekerler bombe yapmıstır balans yapmıstır veya gizli aşınma olmustur içten ondanda yapabilir dedi....on tekerler yenı aldım arka tekerler arabayı alırken ustundeydı ....tavsıyenız abiler ??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

685+ kdv :shok: :shok: :shok: yanlış yazdınız herhalde.

ben 40 tl bilyaya 15 tl de işçiliğe vermiştim. Bilya 20 tl ye de vardı ama yan sanayi diye almadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

F2 lerde poryalı bilya (arka) yan sanayi en az 90-100 TL'den, orjinali minimum 200 TL den başlar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Herhalde yetkili servise gitme hatasında bulunmadınız değilmi?

Yorum bağlantısı
ünsal Ulaş Dağlı

vallahi serviste yaptırdım abi :( ozaman servis cok kazzık abiler.... porya bılyesı harıcınde teker bılyasımı var birde ??

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

vallahi serviste yaptırdım abi :( ozaman servis cok kazzık abiler.... porya bılyesı harıcınde teker bılyasımı var birde ??

ikiside aynı.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bende geçen ön poryayı dağıtmışım.

Sanjıman yağı 35

ABS li bilya 65

Torna 30

İşçilik 40

170 tl ye mal olmuştu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel

Bir arkadaşım da yetkili serviste arka teker bilye fiyatını sormuştu yaklaşık 6 ay önce; 500TL civarında demişlerdi. Ön bilyelerin daha ucuz olduğunu söylediler, sebebini sorduğumuzda ise Abs olduğu için arka teker bilyelerinin daha pahalı olduğunu söylediler (pek inandırıcı gelmedi bize ama) :unsure2:

Sonuç= Ford'un yetkili servisi ciddi manada pahalı bence.

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Benim araçta da bilyaların değişmesi gerektiğini söylemişlerdi. Tanesine 300 TL demişlerdi. Bense kendi servisimde 40 TL bilya+20 TL işçilikle olayı çözmüştüm. Ayrıca servis bana 3 bilyanında dağılmış olduğunu söylemişti. Hala o bilalarla geziyorum. Çünkü kendi servisim bana yok birşeyi bunların demişti.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

honda kullanırken servis ön bilyalar değişecek dedi. 800 tl imiş. sanayiye gittim, tekinde sorun varmış, kovan tornası+bilya 100 tl :unsure2:

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Bir arkadaşım da yetkili serviste arka teker bilye fiyatını sormuştu yaklaşık 6 ay önce; 500TL civarında demişlerdi. Ön bilyelerin daha ucuz olduğunu söylediler, sebebini sorduğumuzda ise Abs olduğu için arka teker bilyelerinin daha pahalı olduğunu söylediler (pek inandırıcı gelmedi bize ama) :unsure2:

Sonuç= Ford'un yetkili servisi ciddi manada pahalı bence.

Saygılarımla.

Niye önde ABS yok mu?

Ön rulmanlar, taşıyıcıdan sökülerek değişebiliyor. Ancak arka tekerde poryaya çakılı, rulman tek değişmek gerekirse pek mümkün değil dolayısıyla poryayla birlikte komple değişiyor bu yüzden de fiyat pahalı oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Öz

Arkadaşlar bende bugün focus2 min arka teker bilyasını değiştirttim.Servis 700tl dedi. Ben parçacıdan SKF marka poryalı set aldım 180tl ye 40 tl de işçilik verdim hepsi 220tl servisle aradaki farkı görün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Vay arkadaş bu nedir böyle yahu.Serviste işlem falan yaptırılmaz kesinlikle.Bunlar nasıl bir fiyattır yahu

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

F2 lerde poryalı bilya (arka) yan sanayi en az 90-100 TL'den, orjinali minimum 200 TL den başlar.

Bende geçen ön poryayı dağıtmışım.

Sanjıman yağı 35

ABS li bilya 65

Torna 30

İşçilik 40

170 tl ye mal olmuştu.

Sağ ön teker rulmanı: 280TL Pres 10 TL İşcilik 30TL Toplam= 320TL

Yorum bağlantısı
Mustafa Öz

Ben dün SKF marka poryalı bilyayı 180tl aldım 40tl işçilik verdim.Servis 700tl istedi aradaki farka bakın.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Arkadaşlar

Sağ ön teker için SKF ORS rulmanlardan 125TL fiyata buldum, sizce uygun mu? Hiç tercih edilmemesi gereken rulman markası var mı? Alırken bakmam gereken bir yeri var mı?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cumhur Şengezer

Arkadaşlar merhaba,

benim araçtada arabamın sürati arttıkça özellikle otobanda sanki arkamdan helikopter geliyormuş gibi ses gelmeye başaladı,

yavaşladığımda ise sanki tekerler çamurluğa sürtüyormuş gibi sesler geliyor,neden olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi
(düzenlendi)

Arkadaşlar

Sağ ön teker için SKF ORS rulmanlardan 125TL fiyata buldum, sizce uygun mu? Hiç tercih edilmemesi gereken rulman markası var mı? Alırken bakmam gereken bir yeri var mı?

2008 model için bende poryalı ön bilye aradığımdan web te hiç skf mrkalıya denk gelmedim, web üzerinden mi buldunuz parçayı

tarihinde Tamer Terzi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Amanın, fiyatlara bak, ben bir ara toyota pickup ı kend, servisine götürdüm, saft orta askı rulmanı değişecekti, 550 tl. gibi birşey çıkardılar, hadi ordan dedim, hemde bilya için 1 gün sonra gelir ve asl dışarda bulamzsın dediler, anında sanayiye gittim ve orjinali timken olan rulmanı alıp kendim taktım, 75 tl. gibi birşeydi sanırım, bir arada ön teker rulmanı bozulmuştu, tekerden duman çıkarak geldim servise, yeni aynı şey oldu, bu sefer sanayiden 35 tl.ye alıp servisin öninde bizim tamirciyle berabar 30 dk. değiştik geçtik, mel mel baka kaldı adamlar, çok hoşuma gitmişti bu durum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

2008 model için bende poryalı ön bilye aradığımdan web te hiç skf mrkalıya denk gelmedim, web üzerinden mi buldunuz parçayı

Ben FAG marka aldım 120TL ye bizim burada k.sanayide bulmuştum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...