Yakup Başaran 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 2002 focus ta yok bu şeyden. Hava filtresi ile Motor arası sadece boru var. Yorum bağlantısı
Enez Güner 19 Mart 2012 Yazar Paylaş 19 Mart 2012 pek bilğim yok ama sizinkilerde farklı biryerde sanırım s-se farkı olsa gerek. Temizliği yaptım alkollele tamamen temizledim ilk çıkardığımda adeta kurum tutmuş gibiydi sonra pırıl pırıl oldu çok teşekkür ederim.. Bi sorum daha olacak rolenti sensör en iyi şekilde nasıl temizlenir ?? Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Enez kardeşim tarif ettigim gibi yaptın sanırım .Sorun çıkmadı inşallah .Rolanti sensörünü nasıl temizleyecen şimdi ona gelelim kardeşim oto boyacılarından veya hırdavatçılardan ( selilozik tiner ) alacaksın rolanti sensörünü sökünce içine öncelikle bir hava tut daha sonra rolanti sensörünü sırt üstü yatır 2 tane delik var onlar yukarı bakacak şekilde içine selulozik tineri dök içinde 5-10 dakika beklesin daha sonra bildigimiz sulu boya fırçasının hafif kalın olanları vardır 8-10 numara felan onla içinde gördügün her yeri en nce ayrıntısına kadar temizle simsiyah çıkacaktır zaten daha sonra tineri dök ve tekrar içine temiz tiner koy bu şekilde pırıl pırıl olana kadar temizle daha sonra içine basınçlı hava tut daha sonrasında bir müddet kurumasını uçmasını bekle hava tutarak bu işelemi hızlandırabilirsin emme bogazının üzerine monta oluyor zaten montaj edecegin yeride el yordamı ile temizle hatta oradaki delikleride bezle temizle faydası olur zararı olmaz.Daha sonra güzelce montajını tamamla jvoltaj jakını tak işlem tamamdır eger rolanti sensöründe kaynaklı hava alma gibi birşey olacak olursa 2 tip çözümü vardır rolanti sensörünün yapısına göre mantar conta kestirirsin veya rolanti semsörünü yerine oturutmadan sıvı conta sürüp ondan sonra montajı yaparsın sorun kalmaz Yorum bağlantısı
Enez Güner 20 Mart 2012 Yazar Paylaş 20 Mart 2012 Yücel bey çok teşekkür ederim diğer sensör temizliğinide sizin dediğiniz gibi yaptım ilk fırsatta bunuda yapıp sonucu buraya yazacağım. iş nedeniyle yola gidip deneme fırsatım olmadı diğerinide ikisinin sonuçlarını birden aktaracağım en kısa sürede.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Öztürk 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Acaba dizellerde de MAF sensorü varmi? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Acaba dizellerde de MAF sensorü varmi? Elbette var..Hava filtersiyle turbo arasında olur bu meret.. Yorum bağlantısı
Enez Güner 20 Mart 2012 Yazar Paylaş 20 Mart 2012 dün gece dayımla konuştum bu konuda onda dizel 110bglik chip tuning yapılmış bi 307 var chipli 140 küsür beygir sanırım usta onu maf a temizleyici sprey sıkmış bide basınçlı hava tutmuş sanırım bizimkilerden biraz daha hassas parçanın yenisini almak zorunda kaldım diyor .. Yorum bağlantısı
Hüseyin Öztürk 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Hava filtresine giren hortumda soket var orasi sanirim dogrumu ? Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Abi hava filtresinin hemen arkasındaki soketli plastik. Hava filtresine giren hortumda soket var orasi sanirim dogrumu ? Aynen orası. Aynı anda yazmışız. Yok ya ben geç kalmışım. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Philips sarı kapak kontak sprey ile temizleyebilirsiniz. sensörün içinde incecik bir tel var. temizlerken buna çok dikkat edin. Yorum bağlantısı
Hüseyin Öztürk 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Gaza gelmelimiyim temizleme konusunda kararsizim Ama aldigimdan beri 90.000 km yaptim. Sanirim kirlenmistir servis bakimlarindada temizlendigini sanmiyorum. 1-2 hafta once ford servisine verdim 500 Euro para aldilar hava filtresini bile degistirmemisler. Daha temiz gerek yok dediler. Halbuki gecen sene kendim degistirmistim üzerine Türkiye 'ye tatile falan geldim siz düsünün gerisini... Yorum bağlantısı
Hüseyin Öztürk 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Abi hava filtresinin hemen arkasındaki soketli plastik. Aynen orası. Aynı anda yazmışız. Yok ya ben geç kalmışım. Temizleme islemini bile hallettim... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Maşallah ne kadar temiz bu motor böyle,güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Harun Aydın 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 bu şeyi ben temizleyeyim dedim ustanın işi varmış orda saç teli kadar ince bi tel var dedi o koparsa işi biter dedi nasıl oluyor bunu sonra söktüreyim bari Yorum bağlantısı
Enez Güner 22 Mart 2012 Yazar Paylaş 22 Mart 2012 bu şeyi ben temizleyeyim dedim ustanın işi varmış orda saç teli kadar ince bi tel var dedi o koparsa işi biter dedi nasıl oluyor bunu sonra söktüreyim bari kendin temizle kardeşim zor bişe deil ve ben denedim onlar kopmayacak kadar sağlam o kadar da ince deil ustayı boşver sen sadece biraz kibar davrann :) Yorum bağlantısı
Harun Aydın 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 kendin temizle kardeşim zor bişe deil ve ben denedim onlar kopmayacak kadar sağlam o kadar da ince deil ustayı boşver sen sadece biraz kibar davrann :) tmm müsait günde tekrar bi girişeyim oralara (: Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 maf sensörü ambiante araçlarda var mı? Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Ambiente ile alakası yok hocam 98-2001 yılları arası üretile 1,6 focuslarda zetech s motor kullanılmış.Daha sonrasında ise 2001 ikinci yarıdan sonra zetech se motora geçilmiş .Bu iki motor araısndaki farklılık şu ZETECH-S : MAF + HEGO SENSÖR ZETECH-SE : MAP + ÇİFT HEGO SENSÖR kullanılması ayrıca SE motorların lpg ye daha dayanıklı üretildigi söyleniyor.Fakat S motorların SE motorlara göre daha seri oldugu söyleniyor bu söylemlere ragmen her iki motor yapısıda aynı tork ve gücü üretiyor Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 ozaman benim araçtada vardır.pek anlamadığım için bilgimde yok zaten.bilen birine yaptırız artık Yorum bağlantısı
Enez Güner 30 Nisan 2012 Yazar Paylaş 30 Nisan 2012 Vardır belki seninkisi 2001 belki olmayabilir Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) benim araçta yok sanırım 2 Mayıs 2012 tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 bıktım bu sensörlerden.benim araçta giderken öksürüyo silkme yapıo ve ardından km çubuğu düşüyo sonra bazen kalkıo bazen kalkmıo:( km sensörü dediler. acaba ona bi uygulama yapılabiliyormu arkadaşlar. valla satıp arabayı 131 doğan alcam. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 En güzel araç karbiratörlü araç. Tüm herşey uzun uçlu tornavida ile yapılabiliyor -Usta araç çok yakıyor - Hemen halledelim (eline alır uzunnn tornavidayı) Tamam ayarınız -Usta araç çok berbat duman atıyor - Hemen halledelim (Yine o müthiş icat uzunnn tornavidayı alır) tamam hallettik borcunuz 20 telee Yorum bağlantısı
Recommended Posts