İçeriğe Yönlendir

Yeniden As 220

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Bana bu plakayı sevdiren buydu...

dsc08845m.jpg

Bu aracımı 5-6 yıl zevkle kullandım...

Ev alırken sattım...

Araç Kayseri'ye satılınca aynı plakayı alayım dedim ve kolay oldu... Aynı plakayı aşağıdaki eşek ölüsüne taktım...

dsc09627001.jpg

Toyota çok düzgün bir araçtı ama beni hiç bir zaman mutlu edemedi.. Neyse ki çok talibi çıktı ve bir an önce sattım,

Ali elöver'in katkılarıyla aşağıdaki yavruyu aldım...

mondeo2.jpg

Yukardaki güzeli 4 yıla yakın kullandım... Hep severek kullandım.. Hiç bir sorunu olmadı diyebilirim.. Güzel paraya da sattım.. Bence daha fazla ederdi ama arkadaşım alınca kasmadım, hayrını gör dedim...

Son AS 220'm de aşağıdaki güzel...

Bir gün Çağlar aradı beni, Sana araba aldım, arabanı sat gel dedi.. Ne aldın len dedim.. mondeo len dedi.. Olur mu olmaz mı, nasıl olur falan derken, arabayı aldım, dükkana çektim, sat arabanı gel diyince, bana söz düşmedi.. Gittim aldım...

Yeni mondeom 130 bin km'de.. 2002 model Ghia, Onu farklı kılan ESP'li oluşu... Aracın bir kaç parçasında boya var, şasisiyle oynanmamış, ciddi bir kaza geçirmemiş, sürtmeden dolayı sağ tarafı boyanmış, belki de rengi tutturamadıkları için boydan boya boyamışlardır... Motoru, alt takımı dört dörtlük.. içi temiz sayılır, sadece zemin halısı hiç temizlenmemiş, o temizlenmeli..

Muhtemelen sağ tarafın sürtüldüğü kaza sonucunda makyajlı mondeo tamponu takmışlar ama far yıkamayı falan takmamışlar.. Far yıkamanın parçaları elimizde, uygun bir zamanda takacağız.. Bunun dışında bir eksiği yok sayılır...

img0378yw.jpg

img0400jgu.jpg

img0375cm.jpg

Arabada önden yüklemeli 6 cd alan 6006 vardı... Çağlar'ın dükkanda Mustafa Blaupunkt ile değişelim mi diyince gözlerim parladı.. Biliyordum ki 6006 kısa sürede patlar... :) Mekaniği kesin bozulur... :D

Ama vicdanlı yanım bunu Mustafa'ya söyletti.. Mustafa dedim, bu 6006, uzun süre çalışmaz, sonra demedi deme, bozulur bu dedim.. Olsun abi benim blaupunkt da bozuk zaten dedi, cd çıkarırken takılıyor bazen dedi.. Blaupunk kopya cd'leri düzgün çıkarmıyordu...

İlk modifiye olarak teypleri değiştik... Blaupunkt'u taktım arabaya...

Ertesi gün İlker Kemal ile görüştüm.. Bilen bilir, mercek değişimi ve far işçiliği konusunda duayendir...

İstanbuldan gelmeden farları ona bıraktım ve merceklerini değiştirttim.. Dört dörtlük bir işçilik ile farlardaki beş para etmez 1 lira büyüklüğündeki mercekleri söktü ve yerlerine bosch bixenon mercek taktı...

img0337hy.jpg

img0344uf.jpg

fotoraf0575.jpg

Nevşehir'e dönünce, brc'mi prins'mi düşünmeye başladım... Bir kaç usta ile görüştüm, Beni prins'e esas yönlendiren Hasan Basri'nin ustası oldu... 600 lira gibi bir fark ile prins takabiliyorsa, kesinlikle prins takılmalıdır dedi..

Böylece 3. modifiye olarak, Prins ile lpg'lemiş olduk... Hiç pişman değilim, gerçekten mükemmel bir kit..

Arka tamponu değiştirdim..

27/09/2012

img1956np.jpg

Far yıkama işi de tamam..

img1957pcg.jpg

Otomatik far, follow me ve gündüz farı ;)

30/09/2012

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu gün de, bagajı ile uğraştım...

Lpg deposunu 55 litrelik taktırdığım için tankın olduğu bölüm biraz yüksek geliyordu... Dün 3 santimlik straforlardan almıştım... 2 tanesi ile bagajın kalıbını çıkardım ve güzelce bagajı kapladım...

img0371ns.jpg

img0380as.jpg

Bugün bagaja dalmışken şu aydınlatma işini de halledeyim dedim ve ilk ledi bulaştırdım arabaya :D

img0388xhwsuu.jpg

img0395i.jpg

img0397ts.jpg

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Kazasız belasız Mehmet abi :nazar:

Forumda plakayı başkasının aldığından bahsediyordun hayırdır :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun. Farlar güzel olmuş. Aydınlatması da harika gözüküyor. Bu başlığın artan sayfalarında, Mondeo'nun sevgi ve ihtimam ile nasıl evrildiğine şahit olacağız. Yanlız en önemli olan kısım "ESP" düğmesinin fotoğrafını ben mi göremedim?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Konu açıldı, başlık beğenilmedi, konu kilitlendi, başlık değiştirildi ve konu kullanıma açıldı :D

ikinci boncuk :nazar:

direksiyondaki kararmış parlak metallerin üzerine yapıştırdığın nedir abi?

