İçeriğe Yönlendir

Km Sayacım Zaman Zaman Kendiliğinden Resetleniyor

Turgay Durak

Recommended Posts

Turgay Durak

Merhaba arkadaşlar.

2000 Model Ford Fiesta Fun 1.4 aracım var. Son zamanlarda belli aralıklar ile km sayacım kendi kendine sıfırlanıyor. Akşam park ediyorum, sabah arabayı çalıştırdığımda KM sayacım 0.0 olarak gözüküyor. Sizce neden olabilir? Bunun dışında herhangi bir şekilde teyp'de falan bir sıkıntı,şifreyi resetleme olmuyor (akü mü diye kafa yordum ama mantıklı gelmedi)

Neden olabilir?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

Bence akünüzü kontrol ettirin.

Aklıma gelmiyor değil ama akü de bir sorun olsa aynı şekilde teyp kodunu'da zaman zaman tekrar istemez mi?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Aklıma gelmiyor değil ama akü de bir sorun olsa aynı şekilde teyp kodunu'da zaman zaman tekrar istemez mi?

km sıfırlıyor ancak teyp kodu istemez. teyp kodu kutup başları çıkarıdlığında ister.

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

Hmm... O zaman akü sinyal vermeye başladı sanırım :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ölçtürebilirsiniz, sakın direkt değiştirmeyin, tahmin yürütüyoruz doğal olarak :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bence direk değişin aküyü.sorun aküde değilse Sani'den istersiniz parasını :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

km sayacınızda_ _ _ _ _ görünümü oluyorsa ve bununla birlikte km sayacınız araç gider halde bazen çalışıyor bazen çalışmıyorsa. bir ihtimal hız sensörü olabilir..

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

km sayacınızda_ _ _ _ _ görünümü oluyorsa ve bununla birlikte km sayacınız araç gider halde bazen çalışıyor bazen çalışmıyorsa. bir ihtimal hız sensörü olabir..

Yok yok hız sensör hatası vardı bi zamanlar, o zaman sizin dediğiniz hatayı yapıyordu. Ama şimdi sadece kontağı açtığımda bazen yapılan KM'yi 0.0 olarak gösteriyordu. Onun dışında bir sıkıntısı yok.

Ölçtürebilirsiniz, sakın direkt değiştirmeyin, tahmin yürütüyoruz doğal olarak :)

Aynen, önce ölçtüreceğim sonra değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Bedri Baki

Benim de bu konuda bir sorum olacak. Asıl km sayacı değil de, altta kendimizin sıfırlayabildiği sayaç var ya, her kontağı açıp kapattığımda o kendi kendine sıfırlanıyor. Bu neden kaynaklanır. Bir yere gidiyorum mesela, arabanın kontağını açıp kapattığımda sıfırlanmış oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turan Ballıkaya

aynı sorun bendede vardı akü yenileyince düzeldi. Sizinki başka bir sorundanmıdır bilmiyorum ama benimki aküdenmiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...