İçeriğe Yönlendir

2006 Fiesta 1.4 Tdci Arka Sağ Sürtünme Sesi (Deliriyorum)

Hüseyin Biçer

Recommended Posts

Hüseyin Biçer

Merhaba arkadaşlar

Aracım 2006 fiesta 1.4 TDCİ aracıma arka sağ taraftından kasislerden geçtiğimde veya engebeli yola geçtiğimde fena halde sürtünme sesi geliyor. Birde aracıma yuk yuklediğimde felaket artıyor bu ses. Bunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Delirmek üzereyim bu sesten dolayı... acil yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Seçkin'in de böyle bir sıkıntısı vardı sanırım. Rulman değişmişti. 2008 fiesta. Arka sağ teker rulmanı.

Yorum bağlantısı
Can Kulak

15 Gün önce bakıma gittiğimde aynı şikayetle gittim, daha sonrasında arka sağ lastiğin bilyasının değişmesi gerektiğini söylediler montaj dahil 135-TL ye değişti ve tıkırtıdan eser yok, ayrıca riskininde bulunduğunu belirttiler serviste allah korusun yolda giderken kilitlemesi gibi bir durum :(

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

El freni teline bakın. Yağlamak gerekiyor. O gıcırtı sesi yapıyor bizde sağ arkada. Yağlaynca kesiyor. Oysa tabi.

Bence rulman kitlemesi şehir efsanesi. Olur mu olabilir ama ben hiç olanını duymadım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Tekerleğin merkeze(rulmana) oluşturduğu o moment rulmanı kırar yinede kilitlemez..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altındal

Kapı kollarından ve arkadan gelen tıkırtı seslerini kesmek için yapabileceğim birşey var mı ? Sprey filan varmış sanırım sesleri azaltmak için..

bu ürünü kullanırsan hiçbir sorunun kalmaz....

Yorum bağlantısı
Murat Altındal
(düzenlendi)

Evet bu ürünü duymuştum gerçekten faydalı olduğunu söylemişlerdi, teşekkürler.

Siz kullandınız mı ?

evet kullandın ön kaputum zor kapanıyordu kilit mekanizmasına 2 fıs sıktım şimdi çok rahat kapanıyor, forumdan arkadaşlar amortisörden gelen gıcırtıları kestiğini söüyorlar kullan farkı hissedersin ..

tarihinde Murat Altındal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Kapı kollarından ve arkadan gelen tıkırtı seslerini kesmek için yapabileceğim birşey var mı ? Sprey filan varmış sanırım sesleri azaltmak için..

Kapının açılırken gıcırdamasın diye sanırım wd-40 ı önerdin Murat. Kapı tıkırtısının sebebi kapılarda düşüklük olabilir. Kapılara ayar yaptırmak gerekir. Fitiller gıcırdıyorsa badem yağı sürmek gıcırtının önüne geçiyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Gıcırdıcak çok şey var fiestada. Ama fitil gıcırtısıysa (gıyk gıyk şeklinde) iki üç damla badem yağı iş görüyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Tıkırtısız fiesta olmaz; doğasına aykırı ; O bir FORD..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hüseyin Biçer

merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum ev problemi filan derken koptuk hepten fiestayıda yatırdık koseye uyuyor. Arka teker bilyalarını değiştirdi. Ses hala devam ediyor. Genellikle arkada yuk varken kasisten geçince yapıyor. Amortisorleri yağlayacağım. ancak el freni telinin neresini yağlıyorsunuz anlayamadım. açıklama yaparsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum ev problemi filan derken koptuk hepten fiestayıda yatırdık koseye uyuyor. Arka teker bilyalarını değiştirdi. Ses hala devam ediyor. Genellikle arkada yuk varken kasisten geçince yapıyor. Amortisorleri yağlayacağım. ancak el freni telinin neresini yağlıyorsunuz anlayamadım. açıklama yaparsanız sevinirim.

Arabanın sağ arkasına yatın. El freni telinin içinden geçtiği bir kablo var. Kapanaya giriyor. Kapanaya girdiği yerin orda bağlantıda ve telin borusunun bağlantısının olduğu yerde gıcırdama yapıyor. Bilmem anlatmayı başarabildim mi?) Wd-40 tan ziyade varsa sıvı gres gibi birşeyle yapmak daha kalıcı olabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

WD-40 ne fren teline, ne kapı menteşesine nede fitile sıkılımaz, esasında yağ çözücüdür, fitili zamanla bozar, menteşeler ilk gün iyi olur sonrasında aşınır, fren telinde ses kesilir bir süre sonra daha beter olur, fitile TurtleWax F21 sıkın iş biter, sonsuza dek. El fren teline sıvı gres sıkın, menteşelerede aynısını, wd- 40 bu işler için uygun değil, alsında menteşelere His yağı süper oluyor, bana mısın demez.

Yorum bağlantısı
Ali İhsan CİNGİZ

bendede var aynı ses gıcır gıcır yapıyor kasisten geçerken çukurlara girince bozuk yolda biraz hızlanınca falan. içeriden gelio gibi geliodu çünkü ses içeriyede muhteşem geliyor.

Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2

bu sesin tam nedenini ve çözümünü bulana bir depo mazot :) :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

viyk viyk diye sinir bir sesse, el fren teli, bu kesin, vınlamaysa rulman, başka ses yapacak yer yok zaten, dingil aksamı son derece basit zaten.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Biçer

teşekkürler ozaman bizim dül dülü sanayiye götürme zamanı geldi :(

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Sanayiye gitmeden önce Ali abinin dediği gibi vıyk gıjk gibi bir ses ise el freni telinin orayı yağlayın geçicek. Geçmezse gidin bütün fiestalarda olabiliyor hatta bir tanıdığın fusionda da aynı ses geliyordu.

Yorum bağlantısı
Ali İhsan CİNGİZ

Arabanın sağ arkasına yatın. El freni telinin içinden geçtiği bir kablo var. Kapanaya giriyor. Kapanaya girdiği yerin orda bağlantıda ve telin borusunun bağlantısının olduğu yerde gıcırdama yapıyor. Bilmem anlatmayı başarabildim mi?) Wd-40 tan ziyade varsa sıvı gres gibi birşeyle yapmak daha kalıcı olabilir.

arabalardan çok anlamadığım için cahilce bi soru soucam. benim sol taraftan geliyor bozuk yolda falan ilerlerken gıcırtı sesi. bu el freni teli sadece sağ tarafta değil dimi? 2 taraftada var yani?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Sağ tarafında sıkıntı var bizim araçların gıcırdıyor. Solsa zaten diğer arkadaşların dedikleri gibi olabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Biçer

Uzun süre sonra düldülüme birazcık bakım yaptırdım.

1 - yağ - filtre değişimi ve bakım

2 - arka teker rulmanları değiştirildi.

3 - triger kayısı ve devirdaim değişti.

4 - rotbalans kontrol edildi.

5 - ve antifiriz değişimi yapıldı

6 - el freni teline yağ sıktırdım

hepsine işçilik dahil 500 tl verdim ama arabayı daha deneyemedim. yarın düldülümü yıkayıp bir gezintiye çıkacağım ve arabamı dinleyeceğim :)))

bu arada yardımcı olan herkese coook teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...