Misafir 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Şİrket aracımızla kaza geçirince, yerine henüz 30.000km'de 1.4tcdi güzel bir fiesta verdiler. Bugün, Ankara - Şereflikoçhisar arası gittim geldim. Doğrusunu söylemek gerekirse, büyük heyecanla başladığım yolculukta Ford'un karakterine aykırı bazı durumlar vardı. Araç yeterince tanındığı için, detaylı bir anlatım yapmayacağım fakat beni şaşırttan hususları özellikle sormak isterim. Acaba kullandığımız aracın mı kusuru var? Araç yan rüzgardan haddinden fazla etkileniyor. Amortsörlerin yaylanması eski Amerikanlar gibi. Yoldaki çöküntülerde yüksek süratte, araç en az iki kere yaylandıktan sonra tekrar yola oturuyor. Ford'un üstün yol tutuşunda karakteristik sert süspansiyondan çok, konfor süspansiyonu vardı. Kadran hızı olarak dahi 170km hızı çok zorlayamıyor. Bunu tespit için yazdım. Motor olarak eski Fiesta'yı da bilirim, Albea'nın 1.3 zayıf Multijetini de. Onlara göre son derece ağırbaşlıydı. Tweeterlar sanırım kolay patlıyor. Ses çok kötüydü. 300km mesafede, gidiş dönüş yarım depodan fazla yaktı. NAvigasyonda ortalama hız 118km idi. Ön cam meyili yüzünden Next navigasyonun vantuzu birtütlü camı tutamadı. Kısa süre tututnduğu durumda da şarj kablosu çok ortada kaldı. Vitesin yanından geçip, teyp düğmeleri üzerinden uzandı. Camın eğimi, navigasyonun yüksekte kalmasına neden olduğu için kablosuz kullanım en doğrusu. İyi yönleri; Kokpit gerçekten modern. Klima düğmeleri hariç, Küçük sınıf bir araç izlenimi vermiyor içine oturunca. Aynalar çok güzel. Baz modelde bile donanım güzel. Dİreksiyon. Hem çok hafif. Hem de yolda çok güzel sertleşiyor. Bu sayede yanal rüzgarlara karşı koyarken çok yormadı. Ayrıca dönüşlerde sanki, direksiyonu çevirme hızına bağlı olarak dönüş çapı daralabiliyor. Yani manevraya yardımcı bir sensör var gibi his uyandırdı bende. Yol, motor ve rüzgar sesi sınıfındaki araçlara göre baz modeli olmasına rağmen normal karşılanacak seviyede. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Kullanmadım ama arkadaşlar herzaman iyi bir araç olarak anlatılardı. Eğer dedikleriniz doğru ise bana garip geldi. Yorum bağlantısı
Ali Osman Kara 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Abi Ford marka araçları aslında hiç almıcaksın bende de ford focus collection 2011 dizel var ama hiç memnun değilim araçımdan satıcam en yakın zamanda ses yalıtımı iğrenç süspansiyoları sert aldığıma bin pişmanım Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Allah Allah, yahu bende mi bir gariplik var. aksine bende araçla otoparka gelince moralim bozuluyor ineceğim diye... yol hiç bitmesin istiyorum. yol sesi doğru... ama müziği açıp tork ve yol tutuşun tadını alınca, hele birde ışıklarda dikiz aynasından milleti seyredince, üstüne birde bölünmüş yolda hafif rampa yukarı 180 le giderken gaz pedalımda hala boşluk olduğunu görünce, çok şükür diyorum, ne diyeyim? 11 Yorum bağlantısı
Ali Eren 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Abi Ford marka araçları aslında hiç almıcaksın bende de ford focus collection 2011 dizel var ama hiç memnun değilim araçımdan satıcam en yakın zamanda ses yalıtımı iğrenç süspansiyoları sert aldığıma bin pişmanım Çok dertli gördüm sizi. Bu kadar memnuniyetsizlikle binilmez o arabaya. Mutlaka satın. Forumda Focus arayan çok arkadaş var. 7 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Çok dertli gördüm sizi. Bu kadar memnuniyetsizlikle binilmez o arabaya. Mutlaka satın. Forumda Focus arayan çok arkadaş var. hay bin yaşa Ali hocam yorumlarınla... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Önder 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Abi Ford marka araçları aslında hiç almıcaksın bende de ford focus collection 2011 dizel var ama hiç memnun değilim araçımdan satıcam en yakın zamanda ses yalıtımı iğrenç süspansiyoları sert aldığıma bin pişmanım yumuşak süspansiyonlu araç içine ses almayan diesel 2011 model c segmenti bildiğiniz marka varmı acaba 1 Yorum bağlantısı
Orçun İnce 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 insanlar 35-45 bin tl arasına bentley'e binmek isteyince böyle oluyor 5 Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 zayıf albea motoru 70ps güçlü fiesta motoru ise 68ps'dir. 68pslik araba için 170 bile çok bence. 170le giderken ekonomik bir tüketim beklemeniz saçma değilmi? 6 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 zayıf albea motoru 70ps güçlü fiesta motoru ise 68ps'dir. 68pslik araba için 170 bile çok bence. 170le giderken ekonomik bir tüketim beklemeniz saçma değilmi? Kamil Bey, Ekonomik tüketim gibi bir beklentim olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. Sürüş tarzıma göre diğer modellere göre bu aracın çok yaktığını düşündüğüm için, kullanan arkadaşlara sorduğum bir sorudur. Sizin cevap tarzınız ise daha çok ahkâm kesme gibi. Yorum değil, cevap almak için konu açtım. Yorum bağlantısı
