İçeriğe Yönlendir

İlk Çalıştığında Çıkan Motor Sesi

Mehmet Kubilay

Recommended Posts

Mehmet Kubilay

merhaba arkadaslar

2006 2,0 tdcı mondeoya sahibim 172000 de arac

aracımda sogukken aracı ılk calıstırdıgımda KALIN Bİ HIRRR sesi gelıp sonradan calısma normale donuyor bir cok yere gosterdım aracı herkes farklı teshısler koydu zincir dediler , enjektorler dedıler , subop fincanları dedıler ama hangısıne guvenıpde yaptırıyım bilemedım kararsızım yanı bu konuyla ılgısı bılgısı olanlar olursa beni bilgilendrmelerını isterim

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Motor rölantide çalışırken çok hafif gaz verdiğinizde de aynı ses oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kubilay

hayır kesınlıkle arac soguk ken ılk calıstırdıgında yapıyor

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Aynı ses bende de var,ilk çalıştırmada sanırım zinzir sesi geliyor.

Zincirin gerginliğini ayarlayan fincan dedikleri zımbırtı yapıyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kubilay

belkıde zıncır de olabılır zıncır e hıc ellenmedı oysa bı bakım yaptırın demısler di mobil 1 esp yagınada bakıcam caglar bey fakat yag numarası fılan ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tayfun Sezen

Merhaba,

Aynı ses benim aracımda da vardı forumda başıma gelenleri paylaşmıştım, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/217445-2006-mondeo-tdci-zincir-sesine-dikkat/page__p__1108562#entry1108562 en kısa sürede güvendiğiniz bir servis yada ustaya giderek gerekenleri yaptırmanız, foruma yazdığım mesajda çıkma olarak aldığımı yazmıştım ama gelen çıkmaların hiçbiri aracıma uymadı sonrasında Ford Otosan dan silindir üstkapağını sıfır olarak aldım dolayısı ile maliyetim 4.500TL ye çıktı. Ayrıca çıkma parça için ödeme yapıp uymayan parçaları geri göndermeme rağmen haln avukatlık olduğum Mersin Anadolu AFM Otomotivden uzak durun paranızı geri alamazsınız ve gelen parçalar genelde uymaz yada arızalı olur.

Saygılarımla

Tayfun Sezen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Akkan

Merhaba,

Aynı ses benim aracımda da vardı forumda başıma gelenleri paylaşmıştım, http://www.fordclubt...62#entry1108562 en kısa sürede güvendiğiniz bir servis yada ustaya giderek gerekenleri yaptırmanız, foruma yazdığım mesajda çıkma olarak aldığımı yazmıştım ama gelen çıkmaların hiçbiri aracıma uymadı sonrasında Ford Otosan dan silindir üstkapağını sıfır olarak aldım dolayısı ile maliyetim 4.500TL ye çıktı. Ayrıca çıkma parça için ödeme yapıp uymayan parçaları geri göndermeme rağmen haln avukatlık olduğum Mersin Anadolu AFM Otomotivden uzak durun paranızı geri alamazsınız ve gelen parçalar genelde uymaz yada arızalı olur.

Saygılarımla

Tayfun Sezen

Söz konusu firmadan ben de parça almayı düşünüyordum, o zamanlar İskenderun'da ikamet ediyordum gidip bakayım dedim ki oda ne? Tabela bile yok bildiğiniz bir apartman altı dükkan, kapıdan direk geri döndüm :) Ne diyelim inşallah paranızı geri alırsınız.

Yorum bağlantısı
Tayfun Sezen

Söz konusu firmadan ben de parça almayı düşünüyordum, o zamanlar İskenderun'da ikamet ediyordum gidip bakayım dedim ki oda ne? Tabela bile yok bildiğiniz bir apartman altı dükkan, kapıdan direk geri döndüm :) Ne diyelim inşallah paranızı geri alırsınız.

Teşekkürler Tamer Bey, avukatım sağolsun bir kısmını aldı kalanı içinde haciz yapıldı satılıp parasının gelmesini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

belkıde zıncır de olabılır zıncır e hıc ellenmedı oysa bı bakım yaptırın demısler di mobil 1 esp yagınada bakıcam caglar bey fakat yag numarası fılan ?

5w-30

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mehmet Tüysüz

bu gun erken saatte calıstırdım sag on motor tarafından cıt cıt cıt diye ses geliyor ısınınca gecti bu ne sesi olabilir sizce

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...

İlginçtir aynı ses benim arabamda da var. Daha 113.000 km de. Sabah ilk çalıştırmada hırr şeklinde bir sesle çalışıyor ve bu ses geldiği an bin devrin biraz üzerinde oluyor araç. Maksimum 2 sn sürüyor ve sesin kesilmesiyle birlikte devir de binin altına iniyor. Benzer konuda Tayfun Sezen isimli arkadaş sıkıntı yaşamış ancak forumda aktif değil. En son Temmuz 2012 de foruma girmiş.

Arkadaşın bahsettiği ve motora büyük zarar veren  "zincirin gergisini sağlayan kasnaklardan üstteki büyük olanın arkasında bulunan ve yağ basıncı ile çalışan pistonlu parçanın bozuk olduğu ve kasnağı itmediği için zinciri geremediği ve dolayısı ile sente attırdığı" şeklinde ustasının yaptığı tespite dayanarak değiştirilebiliyorsa eğer gidip doğrudan bu parçayı mı değiştiriyim? Arızası büyük oluyor çünkü. Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Benim araçta genelde soğuk olan günlerin sabahında oluyor...gösterdim ...ilk yağsız çalışmada olan ses olduğu devam etmesinin sıkıntılı olacağı söylendi...yaklaşık    40 bin km dir var...bi sıkıntıda olmadı... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

şu kronik kasnak sesi olmasın. 

emmi kulaklarını kapa abi dedi, bende kapadım, hiç ses yok saat gibi çalışıyor mübarek. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hasan Basri Bey. Bu ses motorun soğuk olduğu her durumda geliyor. Sabah işe gidiyorum. Akşam iş çıkışı hava 30 derece gene yapıyor. Biraz araştırma yaptım. Orjinal zincir (tüm diğer aksamlarla beraber) 700 TL. Zaten dizelde yan sanayi yokmuş. İşçilik de 200 TL. Gitti 900 TL. Diğer arkadaşın ustasının tespit ettiği sorunun kaynağı yağ basıncı ile çalışan pistonlu parçanın fiyatı 200 TL. Buna palet de diyorlar. İlk çalıştırmada kasnağı iterek zincirin gerilmesini sağlıyor.

Tereddütte kaldığım nokta ise sadece bu parçayı mı değiştirsem, hazır işçilik vermişken komple zinciri mi? İki işlem arasında 500 TL fark var. Bu aracı en az 6 yıl, yaklaşık 90.000 km daha kullanacağım.

şu kronik kasnak sesi olmasın. 

emmi kulaklarını kapa abi dedi, bende kapadım, hiç ses yok saat gibi çalışıyor mübarek. :D

Tam bilemediğim için soruyorum. Kronik kasnak sesi sadece ilk çalıştırmada gelen ve en fazla 2 sn devam edip sonra düzelen bir ses midir? Eğer öyleyse kulak kapayacak kadar bile zamanımız olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

değil değil, kasnak sesi rolantede çalıştığı müddetçe duyarsınız. oda hırıltıya benzer bir ses.

Yorum bağlantısı

Lokman bey o kadar değişik sesler var ki kulak kapamayı bir çoğunda ben de yapıyorum. Ara sıra eşimin benzinli Getz aracını kullanıp kulağımı dinlendiriyorum.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

700 tl zincir takımı fiyatı, sanırım birde kapak sökülürken metal olduğu için deforme oluyormuş, triger kapağınıda masrafa eklemeyi unutmayın.

Yorum bağlantısı

Tek olarak sorunlu denilen parçayı mı değiştirsem, aynı işçiliği vermişken komple zincir takımını mı? Zincir değişimi için aracın kilometresi oldukça düşük (113.000) ancak en az 6 yıl daha kullanacağımı düşünürsek hangisi mantıklı?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Zincir bakımı için gerçekten az bir km...Ehil bir usta sesten ne olduğunu anlar...illa zincir derse size 1000 liraya patlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bizim araçlarda ses duymak istedikten sonra ohoooooo :D 

Kapayın kulaklarınızı Lokman abinin dediği gibi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Zincir bu sonuçları ağır olabiliyor. Allah korusun bir hasar açarsa motorda ses soluk kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Nazım Kaya

aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım. ilk olarak ön sağ taraftan gelen ses motor sıcak soğuk farketmeksizin  gelen bir sesti ve no fear fatih usta gergi kayışını değiştirdi ve ses kayboldu.

1 haftadır da tekrar araç soğukken ve sabah ilk çalışmada tıkırtı gelmeye başladı.

No name  gittiğimde motor sıcaktı ve ses yapmadı haliyle fakat enjektörlerden olabileceğini söyledi.

Araç ilk çalıştığında ara gaz verip egzoz dan gri renkli duman gelip gelmediğine bakmamı söyledi ama hem gaz verip hem egzoza  bakamıyorum bu aralar :(

Yorum bağlantısı

Cumartesi buzdolabının derin dondurucusu bozuldu. Neyse servis çağırdık fan motoru arıza yapmış. Değiştirildi ve düzeldi. Ertesi gün dolap anormal sesler çıkarmaya başlamış. Dışarıda olduğum için eşim telefon açıp durumu bildiriyor. "Dolap aynı senin araba gibi çalışıyor." :angry:  Tabi bu cümle biraz ağırıma gitse de doğru söze ne denir. Eve geldim, dolaba sanki Mondeo motoru takmışlar. Kendi arabamın sorunlarıyla baş etmeye çalışırken bir de Mondeo motorlu buzdolabı sahibi oldum. Eşimden ikinci yorum geldi. Al bu dolabı Şaşmaz'a (sanayi) götür. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...