Hasan Tahsin Şipit 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 işte bunun olmasını hep çok istedim Ama hiç olmadı... Çok avantajı var öyle bi yerin. Yetkili servisde çalışıyorsun. Ne yapacaksın garajı? :D Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 O sene arabayı aydınlık yere koyuyordum Senin meşgulyetin çok, koca forumla uğraşıyorsun, bu kadarı bile fazla diyerek konudan sıyrılıyorum Mehmet abi. Yoksa üyelik falan gidecek Mazallah. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Yetkili servisde çalışıyorsun. Ne yapacaksın garajı? :D Uzun uzun uğraşmak istersen birşeyle, o zaman lazım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2012 Yazar Paylaş 9 Eylül 2012 Senin meşgulyetin çok, koca forumla uğraşıyorsun, bu kadarı bile fazla diyerek konudan sıyrılıyorum Mehmet abi. Yoksa üyelik falan gidecek Mazallah. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Aldığı arabaların şanzımanları eksik işte... yoksa satarken direk çökerim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2012 Yazar Paylaş 9 Eylül 2012 Aldığı arabaların şanzımanları eksik işte... Ankara'da yaşasam senin gibi düşünebilirdim... Bizim buralarda sorun yok.. Evden çık boşa al.. kavşağa kadar git. kavşağı 1 ile geç.. Sonra 3-5.. Tekrar kavşağa gir, 2 ile dön, 3. viteste otopark Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Kötü koydun lafı Hala izmirde olsam aslında illa otomatik demiyebilirdim abi... Ama ankara Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Emmi iyi günlerde kullan. Fallow kitinin sabit 12 voltajını kesinlikle kontak anahtarı uçlarından almanı tavsiye ediyorum. Far anahatarı kısmına gelen sabit 12 uçları far modülü kitinden geliyor ve yanlışım yok ise beyin tarafınada kontrol ucu mevcut ve akım kontrolü mevcut. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2012 Yazar Paylaş 9 Eylül 2012 Emmi iyi günlerde kullan. Fallow kitinin sabit 12 voltajını kesinlikle kontak anahtarı uçlarından almanı tavsiye ediyorum. Sağolasın Oktay.. Yani.. far anahtarına giren yerden değil de kontağa giren sabit 12'den mi alayım Oktay.. ? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Aynen emmi far anahtarına gelen sabit 12 hattı zayıf hat.Bunun tespitini Mondeo mk3 te yaptım.En kısa sürede bunu değiştir.Ayrıca far açık iken araç çalışma sorununda ortadan kalkar. Bu sorun sabit 12 hattıyla alakalı ve fallow devresinin park ucu baglanınca yapıyor buda ecu kontrolü durumu ayıramadıgı için 12 volt hattında olması gereken kapatma işlemi yapılamıyor ve bu sorun dolayı meydana geliyor.Aynı sorun 2010 Focuslardada mevcut. Talip bu sorunun kaynagınıda kontak ucu hattından alarak çözmüştü. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2012 Yazar Paylaş 9 Eylül 2012 Stop etmeme olayına park değil kısa far bağlantıları sebep oluyor... Şu anda benim parklar sabit +12'de, kısa farlar kontakta bağlı... diyodu devre dışı bırakınca far anahtarı far konumunda ise yine stop etmiyor... Anahtarın içinde bir şeyler oluyor.. Ancak, sabit +12 konusunda haklısındır... Deneyeceğim, stop etmeme durumu ortadan kalkarsa uzun far yakamama sorunum otomatik olarak ortadan kalkmış olacak.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Kaç sene sonra ozyurek.org güncellenecek demek Güle güle kullan abi Bu arada düşünen adam pozisyonunda ne şık giyinmişsin Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 (düzenlendi) Emmi dogru far uçları kaynaklı görünüyor ama park uçlarını bagladıktan sonra ortaya çıkıyor park ucunu iptal ettiğnde sorun kalmıyor.Test ettim.Far uçları dediğim gibi ecu kontrollü ve park ucu baglandıgında bu kontrolü bozuyor.Diod geçici çözüm olanagı sunuyor.Sabit 12 ecu devresinden geliyor. Kontaktan aldıgında sorun kalmayacaktır. Far anahtarı içinde park uçları ayrıca iç aydınlatma uçlarının ayarlaması için takılı olan ayara baglı oldugu için karışıklık yaptırıyor.Yani buradaki sabit 12 ucu her işlemi kontrol ediyor Baran'ın Focus'ta bunu tespit ettim.Parklar iptal edilince sorun kalmıyor.Mondeo'dada aynısı oldu. 9 Eylül 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2012 Yazar Paylaş 10 Eylül 2012 Sabah anahtarından kapatıp iptal ettim... Muhtemelen hafta içinde müdahale şansım olmaz.. Peki Oktay, şasi ve kontağı da far anahtarından ayırayım mı.. hepsini oradan almıştım... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Alıyon tırt arabayı yeniden yapacam diye uğraşıp duruverin Yorum bağlantısı
