Guest Mehmet Artar 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 eskiden beri keman çalma arzusu vardı içimde, 2 yıl önce ankarada bir dükkandan keman aldım,o gün bugündür fırsat bulup kursada gidemedim fakat evde kendi çabalarımla birkaç ezgi çıkarabiliyorum ama tek telle çalabiliyorum teller arasında geçiş yok.kurs almam durumunda kaç günde öğrenebilirim deneyimi olanlardan yorum bekliyorum Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 ben keman değilde ud çalıyorum, ancak amatörce...kemana başlamayı çok istedim, hoca sen kartlaşmışsın, bu yaştan sonra parmakların kırılmaz dedi. bende ud çalıştım, ders aldım, 3 tane konsere çıktım. şimdi arada elime alıyorum. asıl oğlum keman çalar, o da 10.sınıfta olduğu için yok okul, yok dersane, pek çalamıyor. ikimizde nota ile çalıyoruz. size gelince, bu tamamen size bağlı..neden diyecek olursanız, bu işin sonu yok. sizin tatmin olacağınız seviye önemlidir. çünkü kursa başlayınca hoca size 1-2 gün içinde bir eser çaldırabilir. ancak önemli olan eserin çalınıp çalınamadığı değil, nasıl çalındığıdır. yeteneğiniz de varsa, (ayrıca günde 2-3 saat çalışırsanız) yaklaşık olarak 3-6 ay arasında dinlenilecek hale gelirsiniz. neden böyle diyorum, çünkü keman acemilik kaldırmaz. bağlama öyle değil, basacağın perde sabittir, do perdesinin yeri bellidir. görürsün ve basarsın. ama keman ve ud sazlarında perde yoktur. bütün notaların yerlerini ellerinizin ve gözlerinizin ezberlemesi lazım...ne zaman karanlık odada keman çalabiliyorsunuz(doğru seslere basarak) işte o zaman işi çözdünüz demektir, artık gerisi sizin çalışmanıza kalıyor, ne kadar çalışma o kadar ilerleme..saygılar, kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 evet kemanı elime ilk aldığımda çıkan sese ben bile dayanamıyordum.sonradan sonraya çala çala bişeylere benzedi ve notasız veya perdesiz çalabiliyorum ama dediğim gibi biraz teknik gerekli ve çalışma.kurs olmalı mutlaka Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 ben bağlamayı 12 yaşında kurs almaya başlamadan çalmıştım, ama kurs alınca çok farketti. aynı şey keman-ud için geçerli değil. kurs almadan çalamazsınız, her şeyden önemlisi özellikle makam ve solfej dersi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Kuzey Kaya 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Ruhan abi sene 1995 civarı mandolinle başladım.... İlerledik öğrendik enstrüman ı değiştirme zamanı geldi ud mu gitar mı dedim eline alan gitar çalıyor ud dedim ve ud a başladım özel ders arkasında kocaeli belediyesi konservaturarı... 2003 yılında başımızdan geçen bir sebepten ötürü 3 ocak günü bıraktım ve 9 yıldır ud u kılıfından çıkartmadım... Ud bana küstü desek yeridir. Umarım siz bırakmazsınız. Bu akşam benim için bi kırmızı gülün hali var pğarçasını çalın :bravo: Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Ruhan abi sene 1995 civarı mandolinle başladım.... İlerledik öğrendik enstrüman ı değiştirme zamanı geldi ud mu gitar mı dedim eline alan gitar çalıyor ud dedim ve ud a başladım özel ders arkasında kocaeli belediyesi konservaturarı... 2003 yılında başımızdan geçen bir sebepten ötürü 3 ocak günü bıraktım ve 9 yıldır ud u kılıfından çıkartmadım... Ud bana küstü desek yeridir. Umarım siz bırakmazsınız. Bu akşam benim için bi kırmızı gülün hali var pğarçasını çalın :bravo: tamam, sizin için çalayım, rakı serbest mi Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 istanbulda olsaydınız iyi olurdu. seneye tayin çıkınca inşallah gittiğim yerde kursa yazılacam buralarda imkan yok gibi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Ben şu an keman dersi alıyorum 2 yıl oldu ancak yarıladım.Önemli olan ara vermeden çalışmak.Fakat öğrenme periyodu en uzun olan enstruman dır.Sonu yok 1 Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Ben şu an keman dersi alıyorum 2 yıl oldu ancak yarıladım.Önemli olan ara vermeden çalışmak.Fakat öğrenme periyodu en uzun olan enstruman dır.Sonu yok dediğim gibi ben yatkın olduğumu düşünüyorum tek eksiğim bir öğreten olmadı bana,sabırla bekliyorum imkanlar el vermiyor Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Ben amatör olarak ders alıyorum. Öğrencinin nasıl bir gelişim göstereceği kendi heves, yetenek ve çalışkanlığına bağlıdır. Normal şartlarda düzenli ders alarak bir iki ay içersinde ufak tefek parçaları çalarsınız Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 (düzenlendi) Ben amatör olarak ders alıyorum. Öğrencinin nasıl bir gelişim göstereceği kendi heves, yetenek ve çalışkanlığına bağlıdır. Normal şartlarda düzenli ders alarak bir iki ay içersinde ufak tefek parçaları çalarsınız tamamen hem fikirim Rıdvan bey... burada kilit rol öğrencinin azmi ve çalıştığı süre...(tabi yeteneği unutmamak gerekiyor, yetenek, açılabileceğiniz mesafeyi belirliyor) 23 Mart 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Aceminin elinde keman... Aman efendim aman. Meclisten uzak... Öğrenince tabiki harika. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 1 sene sabredecem artık, hal böyle olunca hevesim kırılıyor ama kurs aınca ilk çaldığım parçaların videolarını foruma ekleyince bu günleride hatırlarız birlikte,o zaman istek parçalarına açık oluruz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts