İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemeri Kendiliğinden Geri Sarmıyor...

Enez Güner

Recommended Posts

Enez Güner
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşkar benim öndeki iki emniyet kemeride, kendiliğinden geri sarmıyor hafiften kemeri içeriye doğru desteklemek gerekiyor o zaman yavaş yavaş sarıyor sanki biraz küf mü tutmuş yaylarımı gevşemiş bilemiyorum daha önce başına böyle bir şeyler gelen varmı?

Not: Emniyet kemeri görevini yapıyor ani çektiğimde kilitleniyor yani o konuda sıkıntı yok.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
KONU BAŞLIĞI,KONU İÇERİĞİNİ TAM OLARAK ANLATIR OLMALI...
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

Kemer makara yayı gevşemiş tamiri pek olası değil uğraşacak birini bulamadığınız sürece kimsede uğraşmak istemez ya zaten mecburen yenisi alınacak

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benimki de aynı durumda. Uğraşacak adam olursa yayın mı değişmesi gerekiyor acaba.

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

aslında tam olarak yay denemez zemberek var içinde zembereğin gerdirilmesi lazım ince işçilik isteyen bir uygulama tıpkı saat tamiri gibi

Yorum bağlantısı
Enez Güner
(düzenlendi)

Zemberek tarzı bir şeyler varsa içerde, bir takım yıldızaltan, biraz yağlayıcı sprey bir de benim gibi uğraşmayı seven birisi olunca bu iş çözülür :) :) :) havanın sıcak olduğu bir gün yaparım ben o işi plastiklere fazla güvenmiyorum bu soğukta :)

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Mesajınızı yazdıktan sonra okudunuz mu?Yıldızaltan kim?
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Kemeri tamamen açıp kuruya yakın nemli bir bezle her iki yüzünü sildiniz mi öncelikle...

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

öncelikle bi şerit metre ile alıştırma yapın metreyi komple dağıtın ve tekrar toplayın sökülmeden önceki haline getirebilirseniz kemeride yapabilirsiniz tabi hava yastığına arıza verdirme olasılığıda var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

şerit metre denemedim ama jeneratör ve kesim motoru zembeleği toplamışlığım var bu çalıştırma ipini geri saranlardan :) hallederim bende hava yastığına zarar vermez bence içeriden bi bağlantısı yok hava yastığıyla sadece kemeri taktığımız tokadan alıyor bide sağ koltuğun altında bi aparat var

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

motorlu testere marşını tamir ettiğseniz yaparsınız demektir ..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bunu çıkma bulabilir miyiz. Benim hem sağ hem de sol kemer aynı durumda.

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

Bunu çıkma bulabilir miyiz. Benim hem sağ hem de sol kemer aynı durumda.

bulunur tabiki neden olmasın

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Havalar ısınsın sökmeyi denerim, elimden birşeyler gelir. Olmadı çıkma ararım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

yapılabilecek fazla bir şey yok

açınca mı yapılacak birşey yok. O zaman çıkma aramaya başlamak lazım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

açınca da yapılacak çok bir şey yok, geri toplayamamk bile söz konusu, ehil biri yapmıyorsa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

yapılabilecek fazla bir şey yok

Çağlar beyin dediği gibi ben söktüm zembeleği güzelce gerdim gerilecek daha fazla yeride kalmadı ama sonuç aynı. Muhtemelen zembelek yumşamış geri sarmıyor ve sökmesi kolay direklerdeki plastikleri çıkarınca tek bi civata tutuyor. Çıkmasını bulmak lazım ama orjinali ne kadar ki bilen varmı

y

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Zemberekli işler zor olur.Sökmeye hiç uğraşmayın bence de.Toplamanız saatler alabilir.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Dün gece inada bindi tekrar söktüm ve zembelegi biraz kısaltıp sonra ters şekilde kırmadan güzelce sardım. Eğer uçlarındaki kıvırık kısımlar kırılırsa tekrar kıvırmak için ısıtın sıcakken kıvırın. Zembeleği sararken emniyet kemerini makaradan tamamen boşaltın ve çok sıkı bir şekilde sarın.

Söküp takmak zor deil 1 saat içinde rahatlıkla geri toplayabilirsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...