İçeriğe Yönlendir

Yağ Kokusu Duyuyorum

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Selamlar,

Aracı sıkıştırdığımda içeriye yağ kokusu geliyor hafifçe. Devirli olup olmaması fark etmiyor. Tam gaza yakın olması yeterli. Yağ seviyesine her çalışmadan önce bakıyorum eksilme yok göz ile gördüğüm kadarı ile. Max da. Çekişte herhangi bir sıkıntım yok. Hararet de yok. Fakat bu yağ kokusu olayı insanı korkutuyor. Hemen çekiyorum gazdan. Neden kaynaklanabilir? Ayrıca yağın maksimum seviyesinde olması sakıncalı mıdır?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

yağmı yoksa benzinmi? Bir yerde kaçak vardır.

Motorun üstüne hava tutulup üstünü iyice kurutun. Motoru çalıştırın ve gaz verin, kaçak olan yer görülecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Yağ kokuyor Kamil bey. Kaput açıkken deneme şansım yok motor yükteyken kokutuyor. Acaba bir yerden yağ damlatıyor da damlayan yağ eksoza mı geliyor?

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

karter havalandırma ile sübap kapak havalandırmasını kontrol edin derim tıkanma varmı diye

Yorum bağlantısı
Misafir

Yağın max seviyesinde olmasından dolayı karter havalandırma koku yaparmı acaba? Aklıma geldi. Direksiyon dahil hiçbir yerden yağ kaçağı yok. Sadece üst kapaktaki tek vidanın etrafında yağ terlemesi var. Bu yağ kokusu sanki eksoz yükteyken iyice ısınınca yapıyor gibi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çağlar abi yağın max da olmasının araca zararı olur mu? Ayrıca yağı ilk değiştirdiklerinde yarım litreye yakın fazla konmuş. İlk zamanlar max ın üzerindeydi yaklaşık 200 km de max a indi. Şimdi 5000 km dir max da. Acaba o sırada havalandırma dan eksozun üzerine atma ihtimali varmı?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bir nehirde yürüyeceksiniz...

Su seviyesi dizlerinizdemi olsa rahat yürürsünüz, Yoksa bileğinizdemi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Hava çok sıcaksa keşke su belime kadar gelse derim :)

Max önerilmiyor sanırım. Umarım yağ çekme teknolojisi vardır bizim buralarda.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Osman ÇETİN

aynı sorun bende'de var, gaz'a yüklenince içeriye'ye yağ kokusu veriyor ilkay'ın dediği gibi .motor'u acıpta bakmadım bende korktum acaba hararet'mi yükseldi diye ama yoktu. net bir cevap alsak iyi olacak boşboşuna tamircileri zengin etmeyelim değilmi ilkay bey?

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

bir yerlerden damlayan yağ, egzos manifolduna geliyordur

Çağlar abime katılıyorum.üst piyano kapağından sızan yağ manifolt izerine iniyordur .Sıkıştırdıkça daha fazla koku gelir... :yes:

Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

Çağlar abime katılıyorum.üst piyano kapağından sızan yağ manifolt izerine iniyordur .Sıkıştırdıkça daha fazla koku gelir... :yes:

çağlar bey dediğiniz üst piyano neresinde cahilime verin üst kapak mı acaba? motor yağı konulan yermi? dün güzelce motor kaputtunu acıp temizledim motor'un yüzeyini.yağ biriktileri vardı hepisini temizledim inşallah koku moku gelmez :)

Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

çağlar bey dediğiniz üst piyano neresinde cahilime verin üst kapak mı acaba? motor yağı konulan yermi? dün güzelce motor kaputtunu acıp temizledim motor'un yüzeyini.yağ biriktileri vardı hepisini temizledim inşallah koku moku gelmez :)

salı akşamı antalya dışına çıktım korkuteli yoluna rampalı araçta 5 kişidik bagaj doludu biraz şıkıştırdım 5000 devire kadar çıktım ama hiç bir koku duymadık, motor yüzeyini ve yağ gördüğüm yerlere temizlemiştim şimdi motor kaputtunu açtığım zaman motor pırıl pırıl :) Kokuda yok mutluyum

Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

arkadaşlar dün araçımı bakıma soktum ve ne göreyim alt taraf komple yağ içerisinde ve üst kapak conta değilde onun altındaki alt kapak olan yerde 2 cıvata düşmüş ve artı yağ filtresi gevşekmiş ..alt tarafı yıkadım şimdi içim rahatlatı ..olan arkadaşlar alt tarafını ustalara gösterin cıvata veya yağ filtresi gevşekmi diye .. saygılar

Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

fotoğrafta görüldüğü gibi iki vıda düşmüştür ancak bir tanesi görülüyor artı yağfiltresi gevşek olunca koku kaçınılmaz olmuştur ama şimdi mis.. araçın içini koku geliyorsa bunları dikkat edin ve ustalara gösterin..saygılar

img0469ag.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...