Not: 16 kullanıcı bu konuyu okuyor

reytinge bak be ya araya reklam almak lazım :D

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Maşallah :nazar:

Emmi kazasız belasız binersiniz inşallah.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abi güle güle kazasız cezasız kullan inşallah.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ben dahil 15 kişi şu an bu sayfaya bakıyor. Yorum yapmamak mekruh gibi bir şey. :)

Hayırlı uğurlu olsun Mehmet abi. Rabbim kazasız belasız ailecek sağlıklı sıhhatli binmek ve ileride daha güzellerini almak nasip etsin. :nazar:

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

Hayırlı uğurlu olsun Mehmet Bey güle güle kullanınız...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Hayırlı olsun Ortak...

Prins konusunda yanılmadık ,en iyisini seçtik... :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

İstediğin gibi bir araba olmasınada, plakana tekrar kavuşmana da çok sevindim abi..

Ailen ile birlikte kazasız belasız kullan inşallah..:nazar:

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı uğurlu olsun mehmet abi. beklenen araç sonunda piyasaya çıktı. Allah kazalardan belalardan korusun :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi hayırlı olsunda o 50 aS deki s nasıl bir s dir:(

Yunus kalıbı değiştirmiş bizim şoförler cemiyeti.. Çok da hoşuma gitti bu sebeple direk taktım arabaya

Ammaaaa.

1- Güzelim merceklere niye çamur atıyorsun. Senin arabanın mercekleri kötüymüş demek ki. :fiuw: :bi-xenonukıskananadamşeysi:

2- Bütün siyah çıtalar, macun atılmadan boyanmalı.

3- Arkaya ince tip rüzgarlık takılmalı.

4- Prins dünyasına hoşgeldin. Ben hala gelmiş sayılmam gerçi ama neyse. İyi seçim, hayrını gör abi.

1- Valla direk çamur o mercekler Ahmet :D

2- Çağlar sökecekti aslında ama, sıra gelmedi.. Bir ara söktüreceğim...

3- Hımm.. nedir, nerden alınır... ?

4- Valla hoş geldim.. güzel kit...

Forumda plakayı başkasının aldığından bahsediyordun hayırdır :)

Şakaydı ya :D

Memur vermek istemedi, müdüre çıktım şu plakayı istiyorum dedim, Özel bir anlamı mı var dedi, yok müdürüm, son üç aracımdaydı, müsade ederseniz dördüncü aracımda da olsun dedim.. Olsun tabi dedi, söyleyin versinler dedi.. Sağolsun...

Yanlız en önemli olan kısım "ESP" düğmesinin fotoğrafını ben mi göremedim?

Haklısın, hep 1. viteste çekmişim fotoları :) En kısa sürede ESP düğmesini fotoğraflayacağım ;)

1- Konu açıldı, başlık beğenilmedi, konu kilitlendi, başlık değiştirildi ve konu kullanıma açıldı :D

2- direksiyondaki kararmış parlak metallerin üzerine yapıştırdığın nedir abi?

1- Açtıktan sonra fark ettim, aynı başlık benden önce kullanılmış, bu sebeple değiştirdim :D

2- Metallerin sadece sol el başparmak gelen kısmında az bişey aşınma var, bunun dışında bir şey yok ve bende bir şey yapmadım.. Gayet düzgünler..

emmeee beyaz focus gibi arabanda olmamış yane ;)

Valla güzel arabaydı... Allah sahibine bağışlasın Yaşar kardeşim güle güle binsin...

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Mehmet Abi yeni Mondeo'n hayırlı olsun. Maşallah çok güzelmiş. :nazar: Kazasız,belasız,cezasız uzun yıllar binersin İnşallah. :flowers:

Yalnız Esp düğmesini bende göremedim Mondeolarda düğme olmuyor mu yoksa ? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kazasız belasız kullanasın, deposu boş kalmasın, hep hayırlara doğru tekerleri dönsün..

Esp'si çok iyi, fenada gidiyor, hani süperötesi konforunda olmasada iş görür :buzüstündeçokrahatkalkanaracıgıskanannayloncusmileyi: :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Güzel araç sizin ellerinizde daha da güzel olacaktır. Maşallah. Güle güle kullanın. Kazasız belasız kulanın inşallah. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bagaj a el atmışken bagaj kapağına bir dene slim spoiler olmamı :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullan Mehmet :nazar: yalnız yanlış hatırlamıyorsam sen AS 220 yi bir memura kaptırmıştın. ama plaka aynı, nasıl oldu bu iş? ;)

Abi memur vermek istememişti.. O an orada içim cız etmişti :D

Geri kalanı şakaydı abi..

Allah kaza bela vermesin emmi arka stoplarını çok seviyorum bu aracın. :):nazar:

Ben de çok seviyorum ve ne mutlu ki benden önceki sahibi de çok seviyormuş :D

Ayrıca, bu resmin baskısını alıp, buradaki ustacıklara göstereceğim. Takılmaz dediğiniz depoyu nasıl takmışlar, bu ustayı arayın da öğrenin diyeceğim. :angry:

Valla şakır şakır takıyorlar burada... Lpg'yi işletmedim şimdi.. Sorun falan çıkar mı bilmiyorum ama, çıkacağını sanmıyorum, çıkacak olsa takmazlardı...

Hayırlı olsun Ortak... Prins konusunda yanılmadık ,en iyisini seçtik... :)

Bence de kesinlikle en iyisi.. Tasarrufun dibine vuracağım bununla.. Ruhan'a duyrulur.. :D

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Hayırlı ugurlu olsun... agız tadıyla güzel günlerde binersin inşallah...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Hayırlı olsun Mehmet abi,mondeo ayrı bir araç ama mk3 daha bi farklı :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...