Bekir Yığrık 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Arkadaşlar benzer bir konu var ama durum farklı. Mod arkadaşlar gerek görürlerse silebilirler. Daha öncesinde hiç bir sorun yoktu, ta ki bugüne kadar. Sabah arabayı çalıştırdığımda göstergeler sona geldi. Bazı ışıklar yandı söndü falan. Yolda da benzer sıkıntıları yaptı. Biraz önce arabayı çalıştırdığımda yağ lambası,emniyet kemeri hariç hiçbir lamba yanmıyordu. Bütün ibreler sıfırda. km ekranı da çalışmıyor. Gösterge temel aydınlatması çalışıyor. Araba çalışıyor. Arabanın altı falan baya buz tutmuştu. Şimdi erimeye başladı bununla bir ilgisi olabilir mi? Sigortalar sağlam gibi. Ufakları kontrol ettim. Torpido arkasındaki sigortaları kontrol etmedim. Akü zayıflamıştı. sorun nedir acaba? Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 15 Mart 2012 Yazar Paylaş 15 Mart 2012 Sorunu buldum galiba. 30 A lik sigorta atmış. Yedeği olmadığı için değiştiremedim. Bir yerden şase alıyor demek. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 20 Mart 2012 Yazar Paylaş 20 Mart 2012 Sigortayı değiştirdim bugün ama sorun hala devam ediyor. 30A lik sigorta radyatör fanı sigortasıymış. Sürekli kısa mesafe gittiğim için fan çalışmayınca donmuş(kar gelmiş falan). Ayrıca termostadın da açmadığını farkettim. Gerçi hararet ibresi olmadığı için yorum yapmak doğru olmaz. Gösterge konusunda arabayı elektrikçiye gösterdim. Sıkıntıyı bulamadı. Herşey sağlam görünüyor dedi. Arıza cihazı bağlamadı. (Cihazı başka usta götürmüş). Muş'ta, Bitliste,Tatvan'da bu işten anlayan yokmu arkadaşlar. Korkuyorum (şeytanın kulağına kurşun) gösterge veya beyin arızalandı diye. sinyaller, farlar, kalorifer hepsi çalışıyor. Yağ lambası, kapı lambası,emniyet kemeri lambası, el fireni lambası yanıyor. Diğerleri malesef yok. İbreler hep sıfırda. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Muş'ta elektrikçiye gösterdim beyin sağlam ama km saatinden olabilir dedi. Sonra kendim göstergeyi söktüm, bir ustanın tavsiyesiyle soketi kontrol ettim. Kontak kapalı iken aküden göstergeye besleme elektriği gelmesi gerekiyormuş. Km nin falan sıfırlamaması için.Kontak açıkken ise 2 tane elektrik olması gerekiyormuş. Ama benim göstergeye besleme elektriği gelmiyor, sigortalar sağlam, ama sorun nerede bulamadım. Anlayan bir usta da yok... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Büyük bir ihtimal şase yaptığı yer var veyahut akü zayıf. Başka aklıma gelen bişey yok. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 25 Mart 2012 Yazar Paylaş 25 Mart 2012 Göstergeye besleme elektriği direk aküden mi geliyor,yoksa beyin mi yolluyor? Ayrıca besleme elektriği soketin hangi ucuna geliyor,bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Aküden ufak bir sigortayla kendim bağlayabilirim. Ehil bir usata buluncaya kadar. Malum, Muş'ta bulabilmek biraz zor. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Mart 2012 Yazar Paylaş 29 Mart 2012 Arkadaşlar sorunu buldum sonunda. Göstergeye kontak kapalı iken elektrik gelmiyor. Bugün göstergeyi söküp deneme amaçlı arka sokete gelen kırmızı kabloya ( zaten 1 tane kırmızı var) çakmaklıktan bir kablo bağladım. Ve göstergeler çalıştı. Yarın veya hafta sonu direksiyonun altındaki panelden göstergeye bir kablo bağlayacağım. Tabi araya 1A veya daha düşük sigorta koyacağım. Sonucu yazarım... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 Kabloyu takip etsene.. nereye gidiyor ucu ? Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 30 Mart 2012 Yazar Paylaş 30 Mart 2012 Müsait olur olmaz yapacağım onu da. Yanlız ön göğüsü sökmek gerekebilir. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 8 Nisan 2012 Yazar Paylaş 8 Nisan 2012 Arkadaşlar tamir ettim sonunda. Besleme elektriğini direksiyon altındaki sigorta tablasından aldım. Bir haftadır kullanıyorum sıkıntı yok çok şükür. Ayrıca gösterge aydınlatma lambalarını da değiştirdim.(Büyük olanlar,park lambası gibi). 3 tane var.2 tanesi patlamış, nasıl olduysa. ben de üçüne de 5W'lık taktım. Aydınlatma güzel oldu, acaba bir sıkıntısı olur mu? Fazla akım çekmekten falan? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2012 Paylaş 8 Nisan 2012 basit gözükür ama riski vardır bu tip ara kablo çekmenin, elektrik işine vakıf mıyız? Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 8 Nisan 2012 Yazar Paylaş 8 Nisan 2012 Fen ve Teknoloji öğretmeni olduğum için, tabi biraz da ilgim var, anlıyorum diyebilirim elektrikten. Araya 5A lik sigorta koydum. 3A'e düşürmeyi planlıyorum. Direkt almadım diyebilirim. Şimdilik böyle idare edeyim, yaz tatilinde kabloyu takip edecem(Multimetre ile). Yapamazsam Konya ya da Afyon'da iyi bir ustaya gösteririm. Bu sorun şöyle başladı: Arabayla evden okula gidip geliyorum.(1,25 km toplam 2,5 km) Her yerde olduğu gibi burada da(Muş) kış sert geçti. Karlar bir ara eridi sonra tekrar sert soğuklar başladı.Şimdi eridi baya çok şükür. İlk erime esnasında radyatörün altı kar olmuş,kısa mesafe olunca termostad açmamış.Sonra soğuklar tekrar başlayınca, donmuş kalmış. Arabayı karşımıza alınca soldaki fan da donmuş. Fan sigortası atmış 30A. Fan motoru bozulmuş (Söküp yapabilirim belki, ama yaz tatilinde. Olmadı başka bir fan motoru) Bununla birlikte göstergede de sıkıntı oldu (Ne alakaysa). Bütün sigortalara baktım hepsi sağlam. Ama gösterge besleme elektriği nasıl kesildi onu anlayamadım. Ayrıca arabanın altında baya buz falan fardı. Onlar bir yere takılıp kabloyu koparmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Nisan 2012 Paylaş 8 Nisan 2012 Gösterge aydınlatmaları 3w değil miydi bunların? Mehmet abi? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Nisan 2012 Paylaş 8 Nisan 2012 Ampulleri en kısa sürede orjinalleri ile değiştir plastik kısmı zamanla eritir.Aydınlatma iyi olmuş ama zararı ilerde çıkar. Muhakkak sigorta tablasını kontrol ettirin.Araç altından tesisat gitmez.Fr anahtarı kısmında gösterge ışıklarını kontrol eden düğme varmı?bunu kontrol edin.Sigorta haricinde soket sorunuda var sanki Kısaca en kısa sürede muhakkak iyi bir bakım şart. Diğital ekran beyaz mı?ampulü led mi takıldı. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 9 Nisan 2012 Yazar Paylaş 9 Nisan 2012 Anlayan olsa sigorta tablasını kontrol ettirecem de. 5w güzel oldu ama dediğiniz gibi fazla akım, fazla ısı , sonuçları vahim olabilir. Dijital ekrana normal ampul takıldı ama foto da beyaz çıkmış... Yorum bağlantısı
Hakan Kılınç 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 Selam, aynı sıkıntıyı bende 2002 focusum da yaşıyorum.Kontağı çevirdiğimde yanması gereken ışıklar yanıp sönüyor ( arıza ışığı hiç yanmıyor), bir sıkıntı yok. Ama göstergeler ve dijital ekran çalışmıyor.Araç sorunsuz çalışıyor 10-15 km yol yatom bir sorun yok. Ama göstergelr çalışmıyor.Akü yeni, ilgili sigortaları kontrol ettim (yarın tüm sigortaları söküp kontrol edicem) , göstergeyi söküp arkasındaki soketi kontrol etti bir sıkıntı yok. ACİL yardıma ihtiyacım var. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar, bu tip gösterge sorunlarında önce bakılması gereken kutup başlarıdır. Akünün yeni değişmiş olması yanıltmasın. Kutup başlarındaki gevşeklik aracın çalışmasını etkilemeden göstergenin, devir saatinin, km saatinin elektriğinin kesilmesine sebep olabiliyor... 12 Ocak 2015 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Kılınç 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 sorun çözüldü direksiyonun altındaki sigorta panosunu komple söktüm, arkasındaki soketleri çıkardım, sigortaları tek tek çıkarıp kontrol ettim, soketlardeki kablolaları kontrol ettim ve montajı yaptım sonra kontağı çevirdim ve göstergeler çalıştı. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Çapar 24 Ocak 2015 Paylaş 24 Ocak 2015 Geçen hafta kar yağdıgında bende de göstergelerde problem olmuştu.Kar yağgı diye 2 hafta filan arabayla bir yere çıkmadım .Sadece Bir kere çalıştırdım 3-4 dk. En son çalıştırdıgımda araba 30 saniye çalıştı stop etti .Marş'a bastıgımda göstergelerin ibreleri hepsi sona kadar gelip tekrar 0'a iniyordu . Megerse benzin bitmiş .Benzin koydum düzeldi . Ama benzin ile göstergelerin o şekilde olması arasında nasıl bir alaka var onu çözemedim Yorum bağlantısı
Recommended Posts