İçeriğe Yönlendir

Yeniden As 220

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

2000 yılında bu işlerden para kazanan adamın düştüğü hale bak :D Zamansızlık Zafer, zamansızlık :) Haftada ortalama 4 ödev teslimim var. 5 oluyor bazen. Ortalama 150 sayfa civarı ingilizce makale vs.. :) Anladın sen onu :)

:flowers:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Web sayfasının adı da "Giriş" :D

:D :D

"Resmi veya grafiği açıklayan alt yazı"

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

En azından ben yaptım :D

Arabama da çayıma da bıyığıma da laf yok... :D

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

Şanzuman yakında kucakta demek istemiş Mehmet emmi :) Haklıdır :)

yok yahu bunlar 4 ileri otomatik o yüzden 120 görüyor 6500 devirde , 5 ileri den biraz daha uzun vites oranları. Yoksa hatırladığım 2. viteste 5 ileri düz mondeo taş çatlasın 90~100 falan görüyor du tam gazda.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

"Senin sorunun ne biliyor musun dostum? Lanet olasıca koca kıçının lanet olasıca beyaz kafandan büyük olması adamım"ın ingilizcesi bunlar :p

Tamam canım biz de bunlarla büyüdük sonuçta :p

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

O yüzden sorun yok di mi :p

Yok. Site çok güzel :D Yine girecek ben :D

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

"

Aynı şanzuman olan 2 araba kullandım. Çok sert hareketlere gelmez. Allah'tan tamir masrafları ucuz. 2bin liraya komple revize edilir.

"

Bundan 10 yıl evvel 1 defa sorun vermişti 2 vitesi iptal olmuştu. Araç direk 1 den 3 e gecıyordu. Bişeyi kopmuş demişlerdi ama ne idi hatırlamıyorum. E ozamanlar delilik yılları otomatik vites araca motor freni yaptırıcam diye 1-2 ye falan alırdım. Ankara Tur-oto şanzımanı dağıtacak eleman yok diyip başka biryere yönlendirmişti. Sağolsun o arkadaşlar halleti ma o gün bugundur şanzımanın keçelerinden azda olsa yağ kaçırıyor. Ara sıra kontrol edip eklettiriyorum. Ama araba haklı yani zamanında N ne alıp 4bin 4500 devirlerden vitese takıp tcs yi kapatıp patinaj çektirirdim hey gidi günler hey :) Az çekmedi zamanında kahrımı :) Yinede helal olsun diyorum 2006 model fiestam 120 binde iken reno toros gibi ses çıkıyordu heryerinden çukura girdikçe, mondeo da tık yok.

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin
(düzenlendi)

Mehmet Özyürek beye çok teşekkürlerimi sunarım. Dün öğle saaterin de prins marka lpg kitimi Memduh usta (Özbekler Oto) da taktırdım. Sonuç cidden şimdilik çok iyi. Ne motor ışığa yandı nede başka herhangi bir sorun çıkmadı. Bu arada bir çok arkadaş lpg de aracın daha iyi gittiğini farkettiklerini söylüyordu. Evet benimki gibi eski araçlar için bunun doğruluk payı çok yüksek. Ama bu durum lpg nın daha iyi olduğundan değil, benzin enjektörlerinizin eskimiş ve bir anda sıfır lpg enjektörü ile yola devam etmenizden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bir kaçgündür sağımda solumda duvar bulunan köprü ayakları vs. gibi yerlenden geçerken gaza bastığımda çıkır çıkır sesler duyuordum benzinde iken.Ve araç sanki boğuluyormuş nefes alamıyormuş hissi oluşuyordu içimde. Bu durumu 1. sebep hava filitresi 2. sebep maf sensörü 3. sebepte çıkır çıkır sesler yuzunden enjektörlere bağlıyordum. Aracın fılıtresı tertemız ve lpg takıldı takılalı bu sesler kayboldu ve benım ıcın ekonomı adına en önemli olan şey alt devrlerim deki tork çok daha iyi hale geldi.Gerek kitin yeni takılması gerek triger korkum gerekse kendi evhamlılığımdan henüz o 2. viteste 120km/s görme olayını deniyemedim :))

