İçeriğe Yönlendir

Sende Mi Yumurta !

Fahrettin Karakoç

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Dünyada en temiz en hakiki, en kaliteli ürünlerin bizim topraklarımızdan çıkması lazımken işin içine ticaret girince para karşısında insanlıklarını unutuyorlar..

Konuyu görünce aklıma geldi ve yazayım.

Bizimkiler gezerken köylü kılığında bir kadının sattığı pirincler iri taneli güzel güzükünce almışlar. Eve gelip açtıklarında pirinc poşedinin orta kısmının toz gibi ince kırık pirinclerle olduğunu gördüler.

Sonradan öğrendik ve şöyle yapıyorlarmış; Pirinci dolduracakları poşedin içine önce boru koyup etranını iri pirincle doldurup içinede en kalitesiz pirinci koyup boruyu çekiyorlarmış.

Kimseye güven yok...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ohooo.. Yumurta zaten bozuk baştan.

Kesinlikle organik yumurta alın. Organik bulamıyorsanız yeşil gıda ile beslenmiş diyenlerden alın. Kesinlikle fiyata bakmayın. Gerekirse az yumurta yiyin ama yumurta yiyin.

İş siyasete gelince inanç ön plana geçiyor herkes aslan kesiliyor ama yumurtaya gelince nedense o inanç kayboluveriyor bazı tüccarlarımızda. Bu resmen kul hakkı yemektir.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

denetim önceden de yapılıyordu ancak bakanlık isim vermiyordu. bu sebeple biz sadece numunleri analiz edip numunenin numarası ve kodu ile rapor vermekle kalıyorduk. bakanlığın ilgili şubeside para cezasını firmaya yazıp ödetiyordu. ama bu işin para cezasına firmalar gününden beri razıydı. şimdi isimleri deşifre edilmeye başladı. artık para cezasından daha büyük bir ceza olan hileli gıdayı üreten firmanın deşifre edilmesi inanın bu işleri yapan sahtekarlar için daha caydırıcı. bu sebeple mensubu olduğum teşkilatın gidişatını olumlu ve yerinde bulduğumu belirtmek isterim. hatta bu denetim sonuçlarını rutin şekilde tarım bakanlığının internet sitesinde yayımlayacaksın ki asıl o vakit sahtekarların biraz daha beli bükülecek.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Şehirden kaçıp köyde kendi ihtiyacımı kendim yetiştirip yaşıyasım var. Temel ihtiyacımız olan gıdalar kimyasal madde oldu..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

..

Her gördüğün badem bıyıklıyı takkeliyi inançlı zannetme. Onlar inanca işaret değildir.

Zaten onu demek istedim. Bu şeyleri görünce "dürüstlük" konusunda ülkemin ne kadar geri olduğunu algılayınca diğer taraftan islamiyetin de dürüstlük olması gerektiğini düşününce insanın canı sıkılıyor Alper. Haketmiyoruz bunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

İş siyasete gelince inanç ön plana geçiyor herkes aslan kesiliyor ama yumurtaya gelince nedense o inanç kayboluveriyor bazı tüccarlarımızda. Bu resmen kul hakkı yemektir.

Buda doğru.

Her gördüğün badem bıyıklıyı takkeliyi inançlı zannetme. Onlar inanca işaret değildir.

Buda doğru ve bu büyük bir sorun.. Doğruyu yanlışı nasıl ayırırız bilmiyorum.. Sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yer ya, o yüzden kim olursa olsun birkere düşünmek lazım.

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç

Bu insanları açıklanması yetmez. Cinayetten yargılanmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Allah sonumuzu hayır etsin. Sahtekarlıkta üstümüze yok.

düzeltme: eksik harf

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yaşım genc, tam kestiremiyorum ama 2000 yılından sonra insanlar hızlı bir şekilde değişmeye başladı gibi geliyor. Sanki ozamanlar böyle sahtekarlıklar yoktu... Yada vardıda medyamı yansıtmıyordu...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Şu an Amerika'dayım ve bu adamların dürüstlüğü konusunda şüphem yok. Başımdan geçen olaylardan anladığım bu.

Buradaki adam bir ürününün içinde domuz eti yok diyorsa kesinlikle yoktur. Ama bizim insanımız yok diyorsa belki yoktur.

Sistemin düzgün işlemesi, insanların dürüst olması için din yeterli değil demek ki.

Doğrudur;öyle olmasaydı, dini inaçların zayıf olduğu kuzey avrupa ülkelerinde suç, cinayet vs çok daha fazla olurdu.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Mehmet hocam

Maşallah her konuyu bir şekilde inanca vs'e bağlamada üstüne yok.

İnançlı insan hile yapmaz.

İnançlı numarası yapan insan hile yapar.

Bunları nasıl bilmezsin?

Büyük alkış..... :bravo: :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Salmonella adlı bakteri organik, doğal vb dahil her tür yumurtada olabilir. Hatta organik olmayan üretimde eğer antibiyotik kullanılıyorsa görülme şansı azalabilir. Bu bakteri çiğ ya da az pişmiş yumurtadan geçer. Bu nedenle hangi yumurtayı alırsanız alın mutlaka iyi pişirerek tüketin.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Rahmetlik anneannem'in beslediği inek ve tavuklardan yedikleriminden aldığım tadı şuankilerde hiç alamıyorum :( Çok nadir denkgeliyor. Yumurtaya ekmeği bandığımda belli ediyor zaten kokusu :(

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Yahu yaz geliyor . Mangal mevsimi geliyor , iştahım kapandı . En güzeli baklagiller o zaman , yiycen yatıcan aşşağı :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yahu yaz geliyor . Mangal mevsimi geliyor , iştahım kapandı . En güzeli baklagiller o zaman , yiycen yatıcan aşşağı :D

Onlarda GDO'lu.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İlçe de civciv satıyorlarmış 10 tane atlik alıyorum kışa kadar besliyorum. Kış gelirken de kesip dondurucuya atıyorum :crazy:

e yumurtlama mesimi de başladı :crazy:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Gürcüoglu

İlçe de civciv satıyorlarmış 10 tane atlik alıyorum kışa kadar besliyorum. Kış gelirken de kesip dondurucuya atıyorum :crazy:

e yumurtlama mesimi de başladı :crazy:

yazık değil mi o civcivlere :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

yazık değil mi o civcivlere :rolleyes:

Civcivliğimi kalıyor büyüyorlar aslan gibi :D

De..... geçen seneki aldıklarımın hepsi telef oldu. Anasız civciv bile büyümüyor arkadaş :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Civcivliğimi kalıyor büyüyorlar aslan gibi :D

De..... geçen seneki aldıklarımın hepsi telef oldu. Anasız civciv bile büyümüyor arkadaş :(

ben sivasa gelene kadar amman diyim telef etme canım tavukları :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

ben sivasa gelene kadar amman diyim telef etme canım tavukları :biggrin:

Çoğul konuşmayalım :)

Tek bir tavuğum var kesilebilecek o da yaşlandığı için (tabiri caiz ise kartlaştığı için :) ) kesilecek diğerleri imalat halinde :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Çoğul konuşmayalım :)

Tek bir tavuğum var kesilebilecek o da yaşlandığı için (tabiri caiz ise kartlaştığı için :) ) kesilecek diğerleri imalat halinde :D

benim gözüm tek tavukta değil imalathanede :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

benim gözüm tek tavukta değil imalathanede :)

Aklından bile geçirme :D imalathane kangallar tarafından özenle korunuyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...