Muharrem Kutlu 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar benim karşılaştığım bir sorunu yazayım dedim. Geçen arabayı çalıştırdım ve motor sistem arıza göstergesi arıza lambası yandı( sarı renk) servise gidip mevcut arızaları bilgisayardan incelettim.Bir çok arıza göstergesi vardı kayıtlı olan arızaları silip aracı yeniden çalıştırdık. Tekrar kayıtlara baktığımızda tek arıza gösteriyordu buda ısıtma bujisi diye kayıtlı . 4 tanesini değiştirmek istedim.Servis değişiriz dedi ancak kırılma riski var dediler garanti veremeyiz diye söylendi.kırılmadan değiştirme 270 TL eğer kırılırsa 1250 TL hesap çıkardılar bana biraz mantıklı gelmedi vaz geçtim. Aracı değişik günlerde kullanma esnasında bazı günler yanıyor bazı günler yanmıyor.Kullanım esnasında arıza lambası yandığında devir sorunu yaşamıyorum performansda bir değişiklik yok her şey normal gözüküyor. Arkadaşlar böyle sorun yaşayan varmı. Bujileri kendim almak istiyorum orjinal bujileri ne marka ve tahmini fiyat ne kadar bilen varsa burda belirtirse sevinirim. 15 Mart 2012 tarihinde Muharrem Kutlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Kızdırma buji takım olarak 60 tl civarında...İşçilik ? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/224691-kizdirma-bujisi-arizasi/ burada konuşulmuştu... Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 15 Mart 2012 Yazar Paylaş 15 Mart 2012 Teşekkür ederim Abdurrahman bey . Orjinal olarak hangi marka kullanılmakta. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Forumda değiştirenler olmuştu sanıyorum..Cevap gelecektir..Parça orjinalini Fordburada.com dan Alper beyden sorabilirsiniz...Forumda cevap yazıyor.. Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 kızdırma buji 4 adet 100 lira orjinal Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 bendede aynı arıza kaydı mevcut 2 yıldır ve aynen kırılma riski var kime götürürsen götür aynı şeyi söylüyor, araç soğuklarda anahtarı çevirince sorun çıkartmadan çalışıyorsa bırak kalsın değiştirme derim Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 16 Mart 2012 Yazar Paylaş 16 Mart 2012 Serkan bey size katılıyorum.Aracı çalıştırmada proplem hiç olmadı şimdilik böyle kullanacam galiba. Yorum bağlantısı
Emrah Sarılar 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 aynı arıza bendede vardı. bir kaç servis dolaştım. kırılma risinin olduğunu hep söylediler. sizinde başınıza geliyormu bilmiyorum ama motor sistem arızası uyarı veriyor ve motor çekmiyor. ben bir risk aldım ve değiştittirdim, saolsun burada ustanın payıda büyük beni ikna etti. akşam bıraktım servise, sabah motor soğukken sökmeye başladılar. yarım gün sürdü, benimde ecel teri dökmemde bunun ayrı bir yanıydı. neyseki söktüler. bu işin maliyeti 100 tl orjinal bujileri + 80 işçilik aldılar. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Yahu arkadaş otomobil üretiyorsun değişmesi gereken parçası oluyor haliyle...ve bunu hata kodu olarak veriyorsun ....yapsana ısıtma bujisini en sağlamından...Diğer markalarda da aynı mı acep Yorum bağlantısı
Emrah Arıcan 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 bendede aynı arıza var aracın çekişi berbat suan servisle bir görüşücem Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Isıtma bujisinin aracın çekişiyle ilgili bir problem yaratacağını sanmıyorum ustalar bir fikir beyan ederler sanırım Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 (düzenlendi) Isıtma bujisinin aracın çekişiyle ilgili bir problem yaratacağını sanmıyorum ustalar bir fikir beyan ederler sanırım Isıtma bujisi hatası verdiğinde araç kendini emniyete alıp turboyu devre dışı bırakıyor, yüksek km li araçlar da değiştirilmesi aracın ivmelenmesini doğrudan etkilediğini ustalar söylüyor. Alınan mazotun kalitesi bunları etkiliyormuş. 16 Ağustos 2012 tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts