İçeriğe Yönlendir

2012 Mk7 Fiesta'Ya Yay Önerileri ?

Ali Osman Büyükorhan

Recommended Posts

Ali Osman Büyükorhan

Selamınaleyküm abilerim ve kardeşlerim.

Malumunuz yaz geldi ve modifikasyon işleride hız kazanmaya başladı, bende bu işe ilk önce janlarımı ve lastiklerimi değiştirerek başladım.

205-45-16 lastik ve buna uygun 16 jant taktım ve aracım şuanda leylek gibi havada duruyor yani en azından benim gözümde öyle.

EKnmp.jpg

Benim sizlerden öğrenmek istediğim;

-Hangi marka yay ?

-Kaç cm ?

-Taktırdıktan sonra oluşabilecek (varsa)sıkıntı ve arızalar ?

Saygılarımla

Ali Osman.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

30mm eibach prokit iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsrafil Önal2

Şimdi... hmmm yay.... Benim tavsiyem FK olabilir. Eibach'dan cokta farklı değiller. Her ikisinide kullndım. Hatta FK , biraz daha sokak komforuna ayak uydururken , gerekli alçatmayı da sağlıyor. Nerdeyse de yarı fiyatına. Yanlız yayınızı alırken, Aracınızın modeline göre almanız son derece önemli. Diesel mi , Benzim mi. Düşüş seviyelerinde fark yaratır. Eğer biraz elininz cebinize derinlemesine inebiliyorsa coilover alın :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Akıllandım artık. Yaya para vermem. Tavsiyem coilden yana. :) Murat usta bu işin uzmanı.

Yorum bağlantısı
İsrafil Önal2

Elbette coilover daha iyi aslında. istediğin zaman alçaltıp yükselte bilirsin, uzun yol veya şehir içine göre , yaz kışa göre uzun süreleri sağlam bir kullanım verir. Coilover konusunda yardımcı olabilirm... Yeni fiesta için her yerde bulunmuyor. Olanlarda genelde malesef coiloverin olması gerektiği kalite de olmuyor. Ben KW nin coilover'ını kullanıyorum. Çok iyi!

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

K&W yay kullanmıştım. Hiç sıkıntım olmadı. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

FK'nın sahteleride var diye duydum. Kararınızı FKdan yana yaparsanız iyi araştırın.

Yorum bağlantısı
Ali Osman Büyükorhan
(düzenlendi)

Elbette coilover en mantıklısı ve güzeli ama bende bu öğrencilik varken ben normal yayı bile 5 taksitte taktırabiliyorum :D :D :D :D

İşin şakası bi tarafa benim merakım yay takıldıktan sonra araba ne gibi tepkimeler veriyor ? İyi ve ya kötü yan etkileri neler ?

( markasına görede değişkenlik oluyormu ? ) Bu tavsiyelerinize fiyat bilgisini de eklermiseniz sevinirim aracım dizel.

tarihinde Ali Osman Büyükorhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Tercih ağırlıklı olarak H&R eibach vogtland dan yana. FK için ben de benzer duyumları aldım. Ben 4.5 luk H&R kullandım ancak ülkemiz koşullarında yüksek hızlarda çok güvenli değil. Yollar bozuk olduğu için yüksek hızlarda aracın yolda gezindiği kanısındayım. Bu nedenle coilover a geçtim Eibach ve vogtland kullananlar memnun. Bence onlara yönelin

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Direksiyon tepkileri biraz daha netleşecek, dahada hassaslaşacak. Kalkışlardaki patinaja düşme azalacak. Virajlardaki yana esnemeler azalarak daha dengeli hale gelecek. Yüksek hızlardaki rüzgar direncini %3-4 azalarak yakıt tüketiminiz bir miktar azalıp son hızınız artacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

30-35 mm'den fazla düşürülecekse süspansiyonlara işlem yapılmalı yada yay yerine coilover ile alçaltılmalı.

Coiloversız 5 cm indirdiğinizde süspansiyonlarınıza zarar vermek ihtimaliniz yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Osman Büyükorhan

Direksiyon tepkileri biraz daha netleşecek, dahada hassaslaşacak. Kalkışlardaki patinaja düşme azalacak. Virajlardaki yana esnemeler azalarak daha dengeli hale gelecek. Yüksek hızlardaki rüzgar direncini %3-4 azalarak yakıt tüketiminiz bir miktar azalıp son hızınız artacak.

Eyvallah kardeşim saol verdiğin bilgilerden dolayı ;)

- eksisi yok kardeşim + sı var... :)

Ankara'da özen ticaretten hallederiz.. ;) Bugün Baran'a aldık bir takım... :)

Eyvallah abim saolasın bakım elime nakit geçsin ilk işim bu olucak

Birde ne kadara hallederiz bu işi montaj dahil (1.4 dizel aracım )

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Şuan için piyasadaki Einbach diye sayılan 3,5 - 5cm.Prokit, Federn gibi yayların hiçbiri Orjinal değil hepsi Uzakdoğudan geliyor.. Dolayısı ile istenilen boyutlarda düşme sağlanmıyor yada dengesiz bir düşüş sağlanıyor FK-HR gibi markalardada aynı durum geçerli, örnek verecek olursak Fiesta TDCI için EİNCBAH'ın halıhazırda üretmiş olduğu bir Kit yok...

http://performance-s...-20_catalog.pdf buradanda bakabilirsiniz..

Zaten aldığınız yayın üzerinde bir seri numarası göreceksiniz, bu seri numaraları ile Einbach'ın hiçbir alakası olmadığınıda göreceksiniz..

Ben Tercihimi Orjinal olmasından vede Focus İçin üretmiş olduğu Yayın seri numarası ile örtüştüğünü görünce Vogtland'ın Türkiyedeki Disbirütörü Xtreme Tuning tarafından Kit'in siparişini verdim..

http://www.vogtland....and_katalog.pdf

Tercih sizin...

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bendede aynı 205 45 16 jant lastik var. Benimki 1.6 tdci sen çeşke 195 i geçmeseydin.. Yay olarak Eibach var 3 cm lik. Ön arka tam düştü bende..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Osman Büyükorhan

Montaj kolay,yaylarıda sanırım minimum 300- 400 arası olur... :)

Tamam abi böle bi girişimde bulundugumda ilk işim seni bulmak olur ;)

Yorum bağlantısı
Ali Osman Büyükorhan

Şuan için piyasadaki Einbach diye sayılan 3,5 - 5cm.Prokit, Federn gibi yayların hiçbiri Orjinal değil hepsi Uzakdoğudan geliyor.. Dolayısı ile istenilen boyutlarda düşme sağlanmıyor yada dengesiz bir düşüş sağlanıyor FK-HR gibi markalardada aynı durum geçerli, örnek verecek olursak Fiesta TDCI için EİNCBAH'ın halıhazırda üretmiş olduğu bir Kit yok...

http://performance-s...-20_catalog.pdf buradanda bakabilirsiniz..

Zaten aldığınız yayın üzerinde bir seri numarası göreceksiniz, bu seri numaraları ile Einbach'ın hiçbir alakası olmadığınıda göreceksiniz..

Ben Tercihimi Orjinal olmasından vede Focus İçin üretmiş olduğu Yayın seri numarası ile örtüştüğünü görünce Vogtland'ın Türkiyedeki Disbirütörü Xtreme Tuning tarafından Kit'in siparişini verdim..

http://www.vogtland....and_katalog.pdf

Tercih sizin...

Eyvallah abim verdiği bu bilgilerden dolayı bunları aklımda bulundurucam takamadan önce

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Ben aldığım H&R yayların üzerindeki seri numaralarını internette H&R nin sitesinden karşılaştırdığımda sorun olmamıştı. Ancak bu kadar düşürmeni önermem. 3 ay sonraa coilover a geçecek kadar özellikle yüksek hızlarda rahatsız etti beni

Yorum bağlantısı
Ali Osman Büyükorhan

Ben aldığım H&R yayların üzerindeki seri numaralarını internette H&R nin sitesinden karşılaştırdığımda sorun olmamıştı. Ancak bu kadar düşürmeni önermem. 3 ay sonraa coilover a geçecek kadar özellikle yüksek hızlarda rahatsız etti beni

Benim aklımdaki 3cm abi fazla değil hadi olsun 3.5cm. herkes de bi coilover lafı var ama maliyeti ne olur bunun bunlarıda payasırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Aydın Karadağ

Paran varsa coilover ko KW nin ki var variant 1 serisi dir FT tuning distrubutorudur. Ama sayet illa yay diyorsan eibach orjinal derim.. FK lar su an yerli uretimde eibach a gore kiyaslanamaz. Ama ben gecen yil aldim aracimi bu aylardada eibach 3-5 luk takmistim su an net 5 cm ve uzerinde dusme sagladi. Yay olarak eibach derim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...