Misafir 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 (düzenlendi) Gayet iyi olur. :good1:Fallow için gerekli olan voltaj hariç akım çeken uçları ayırman iyi olur. Far anahtarına gelen şasi kablosuda gerekli kalınlıkta değil.Far anahtarına gelen far uçları direk fara baglı degil bunu özellikle belirteyim far kumanda modülü var direk bunun içersindeki entegre modülden gelen uçlar.Mondeo ların ilk serisinden beri böyle kullanılmış. Ertan her şeyi olan bir araç ne işe yararki .Sizleri bilmem ama ben zevk alamam illaki bişiler yapılmalı buda kendi zevkine uygun olacak işler olmalı. Biraz boş araç doldurulmak için bire bir araçtır. Ha doldurmaktan kastım da sayın Zafer gibi Hakan gibi arkadaşlarımızın doldurdugu gibi degil yanlış anlamayalım lütfen. :D 10 Eylül 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2012 Yazar Paylaş 10 Eylül 2012 Gayet iyi olur. :good1:Fallow için gerekli olan voltaj hariç akım çeken uçları ayırman iyi olur. Far anahtarına gelen şasi kablosuda gerekli kalınlıkta değil.Far anahtarına gelen far uçları direk fara baglı degil bunu özellikle belirteyim far kumanda modülü var direk bunun içersindeki entegre modülden gelen uçlar.Mondeo ların ilk serisinden beri böyle kullanılmış. Direk fara bağlı olmadığı için umursamamıştım ben Farların çektiği akımı ölçtüm, role akımı kadar akım çekiyordu... Tamam, kontak şasi ve sabit 12'yi far anahtarından ayırayım ben... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Aslında benim tavsiyem far modülü ve fallow özellilğini araçta varsa sislerde kullanılması yönünde Mondeo gibi diğital araçlarda yarı analog modüllerin zararsız ekipmanlarda kullanılmasını öneririm.Bu sayede sis uçlarına hem koruma olur far anahtarı zamanla oluşan erimeye meilli olmaz hemde degişik bir görsellik olur.Ayrıca senin gibi sisleri gerektiği zamanlarda kullanan sürücüler içinde sis farları bu maksatlada biraz işe yaramış olur. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Ha doldurmaktan kastım da sayın Zafer gibi Hakan gibi arkadaşlarımızın doldurdugu gibi degil yanlış anlamayalım lütfen. :D Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 ? Çalarlar diyemi ? Orası öyle güzel ki.. Özel garaj gibi.. Her şeyi yap orada, ne gören olur, ne sen ne yapıyorsun diyen... Sitenin içinde bir bölüm, sadece üç araç gireriz oraya, başka giren olmaz.. Hakan Emminin evinin arkasından araç çalamazsın yol bilmiyorsan Mehmet Abi Araçta yaptıracağım 3 şey 1-Bi-zenon 2-Gündüz farı 3-Fallow me Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2012 Yazar Paylaş 10 Eylül 2012 Mehmet Abi Araçta yaptıracağım 3 şey 1-Bi-zenon 2-Gündüz farı 3-Fallow me İstediğin bunlar olsun... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 eeee bununda mı her yerinden kablo demeti fışıkıracak yani Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 (düzenlendi) İstediğin bunlar olsun... Abi bu kadarcık başka ne olsun. Bi-Zenon veya sadece büyük mercek zenonda olur Sonra diğer iki işlemi burada yaptırmaya ceseratim yok Anladın sen onu bir gece ansızın gelebilirim 10 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Abi bu kadarcık başka ne olsun. Bi-Zenon veya sadece büyük mercek zenonda olur Büyük mercek olmaz, illa bi-xenon olacak. O keyif sellektörü çakmadan alınmaz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Hakan Emminin evinin arkasından araç çalamazsın yol bilmiyorsan Mehmet Abi Araçta yaptıracağım 3 şey 1-Bi-zenon 2-Gündüz farı 3-Fallow me Üstüme düşmez, ayıp olacak ama düzeltmeden edemeyeceğim Bi-xenon Follow me 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts