Ozan Akkaya 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 (düzenlendi) Merhabalar, Dün aracın aküsü bitti. Akü 5. yılını tamamladığı için 72 Amper Akü aldım. Aküyü aldığımda aracım yanımda değildi. Aküyü takmak istediğimde biraz büyük olduğunu farkettim. Aküyü Değiştirme şansım yok. Aküyü taktıktan sonra her iki kutup başının bulunduğu yerde metal birer parça aküyü sabitlese de hafif bir sallanma söz konusu. Resimde göstermeye çalıştığım akü sabitleme aparatı benim aracımda malesef yok. bu aparatı nereden temin edebilirim. Birkaç parçacıya sordum yok dediler, nette aradım bulamadım. Ayrıca, akü yerine oturdu, motor kaputu kapanıyor ancak çok az kaput altındaki (ismini bilmiyorum ama sanırım yalıtım için) siyah malzemeye çok az dokunuyor. Bu ileride sorun çıkarabilir mi? 24 Mart 2012 tarihinde Ozan Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Akünüzü evde kullanmadığınız bir kemer yardımı ile sabitleye bilirsiniz.Akü yü koymadan önce akü alt muhafazası üzerindeki civataya kemeri takın aküyü üzerine koyup sıkılaştırın.Açık kalan kutup başlarının kaput yalıtımına sürtmemesi için Kutup başı plastik muhafazası bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 Merhaba, Aradan uzun zaman geçmiş, ancak ben bahsi geçen akü sabitleme aparatını malesef temin edebilmiş değilim. Kemer ile düzgün sabitlenmiyor. Çıkma veya orijinal temin edip ücreti mukabil yollayabilecek arkadaş var mı? Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 11 Eylül 2014 Paylaş 11 Eylül 2014 Herhangibir demircide bir sac parça büktürün, boyayın olsun bitsin.. Çok özelliği olan bir parça değil. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 Merhaba, Aradan uzun zaman geçmiş, ancak ben bahsi geçen akü sabitleme aparatını malesef temin edebilmiş değilim. Kemer ile düzgün sabitlenmiyor. Çıkma veya orijinal temin edip ücreti mukabil yollayabilecek arkadaş var mı? Cem bey, herhangi bir demirciden sac kestirme olayı tabiki yapılabilir, ancak uygun yedek parça var ise neden alıp takmayalım. Kesilen sacı aküye ne ile tutturacağız? Sacı aküye tutturmaya gerek yok akünün üstünden baskı yapıyor sadece.. Hafta sonlarını genelde hurdacılar sitesinde geçiririm.. Bu kasa mondeo nun çıkma parçası neredeyse hiç yok, başka modellerin uyacağını bilsem alıp göndereyim.. Deneyecek bir mondeo denk getirebilene kadar bile el işçiliği ile o problem çözülür.. kardesim forum sakinleri neyin ne oldugunu biliyor,benim konularima gir bak..! ikincisi espiri anlayisin bu kadar az oldugunu bilseydim oraya öyle yazmazdim.ücüncüsü kusura bakma sana yardimci olamayacagim. Hani benim direksiyon ? Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 (düzenlendi) Cem bey, herhangi bir demirciden sac kestirme olayı tabiki yapılabilir, ancak uygun yedek parça var ise neden alıp takmayalım. Kesilen sacı aküye ne ile tutturacağız? Ozan bey, Demirci hurda malzemelerin içinden den para almadan bile yapabilir. Bazı şeyler otomobil parçası olunca fiyatı çok artıyor. parçayı çıkmacıda bulsanız bile sizden 50 tl gibi bir ücret talep edebilirler. iki adet uygun uzunlukta civata yada saplama ile akünün üzerine konulduğu tablaya tutturabilirsiniz. Çok fazla teknik beceri gerektiren birşey değil. Eklemiş olduğunuz resimde civata ve bağlantı şekli açıkca görünüyor. Uygun uzunluktaki civatayı heryerden etmin edebilirsiniz. Bulamazsanız, cıvatacıya tarif edin yada yapı marketlerde uzunluğunu tarif ederseniz yardımcı olacaklardır. 12 Eylül 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 13 Eylül 2014 Yazar Paylaş 13 Eylül 2014 Bugün parçacıdan 1 mt. Somunlu demir Çubuk aldım. Sabitlemek için düz demir alıp delik eçtırdım. Üzerinde biraz çalışıp aküyü sabitlemeye çalışacağım Yorum bağlantısı
Hasen Kara 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Somunlu demir = TİJ Birde tavsiyem o metali güzelce boyayın. Paslanır yoksa. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts