İçeriğe Yönlendir

Yeniden As 220

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Hayret iyiden iyiye alışmaya başlamışsın arabaya artık :)

Alışmaya çalışıyorum diyelim :D

Bu arada, yeni aldığım çıkma tampondan sorun çıktı... Kaportacım beğenmedi tamponu, düzgün bir tampon değil, seninkinden daha güzel durmaz dedi..

O zaman getirrim arabayı, far yıkama deliklerini açarsın buna dedim..

Tamam getir yarın dedi..

Tampon geri verilecek..

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hazır açılmış olanlarıyla dalga geç bakalım daha nelerle uğraşacan sen :D

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Fotoğrafları görseydim hemen feyk bu diyecektim ama emmi işi biliyor fotoğraf yüklememiş,,,, :police:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Talipten şu linkte göreceğiniz otomatik far ve follow me özellikli kiti aldım... http://www.sahibinde...75402291/detay/

Geçen hafta otomatik far kısmının montajını bitirdim...

Benim esas istediğim follow me idi ama otomatik far da yanında hediye oldu :)

Kutuda az miktarda değişiklik yaptım, Dışarda bağlanması gereken sigortaları kutunun içinde yer bulunca oraya koydum.. İhtiyacım olmayacak bir kaç kabloyu da iptal ettim..

Sonuçta şöyle bir bağlantı şeması çıktı karşıma..

img1712w.jpg

Konu hakkında çok resim yok.. boşa beklemeyin...

Siz hiç Esp'li mondeo direksiyon mili gördünüz mü ?

Ben yeni gördüm :)

img1715z.jpg

Her neyse,..

Gerekli tüm bağlantıları far anahtarının arkasından yaptım... Orada, kontak, sabit+12 şasi hepsi var..

Sistem, araç voltajını okuyabiliyor ve voltaj, 12.7'nin üstüne çıkınca devreye giriyor.. Yani gece kontağı açınca çalışmıyor... Bu kısmı ayarlamak epey zor oldu... :D

Püf noktası, cihaz ve araç bekledikten sonra ayar yapılması gerektiği imiş.. Aksi durumda, ya cihazdaki kondansatörler dolu oluyor, yada aküdeki voltaj yüksek oluyor...

En sağlıklısı, aracı çalıştırmadan porttan yanmaz hale getirip bırakmak.. Tersi tüm alternatif ayarlarda zorlanılıyor...

Bu fotoğrafta, Arda soruyor, baba bu iş ne zaman bitecek, ben sıkıldım....

img1718z.jpg

Bu da, oğlum sorun var ben bi düşüneyim hele pozu... :)

img1722ai.jpg

Önce sisten gece devreye girdiğinde, bir şekidle far anahtarı da açılmışsa, stop etmeme sorunu yaşadım, bunu bir diyot ile çözdüm...

Şu anda da far anahtarını açmazsam uzun fara geçemiyorum, bir diyot ile bunu da aşacağım ama, Talip, kablo kesme gerekirse kutu içinde tadilat yapacağım ben, kendim de getireceğim diyince kablo kesmedim...

Evet, gelelim farklı yaptığım işe... Herkes ayak aydınlatması yapar ve bunun için hep aynayı kullanır.. bağlantısını tavan lambasından yapar...

Ben şu ledleri kullandım ama aynaya takmadım...

sku1028312.jpg

Aracın altına şasiye taktım ledleri..

Elektriği lpg'cinin kablo geçirdiği yerden geçirip, bağlantılarını yaptım...

Farklı olan şu:

Videoda belli olmasa da çok daha geniş bir alanı, arka kapı önünü de aydınlatıyor...

Bağlantısını hem araç içi ayak aydınlatmasından, hem de follow me kitinden aldım, bu sayede ledlerin hem kapılar açılınca, hem de follow me sırasında yanmasını sağladım... Ha bu aşamada diyebilirsiniz ki, tavan lambasına bağladıysan, kilidi açınca zaten yanardı... Evet yanardı ama kilitleyince hemen sönerdi.. Diyot ile bağladığım sistemde, hem kapılar açılınca yanıyor, kapatınca sönüyor, hem de, follow me süresince yanık kalıyor...

Diyot ile elektriğe yön verdiğim için iki devrenin akımı bir birine müdahale etmiyor...

Kapı kilit tetiklerini direksiyon tarafından bulamayınca, torpidoyu söktüm, torpido amortisörünü de bu sırada fark ettim.. :)

Merkezi kilit modülü torpidonun arkasında,

Kilit açma ve kilitleme tetiği, Beyaz siyah ve sarı siyah renkli kablolar...

Otomatik far devresinde, devrenin ne zaman çalışacağı, hangi ışıkta parkları yakacağı, hangi ışıkta farları yakacağı, ışığa çıkınca ne kadar sürede söndüreceği, follow me devresinin hangi ışıkta çalışacağı ve ne kadar sürede söneceği ayarlanabiliyor...

Yani gündüz follow me devreye girerek akü zayıflatmıyor Çağlar :)

Video bu...

Araba evin arkasında tamamen karanlık bir ortamda, şimdi 3. kattan tekrar baktım... Ledler 3 metre alanı yeteri kadar aydınlatıyor ancak fotoğraf makinası bu videoyu çekerken sislerin ışığından bu ışığı göremiyor...

Tekrar video çekmeyi deneyeceğim...

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Hayırlı olsun emmi güle güle kullan mı desem yoksa bunlar feyk mi desem karar veremedim... :D

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Abi üstünde takım elbise mi var? :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlı olsun emmi güle güle kullan mı desem yoksa bunlar feyk mi desem karar veremedim... :D

:p

Abi üstünde takım elbise mi var? :D :D :D :D

Evet takım elbise... Düşünmek için bire bir.. Daha ciddi oluyor insan :D

Düğüne gitmiştik, Arda ile biz çıktık, annesi ve Merve'yi beklerken Arda torpidodan almış, ben telefonla konuşurken resmimi çekmiş.. Ben de onunkini çektim.. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ledleri Ali Elöver'den aldım.. Yanında şunu da göndermiş, epey oynadık :)

img1729mi.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Araba evin arkasında tamamen karanlık bir ortamda, şimdi 3. kattan tekrar baktım... Ledler 3 metre alanı yeteri kadar aydınlatıyor ancak fotoğraf makinası bu videoyu çekerken sislerin ışığından bu ışığı göremiyor...

Tekrar video çekmeyi deneyeceğim...

Güldüm, belli oluyor mu ? :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oh.. demekki bu projede çalışabiliyor. Artık kendi aracımada takabilirim :dance3:

O kadar emeğin karşılığını aldığını görmek sevindirdi beni. Çok güzel olmuş :)

Yorum bağlantısı

Torpidodan daha güzel olmuş :)

Oh.. demekki bu projede çalışabiliyor. Artık kendi aracımada takabilirim :dance3:

Kobay olarakmı kullandın :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kobay olarakmı kullandın :D

Belli oldumu..tühh :vroom:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güldüm, belli oluyor mu ? :hahahoho:

Ne yapsaydım... HDR'mi yapayım :D

Senin mintax'da da görmez o ışığı... :p

O kadar emeğin karşılığını aldığını görmek sevindirdi beni. Çok güzel olmuş :)

Güzel oldu içime sindi... Zaten esas istediğim follow me idi biliyordun daa.

Sen yine mi beni kullandın artık bi başkasını bulsan kendine :D

Torpidodan daha güzel olmuş :)

Torpido işi, video ve resimleri yüklerken ortamı sıcak tutmak içindi.. :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sen yine mi beni kullandın artık bi başkasını bulsan kendine :D

Araç coflasa 750 km gelmezsin ama buradakiler 10 dakkada damlar yanıma :D

Yorum bağlantısı

Torpido işi, video ve resimleri yüklerken ortamı sıcak tutmak içindi.. :D

Akıllıca :)

aslında şu follow me'yi yapsammı diye düşünmüyor değilim Değişik bi hava katıyor araca...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Emmi hayırlı olsun. Maşallah :nazar:

modeo xxx paket olma yolunda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

aslında şu follow me'yi yapsammı diye düşünmüyor değilim Değişik bi hava katıyor araca...

Eski aracımda Servet'in mamülünü uzun süre test etmiştim... gördüm ki, gerekli birşey...

Hele ki şimdi arabayı evin arkasına koyuyorum, ışıklandırma yok.. Ciddi ihtiyaçtı.. Geri kalanı aksesuar oldu...

Emmi hayırlı olsun. Maşallah :nazar:

modeo xxx paket olma yolunda.

Sağolasın abi.. bir de tavanı kesebilsem... :)

Yorum bağlantısı

Eski aracımda Servet'in mamülünü uzun süre test etmiştim... gördüm ki, gerekli birşey...

Hele ki şimdi arabayı evin arkasına koyuyorum, ışıklandırma yok.. Ciddi ihtiyaçtı.. Geri kalanı aksesuar oldu...

? Çalarlar diyemi ? :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

? Çalarlar diyemi ? :D

Orası öyle güzel ki.. Özel garaj gibi.. Her şeyi yap orada, ne gören olur, ne sen ne yapıyorsun diyen... Sitenin içinde bir bölüm, sadece üç araç gireriz oraya, başka giren olmaz..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Maşallah Mehmet abi emeklerine sağlık. :nazar:

Ama sanki biraz geriden geliyorsun gibi. :p

Sene 2010

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ama aynalarda yok. Olmamış bu. :p

O sene arabayı aydınlık yere koyuyordum :p

Yorum bağlantısı

Orası öyle güzel ki.. Özel garaj gibi.. Her şeyi yap orada, ne gören olur, ne sen ne yapıyorsun diyen... Sitenin içinde bir bölüm, sadece üç araç gireriz oraya, başka giren olmaz..

işte bunun olmasını hep çok istedim Ama hiç olmadı...

Çok avantajı var öyle bi yerin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...