Bu arada herkes sanırım lpg butonunu gizliyormuş. Memduh ustada gizli biyerlere koyalım falan dedi. Yok dedim gözümün önünde olsun. Teybin altındaki TCS vs. butonlarının olduğu yerin hemen sağına konumlandırttım. ( Yahu arkadaş 2500 tl para bayılmışız Prins taktırmışız ne yani lpg li araca biniyorum diyemi utanıp saklıyacakmıyım o butonu, bırak ortada dursun havamız olsun prins kullanıyoruz diye ) :))) Bu arada o klıma teyp çerçevesınıde metalık griye boyadığım için prins vsi 2.0(yeni yuvarlak buton) renk olarakta çok hoş uyum sağladı. Ama resimlerdeki gözüken buton daki lpg gösterge ışıkları yeşil renkte bendeki mavi renkte. Keşke yeşil olup araç gösterge aydınlatmalarına uyumlu olsa idi dedim içimden.

tarihinde Mert Nazmi Serin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet Özyürek beye çok teşekkürlerimi sunarım. Dün öğle saaterin de prins marka lpg kitimi Memduh usta (Özbekler Oto) da taktırdım. Sonuç cidden şimdilik çok iyi. Ne motor ışığa yandı nede başka herhangi bir sorun çıkmadı. Bu arada bir çok arkadaş lpg de aracın daha iyi gittiğini farkettiklerini söylüyordu. Evet benimki gibi eski araçlar için bunun doğruluk payı çok yüksek. Ama bu durum lpg nın daha iyi olduğundan değil, benzin enjektörlerinizin eskimiş ve bir anda sıfır lpg enjektörü ile yola devam etmenizden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bir kaçgündür sağımda solumda duvar bulunan köprü ayakları vs. gibi yerlenden geçerken gaza bastığımda çıkır çıkır sesler duyuordum benzinde iken.Ve araç sanki boğuluyormuş nefes alamıyormuş hissi oluşuyordu içimde. Bu durumu 1. sebep hava filitresi 2. sebep maf sensörü 3. sebepte çıkır çıkır sesler yuzunden enjektörlere bağlıyordum. Aracın fılıtresı tertemız ve lpg takıldı takılalı bu sesler kayboldu ve benım ıcın ekonomı adına en önemli olan şey alt devrlerim deki tork çok daha iyi hale geldi.Gerek kitin yeni takılması gerek triger korkum gerekse kendi evhamlılığımdan henüz o 2. viteste 120km/s görme olayını deniyemedim :))

Bu arada herkes sanırım lpg butonunu gizliyormuş. Memduh ustada gizli biyerlere koyalım falan dedi. Yok dedim gözümün önünde olsun. Teybin altındaki TCS vs. butonlarının olduğu yerin hemen sağına konumlandırttım. ( Yahu arkadaş 2500 tl para bayılmışız Prins taktırmışız ne yani lpg li araca biniyorum diyemi utanıp saklıyacakmıyım o butonu, bırak ortada dursun havamız olsun prins kullanıyoruz diye ) :))) Bu arada o klıma teyp çerçevesınıde metalık griye boyadığım için prins vsi 2.0(yeni yuvarlak buton) renk olarakta çok hoş uyum sağladı. Ama resimlerdeki gözüken buton daki lpg gösterge ışıkları yeşil renkte bendeki mavi renkte. Keşke yeşil olup araç gösterge aydınlatmalarına uyumlu olsa idi dedim içimden.