Serkan Turan 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 (düzenlendi) Evren bey güzel izlenimleriniz olmuş tebrik ederim..Yüksek hızlarda bende yakıt tüketimi artıyor farklı bir şekilde.Yan rüzgarları baya alıyor ama dediğiniz gibi direksiyon iyi karlışıyor bu yorucu hissi.. Bende de telefon tutucu yapışık ama normal oturuyor bir sıkıntı yaşamıyorum.. 25 Mart 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 68 beygir eti butu belli. Sİzin araçta bir sorun olabilir, ince lastiklere rağmen düz gidiş ve viraj alış epey iyi. Zaten referans kabul ediliyor kendi sınıfında. Yorum bağlantısı
Burak Ayyıldız 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Tabii ki araç mükemmel değil kusurları var fakat yazdıklarınız biraz abartı geldi. Sınıfındaki diğer araçların hemen hepsini kullandım ve yol tutuşu konusunda diğerleri yanına bile yaklaşamaz. Performans konusuna gelince 1.4 dizel ve 1.25 benzinli motor seçenekleri hemen hemen aynı güçte ve performanstan çok ekonomi için tasarlanmıştır kaldı ki şirketiniz de bunun için tercih etmiştir. Benim aracım 1.25 benzinli ve 190 km kızı rahat görebiliyorum ve 1.4 68 hp nin de görebileceğini düşünüyorum. Fakat bu hızlarda düşük hacimli bir motor daha fazla yakıt tüketeceğinden, bu hızlardaki tüketim ölçü olmamalıdır. Amortisörlerdeki yaylanmaya da anlam veremedim kusura bakmayın ama sanki farklı araçları kullanıyormuşuz gibi geldi. Başta söylediğim gibi kusurları var ve illa ki olacak ama bunlar değil bence. 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Guzel inceleme olmus. Tesekkurler. Rampa yukari 180le giden, gaz pedalinda bosluk olan 1.4 TDCi mi? Ozel uretim heralde herhalde bir yanlış anlama oldu. aracım imza kısmında yazıyor. focus 1.6 tdci 109 PS 240 Nm tork Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 2006 model 1.3 combo cdti-69 PS-170 Nm tork ile 4 kişi+dolu bagaj, zorlayarak 170 yaptıysam, 1.4 tdci fiesta da 180 rahat yapar diyorum. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 (düzenlendi) Ben de 3 sene önce arabayı almadan öyle diyordum da, yapmadığını görünce demiyorum artık şaşırdım doğrusu...kullanmadığım için bilemiyorum. ama 92 yılında 92 model benzinli 1.4 broadway ile 180 görmüştüm zorlayarak. 85 model renault 12 TX ile 90 yılında 160 yaptım. yakıtla yada araçla ilgili bir problem olabilir mi acaba? lpg li 97 şahinle bile 170 gördüm. 24 Mart 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yener Yıldırım 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 68 ps 1,4 tdcı fiesta ile 180-190 yapan arkadaşlar düz yoldamı yoksa rampa aşağımı yaptıklarını, ayrıca mazotu nerden aldıklarını yazabilirlerse memnun olurum. Ben düz yolda opetten aldığım mazotla tek kişi 165-170 km/saat'lik hızı geçemiyorum da 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Şancı 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 bence baz modelinden kaynaklanıyor bende titanium var hiç de öyle değil Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 1,3 linea ile 190 + ları çok rahat görüyoruz (kardeşimin şirket aracı) fiestaylada görülebilir bir hız, o kadar abartılı bir hız değil 190... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Hımm ... doğru... o zaman iyi bir rampa bulmak lazım... Yorum bağlantısı
Orçun İnce 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Fiesta sportlar 195km/h dolaylarında limitöre giriyor. 200'ü geçmek hemen hemen imkansız diyebiliriz Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 http://www.youtube.com/watch?v=cZxXx8RcoEo Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 2 defa yazdım elektrik gitti geldi, ikiside gitti. Kusura bakmayın bir daha uzun uzun yazamıyacağım. Fiesta alt sınıfta yer alan zayıf motorlu az aksesuarlı küçük bir araba. Aksesuar olarak zayıf olsa bile şasisi çok sağlam bir araba, testere ile en zor kesilen güncel ford modeli diyebilirim. Airbag sensörünün çoook önde ve çoook hassas olması sebebiyle kazaları en pahalıya çıkan modelde sayılır. Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Fiesta B sınıfı küçük bir araç.1.6 olanını almadıktan sonra aşırı bir performans beklememek lazım.Ben aracımla zorlamadan yavaş yavaş hızlanarak 180'i gördüm.Daha da çıkacak gibiydi.Aradaki fark şu.2.0 motorlu bir araç 180 e daha önce ulaşırken 1.4 motorlu araç daha geç ulaşır.2.0 vs... motorla ani hızlanmalar yapabilir seri bir şekilde araç sollayabilirsiniz.Ama 1.4 motorlu fiesta ile araç sollarken daha dikkatli olmak gerekir.Özellikle dik bir yokuşla karşılaştığınızda. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts