Guest Murat Poyraz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Merhaba arkadaşlar bı konuda bilgilerinizi almak istedim ford mondeo 2.0 lara chıp yüklenıyor mu bılgınız varmı?? Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 beyni olan her türlü araca uygulanıyor. turbolularda güç arttırımını çok yükseğe çıkarabiliyorlar. benzinlide genelde turbo olmadığından %8-10 gibi arttırım oluyor. 2.0 motorada chip gerekir mi? kişiden kişiye değişir Murat Bey. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Atmosferikte %10 büyük rakam bence kolay kolay olmaz. Aracınız nedir tdci 2.0 mı ? Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Yok arkadasımda benzınlı var bende yarın kısmetse bı mondeoya baktırmaya gıdıcem temız cıkarsa alıcam arkadasla dusunduk fakat atmosferık oldugu ıcın olurmu dıye dusunduk:) Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Emme manifoldu üzerinde emilen havanın ısısını ölçen sensör var. Hava soğuk ise zengin karışım gönderiri araca. Sensör soketi çıkarılıp soket içine 100 ohm'du galiba direnç koyup sürekli zengin karışımda aracı yürütebiliyorsunuz. Yakıyor, gidiyor.. Sağlıklımı, hayır. Sürekli yakıtı fazla tüketiyor araç.. Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 http://www.araba.com/4706803/Ford-Mondeo-20-Ghia bu aracı yakında gordum gayet temızdı yarında computest e sokturcaz bakalım aracta 4 parca lokal boya varmıs dedıgı gıbıyse temız bı arac ıns olucak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 parça boya hesabı var biliyorum da, mesela emme manifoldu klapesi arızalı ise , bu önemsiz mi? Vesile ile lokal boya derken? Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 çiziklerden dolayı oluşan lokal boyalar varmış ama dedıgım gıbı yarın ustamda bakıcak computest e sokulacak ondan sora bakıcaz.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 boyanın lokali, genişi olmaz, panel komple boyanır, piyasa tabirlerine itibar etmeyiniz. Komlple boyansa ne olacak, şanzımanı nasıl? enjektörler sağlıklı mı, bobin orjinal mi? masrafı bunlar çıkartır derim. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 28.000 tl ye mondeo bakıyor olsam, aklımda onu chiplemek güçlendirmek olsa benzin deği dizel bakarım.. Mondeo chipleyen olsada bizde heveslensek Süha abi ne diyorsun ? Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 boyanın lokali, genişi olmaz, panel komple boyanır, piyasa tabirlerine itibar etmeyiniz. Komlple boyansa ne olacak, şanzımanı nasıl? enjektörler sağlıklı mı, bobin orjinal mi? masrafı bunlar çıkartır derim. Evet Çağlar bey dediğiniz doğru tabı onları artık yarın ogrencez computest hakkında bılgınız varmı acaba yetkılı servısemı gostermek daha mantıklı? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 28.000 tl ye mondeo bakıyor olsam, aklımda onu chiplemek güçlendirmek olsa benzin deği dizel bakarım.. Mondeo chipleyen olsada bizde heveslensek Süha abi ne diyorsun ? 160ps yeterli diyorum Mondeo bu 6 ileri manuel olacak 1 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 İlandaki fiyat dizeller ile aynı . Ben olsam bu araca bakmazdım ... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest tabelalı tükkanlar Ankara ya özel sanırım, burada yok Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest tabelalı tükkanlar Ankara ya özel sanırım, burada yok arabaya bugun baktırdım 4 parca boyası var sahıbınınde dedıgı gıbı motorunda vs problem yok 136 beygırın 134 unu verdı testte yarın kısmetse alıcam fakat araba kasıslere gırdııgınde arka taraftan tıkır tıkır ses gelıyo satısı yapmadan oncede son kez ustama goturup gostercem amortısor veya z rot larından olabılır demıstı ona gore buyuk bı sıkıntı degılse alıcam ınsallah 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 hayırlısı genelde z-rotlar güzel takırdar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest tabelalı tükkanlar Ankara ya özel sanırım, burada yok İzmittede açmışlar. dynoda ölçüyorlar aracı. ama her araba aynı şanzıman oranıyla arabaya bugun baktırdım 4 parca boyası var sahıbınınde dedıgı gıbı motorunda vs problem yok 136 beygırın 134 unu verdı testte yarın kısmetse alıcam fakat araba kasıslere gırdııgınde arka taraftan tıkır tıkır ses gelıyo satısı yapmadan oncede son kez ustama goturup gostercem amortısor veya z rot larından olabılır demıstı ona gore buyuk bı sıkıntı degılse alıcam ınsallah 136nın 134 ünü veren araba kaç km de. bu arada o arabanın orjinali 145 ps 1 Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 İzmittede açmışlar. dynoda ölçüyorlar aracı. ama her araba aynı şanzıman oranıyla 136nın 134 ünü veren araba kaç km de. bu arada o arabanın orjinali 145 ps 110 bın km de araç temız kullanılmıs ben 136 ps dıe bılıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest firması ekspertiz için ne istiyor? 2.0 lar 145 Ps Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest firması ekspertiz için ne istiyor? 2.0 lar 145 Ps burdaki motor mekanik için 50 kaporta ile beraber 80 mi ne diyordu Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 computest firması ekspertiz için ne istiyor? 2.0 lar 145 Ps 70 lira ucretı su anda gövde,şase,emisyon,göstergeler,şanzuman,motor,frenler,süspansiyon lara bakıp bılgısayardan 10 sayfalık cıktı verıyorlar sırasıyla hepsını anlatıyorlar nerede neyın cıktıgını Yorum bağlantısı
Necat Ertan 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 İzmir'de girişimci yada girişimcilerle bu Computest tarzı bir mekan açabiliriz Araba başı 50 Tl alıyorlar, 15 dakikada nasıl oluyorsa ekspertizi tamamlıyorlar. Dükkanın önünde kuyruk Mekanı plazma monitörlerle süslemişler, bir bilgisayara aracın bilgilerini giriyorlar. Zaten halihazırda aracın motor gücü bilgileri ellerinde mevcut. Ölçümden de bu bilgilere yakın değerler çıkıyor. Vakti zamanında sattığım Astra Classic 1.4 aracı alıcısı Computest diye bir mekana götürdü, aracı bilgisayara 1.6 diye kaydetmişler. Dyno ölçümü bu bilgilere göre önce 98 Hp çıktı. Sonra 1.4 lt diye düzelttiler yine dyno ya girdi ve bu seferde 86 hp çıktı araç Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 İzmir'de girişimci yada girişimcilerle bu Computest tarzı bir mekan açabiliriz Araba başı 50 Tl alıyorlar, 15 dakikada nasıl oluyorsa ekspertizi tamamlıyorlar. Dükkanın önünde kuyruk Mekanı plazma monitörlerle süslemişler, bir bilgisayara aracın bilgilerini giriyorlar. Zaten halihazırda aracın motor gücü bilgileri ellerinde mevcut. Ölçümden de bu bilgilere yakın değerler çıkıyor. Vakti zamanında sattığım Astra Classic 1.4 aracı alıcısı Computest diye bir mekana götürdü, aracı bilgisayara 1.6 diye kaydetmişler. Dyno ölçümü bu bilgilere göre önce 98 Hp çıktı. Sonra 1.4 lt diye düzelttiler yine dyno ya girdi ve bu seferde 86 hp çıktı araç satıcıya kaş göz edip abi ne çıksın diyorlar mı acaba hele galeri işi olursa araba hohoooooy. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 (düzenlendi) arabaya bugun baktırdım 4 parca boyası var sahıbınınde dedıgı gıbı motorunda vs problem yok 136 beygırın 134 unu verdı testte yarın kısmetse alıcam fakat araba kasıslere gırdııgınde arka taraftan tıkır tıkır ses gelıyo satısı yapmadan oncede son kez ustama goturup gostercem amortısor veya z rot larından olabılır demıstı ona gore buyuk bı sıkıntı degılse alıcam ınsallah Boya için birşey diyemem. Bu araçlar 145 beygir. Ses gelme olayı 1-el freni halatı sabitlenmemiştir 2-Viraj demir lastiği değişmesi gerekmetedir. Öyle ufak tefek tıkırtılar giderilir. Yeterki motor şanzuman iyi olsun ve aracın km orjinal olsun. Benim aracı ilk aldığımda direksiyonu çerip hareket ettirdiğimde ses geliyordu. Bir süre kullandım. Birgün ustaya sordum neden gelir diye lift kaldırdık biryerden taş çıktı ondan sonra düzeldi Arkadaşlar bunun yerine dizel alma öneriniz gerçekte güzel. Ancak piyasada temiz dizel bulmak çokmu kolay. Ben 5-6 ay aradım yok yok yok. Ancak benzinli bulabildik. Bu arada araç 2007 model ve 110bin km. Fiyat bence gayet normal. Computest olayına gelecek olursak bu işi en iyi Can Umut Baykan bilir. Ankarada bir buluşmamızda aracın gücünü test etmek için çıkarmıştı aracı bu teste tabiki doğruluğu tartışılır. Ancka onlar aynı makinaya aynı ustayla çıkardıkları için bir önceki ile kıyaslayarak test ediyorlardı. Saygılarımla. 16 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Ben bosch car service de teste sokmuştum,boya-kaporta+dyno 50 tl ödedim,sonra sadece dyno ya çıkarttım 20 tl aldılar, dyno de çıkan değerler aynı değil biraz izledim aynı model farklı araçların değerleri farklı farklı çıkıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts