Misafir 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 merhabalar;Sağ ön kısa far yanmıyor.acaba ampulu kendim değiştirebilirmiyim,nasıl bir ampul almam gerekir ve nasıl değiştirilir.teşekkürler. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 H7 55 wat ampul olacak. Far komple (üstteki tek civata sökülerek) sökülecek. Dışarda ampul değişecek. İşlem tersine tekrarlanarak, far yerine takılacak... Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 Aşağıdaki videoda tarif ediliyor. Üstteki vidayı sökün, uzun bir tornavida yardımıyla videoda gösterilen tırnaklara biraz bastırın. Tırnaklar yerinden kurtulunca farı kendinize doğru çekin. Arka kapağı açın ve ampul değişimi yapın. Kapağı kapatın. Farı yerine oturtup tırnakların yerine oturduğundan emin olun. Son olarak vidayı takın. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 Video çok iyi olmuş,teşekkürler paylaşım için. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 (düzenlendi) Birde arkadaşlar bu şekilde sis farı ampül değişimi videosu istesem çok mu olurum. Aşağıdaki videoda tarif ediliyor. Üstteki vidayı sökün, uzun bir tornavida yardımıyla videoda gösterilen tırnaklara biraz bastırın. Tırnaklar yerinden kurtulunca farı kendinize doğru çekin. Arka kapağı açın ve ampul değişimi yapın. Kapağı kapatın. Farı yerine oturtup tırnakların yerine oturduğundan emin olun. Son olarak vidayı takın. 23 Ocak 2013 tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Arkadaşlar bu far değişimi için yuh artık diyorum. Yolda giderken farımız çalışmasa, benzinciden bir ampul alabiliriz belki. Ama tornavidayla farı komple söküp tekrar takma nerden çıktı. Aynı şey hava filtresi değişimi için de geçerli. Uzun, belki özel aparatlı bir tornavida olmadan değişim yapamıyoruz. Polen filtresi pedalların arkasında biryerlerde v.s. O kadar araba değiştirdim, kullandım, bu kadarını da görmedim. Japon otomobillerini bu yüzden seviyorum. Herşey basit. Klipslerle çıt çıt açıp, değişikliği yapıp kapatıyorsunuz. Bu ne farı sökme yahu!! Allahtan lastik değişimi için aksları sökmemiz gerekmiyor. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Polen filtresi konusunda haklısın ancak, focusta ampul değişimi çok kolaydır. Farı sökmek kulağa hoş gelmese de, tek vidayla sökülüyor. Farı sökmek, aslında avantajlı bir durum. Çünkü ampulü tam yerine oturtarak hatasız ve kolay bir şekilde takmak mümkün oluyor... Farı sökmeden ampul değişimi yapılan araçlarda işlem çok daha zor. Örnek: Citroen c4, Reno Megane2... Arkadaşlar bu far değişimi için yuh artık diyorum. Yolda giderken farımız çalışmasa, benzinciden bir ampul alabiliriz belki. Ama tornavidayla farı komple söküp tekrar takma nerden çıktı. Aynı şey hava filtresi değişimi için de geçerli. Uzun, belki özel aparatlı bir tornavida olmadan değişim yapamıyoruz. Polen filtresi pedalların arkasında biryerlerde v.s. O kadar araba değiştirdim, kullandım, bu kadarını da görmedim. Japon otomobillerini bu yüzden seviyorum. Herşey basit. Klipslerle çıt çıt açıp, değişikliği yapıp kapatıyorsunuz. Bu ne farı sökme yahu!! Allahtan lastik değişimi için aksları sökmemiz gerekmiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Focus 2009 modellerde far özelliğini biliyor musunuz? Krom, düz, mercekli vs... Yorum bağlantısı
Recommended Posts