Lpg'ciler lpg takarken motora bakım da yaparlar, ben de buna bağlıyorum ;)

Doğru tercih yapmışsınız ama prins enjektörlü olanlar da işinizi görürdü kanatindeyim.. Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Bilgin

Hayırlamışmıydım hatırlıyamadım iki kere olsada ne olur ki diyerek; Allah 4 tekerini düz bastırtsın, kazayı-belayı-arıayı-cezayı uzak eylesin.

mk3 daha sert di mi Mehmet Abi, mk2 daha konforlu ve süzülüyor gibi geldi bana?

yakıtlarını ölçtün mü? Çağlar Abi vesile olmustu ama senin tercihin benzinli mi yoksa dizel mi? bu sıralar arastırıyorum benzin +lpg mi yoksa dizel mi diye de peki sence?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlamışmıydım hatırlıyamadım iki kere olsada ne olur ki diyerek; Allah 4 tekerini düz bastırtsın, kazayı-belayı-arıayı-cezayı uzak eylesin.

mk3 daha sert di mi Mehmet Abi, mk2 daha konforlu ve süzülüyor gibi geldi bana?

yakıtlarını ölçtün mü? Çağlar Abi vesile olmustu ama senin tercihin benzinli mi yoksa dizel mi? bu sıralar arastırıyorum benzin +lpg mi yoksa dizel mi diye de peki sence?

Ben hep benzinli alıp, lpg taktırıyorum.. Memnunum mutluyum... İkinci elde dizel almaktan korkuyorum, bildiğim bir araba olmadıkça da almam.. Sıfır bir dizele dünyanın parasını vermek de bana ters..

Bir gün: tanıdık bildik bir dizel denk gelmediği sürece benzinli lpg'liye devam ediyorum..

Eskisi daha konforlu ama yenisi daha baştan çıkarıcı.. İnadına şımartıcı.. Bu arabanın dönmeyeceği viraj olacağını sanmıyorum gibi iddialı bir cümle kuracak kadar iddialı ... O derece tahrik edici..

Allah bana akıl versin...

Tabiki daha çok yakıyor ama daha iyi çekiyor, daha hızlı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bugün, emme manifoltu söküldü, ses yapan kelebekler değiştirildi.. Bir hortumun yırtık olduğu gözlendi ve değiştirildi..

Karter havalandırma hortumumuz oldukça sağlam görünüyordu ama sökmüşken değiştirdik..

Söküleni de depoya koydum tabiki...

Bir sorun hissetmiyordum, inşallah bundan sonra da hissetmem...

img2159qr.jpg

img2164ps.jpg

img2166ml.jpg

img2167q.jpg

img2168zv.jpg

printscreen

Hakan yok ortalıkta.. sorun yok, Sen de yapmazsın zaten :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Yaşar usta mı?

Yok, Aldatıyorum onu.. Bu Murat Usta.. Lpg taktırdığım yer :D

Daha doğrusu fotoğraftaki İsmail Usta.. Mekanikçidir.. Bir usta daha var, Yılmaz.. O da lpg tesisat işine bakıyor Atiker'e bakıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arşiv patlayacak.

sileceğim nasıl olsa :)

En güzeli de ne biliyor musun... Bunu viraj içinde bir araba dönmeye çalışırken viraj dışında yapmak :D

Zevk bu yaa :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

En güzeli de ne biliyor musun... Bunu viraj içinde bir araba dönmeye çalışırken viraj dışında yapmak :D

işte bu tarifi arıyordum, bugün yine bir Udm vak-ası yaşadık,yarın satar herhalde arabasını

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Paha biçilemez bir durum, şımarıyorum bende :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Ebaydan aldığım sarı H11 ampulüm http://www.aliexpress.com/snapshot/203635070.html

Bunları sislere takacağım.. Henüz takmadım...

ve

Led ampullerim geldi.. http://www.aliexpress.com/snapshot/203553811.html http://www.aliexpress.com/snapshot/203553812.html

Ledleri öncelikle 3. fren lambası için düşünmüştüm...

3. fren lambasında 5 tane w5w dipsiz T10 halojen ampul var..

Aşağıdaki resimde, 3 tane lamba takılı... Soldaki betaz led, ortadaki w5w halojen, sağdaki kırmızı led.

img2217st.jpg

Yorumum,

Halojen çok güçlü.. Kırmızı olan çok yetersiz.. Ben şimdilik beyazları taktım.. Muhtemelen orjinal halojene geri döneceğim..

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hiç yaşına göre davranmıyon ehtiyar. Aşırı adrenalin tansiyonunu fırlatır bıyıkların dökülür :p

Bu arada kesene bereket, ellerinize sağlık...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...