İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Chip Tuning ve Yazılım

Guest Murat Poyraz

Recommended Posts

Guest Murat Poyraz
  Mehmet Kaya yazdı:

Boya için birşey diyemem. Bu araçlar 145 beygir.

Ses gelme olayı

1-el freni halatı sabitlenmemiştir

2-Viraj demir lastiği değişmesi gerekmetedir.

Öyle ufak tefek tıkırtılar giderilir. Yeterki motor şanzuman iyi olsun ve aracın km orjinal olsun. Benim aracı ilk aldığımda direksiyonu çerip hareket ettirdiğimde ses geliyordu. Bir süre kullandım. Birgün ustaya sordum neden gelir diye lift kaldırdık biryerden taş çıktı ondan sonra düzeldi :)

Arkadaşlar bunun yerine dizel alma öneriniz gerçekte güzel. Ancak piyasada temiz dizel bulmak çokmu kolay. Ben 5-6 ay aradım yok yok yok. Ancak benzinli bulabildik. Bu arada araç 2007 model ve 110bin km. Fiyat bence gayet normal.

Computest olayına gelecek olursak bu işi en iyi Can Umut Baykan bilir. Ankarada bir buluşmamızda aracın gücünü test etmek için çıkarmıştı aracı bu teste tabiki doğruluğu tartışılır. Ancka onlar aynı makinaya aynı ustayla çıkardıkları için bir önceki ile kıyaslayarak test ediyorlardı.

Saygılarımla.

Mehmet abı tesekkur ederım yorumların ıcın dedıgın gıbı öle ufak tefek seyler gıderılır benım yarın tekrar goturmemın sebebı eger pahalı bı parca degıscekse falan sahıbıne soyleyıp verdıgım fıyattan dusmek onun dısında hanı baya yolda gıttık arabayla cok sessız ve konforlu arac ıcıme sındı dıyebılırım..ayrıca evet fıyatlara bakarsak 29 30 dan asagıya 2007 ghıa zor bakalım kısmet..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Murat Poyraz yazdı:

Mehmet abı tesekkur ederım yorumların ıcın dedıgın gıbı öle ufak tefek seyler gıderılır benım yarın tekrar goturmemın sebebı eger pahalı bı parca degıscekse falan sahıbıne soyleyıp verdıgım fıyattan dusmek onun dısında hanı baya yolda gıttık arabayla cok sessız ve konforlu arac ıcıme sındı dıyebılırım..ayrıca evet fıyatlara bakarsak 29 30 dan asagıya 2007 ghıa zor bakalım kısmet..

Temizse içine sindiyse ve uzun süre kullanacaksan al. Ancak vergisi baya yüksek bunun 1500 tl gibi tam hatırlamıyorum. Çünkü bizimki 2007 bir altı 948 tl yıllık. Yakıt olarak şehir içinde belki üzer ancak uzun yolda çok rahat edersin. İnşallah gönlüne göre olur.

Bu aracın en çok dikkat edilmesi gerekleri şarj dinamosu. Kronik sorundur. Her mondinin başına gelir. :)

Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz
  Mehmet Kaya yazdı:

Temizse içine sindiyse ve uzun süre kullanacaksan al. Ancak vergisi baya yüksek bunun 1500 tl gibi tam hatırlamıyorum. Çünkü bizimki 2007 bir altı 948 tl yıllık. Yakıt olarak şehir içinde belki üzer ancak uzun yolda çok rahat edersin. İnşallah gönlüne göre olur.

Bu aracın en çok dikkat edilmesi gerekleri şarj dinamosu. Kronik sorundur. Her mondinin başına gelir. :)

Temiz içime sindi ve uzun sure bınıcem ınsallah:) ben sahıbıne sordum vergısını 474 cıvarı bısey demıstı ama tam bılmıyorum ama en fazla 1 yıl sora dusucek nasılsa..bu hıza bu konfora bence deger...ayrıca lpg yenı takılmıs ve manuel sanzuman olması kullanısa gore bıraz daha az yaktırabılır tabı...şarj dınamosuda aklımda olsun tabı ılk fırsatta onuda gıder sorgulatırım servıse ne durumdadır dıye..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Murat Poyraz yazdı:

Temiz içime sindi ve uzun sure bınıcem ınsallah:) ben sahıbıne sordum vergısını 474 cıvarı bısey demıstı ama tam bılmıyorum ama en fazla 1 yıl sora dusucek nasılsa..bu hıza bu konfora bence deger...ayrıca lpg yenı takılmıs ve manuel sanzuman olması kullanısa gore bıraz daha az yaktırabılır tabı...şarj dınamosuda aklımda olsun tabı ılk fırsatta onuda gıder sorgulatırım servıse ne durumdadır dıye..

Şimdi baktım 4-6 yaş arası 2.0 motorlar 1642 yıllık. Ancak kasko değerinin %5 1643 tl den düşükse ödeyeceğin vergi 1052 tl olur. Bu araçların vergisi benim zoruma gidiyor başka hiç birşey değil. Ben 25 bin tl lik 7 yaşındaki araca 950 tl ödüyorum 2.0 motor olduğu için. Elin adamı 100-150 tllik sıfır araca ödüyor 750 tl. Yakıtı hiç zoruma gitmiyor.

Şarj dinamosu sorunu göstergelerdeki ışık palayıp geri solma şeklide olur. Servise sorarsan onlar açıklama yaparlar.

Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz
  Mehmet Kaya yazdı:

Şimdi baktım 4-6 yaş arası 2.0 motorlar 1642 yıllık. Ancak kasko değerinin %5 1643 tl den düşükse ödeyeceğin vergi 1052 tl olur. Bu araçların vergisi benim zoruma gidiyor başka hiç birşey değil. Ben 25 bin tl lik 7 yaşındaki araca 950 tl ödüyorum 2.0 motor olduğu için. Elin adamı 100-150 tllik sıfır araca ödüyor 750 tl. Yakıtı hiç zoruma gitmiyor.

Şarj dinamosu sorunu göstergelerdeki ışık palayıp geri solma şeklide olur. Servise sorarsan onlar açıklama yaparlar.

Anladım.. artık o vergıyı aldıktan sora sorgulatıcaz kısmet:) belkıde dedıgınız gıbı %5 i 1643 tl den dusukse öle dıyodur kendısı

Yorum bağlantısı
Ercan Murat KISACA
(düzenlendi)

Bir mondeo sahibi olarak vergiyi kafama takmıyorum.

Çünkü arabama verdiğim parayla aynı özelliklerde focus bulamıyorum. Aynı özellikleri istersem eğer 2005 - 2006 focuslara bakmam gerekiyor ki, 27-28 gibi rakamlar var bu arabalarda. Yani benim gemiyi aldığım paranın 5 bin tl fazlası.

E durum böyle olunca da her sene verdiğim 500 TL'lik fazla vergi, 10 senelik kullanımda focusla eşitleniyor.

Hem de 2003 model kasetçalarlı arabaya binmek zorunda kalmış olmuyorum :)

tarihinde Ercan Murat KISACA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan üççetin

Ben ocakta 450 gibi bisey odedim sizinde verginiz kasko değerinin %5 inden fazla olmali bir alt dilimden ödersiniz 1.6 1.8 arasi dilimden sanirim ama yaştan kazanciniz seneye değil ...:) seneye sıra bizde 2006 larda yani bende güle gule kullanin diyorum geniş ve çok rahat bi araç aldiniz 3 yasinda oglum var dün arkada kaybdu durdum baktimki yere yatmis basinida ortadaki yuksek yere koymus gayet rahat uyukluyo o kadar rahat yani :) saygilar ....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İzcem Fırat Oktar

2005 model mondeo trend kullanıyorum.Herkesin ortak olduğu konu aracın mtv si.Ben de yıllık 965 ödüyorum.Birçok sıfır arabadan fazla.Ama aracın geniş iç hacmi, o kasaya göre 10 sn nin altında bir süre ile hızlanması,trend olmasına rağmen zengin donanımı ve uzun yolda 1,6 lardan daha az yakıt tüketimini de gözönünde bulundurunca iyi almışım diyorum.Zira alıpta pişman olan duymadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Murat Poyraz

Sonunda aldım mondeo mu:) hafıf saga cekıyo ve gosterge ısıkları cok zayıf hatta benzın gostergesınınkı hıc yanmıyo ama bunlar ufak tefek sorunlar onun dısında bısey yok araba 4 yere ayrı ayrı gosterdım tam notunu aldı bugunde kullanma fırsatı buldum gerek rahatlıgı gerek performansı olsun herseyıyıyle super:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)
  Murat Poyraz yazdı:

Sonunda aldım mondeo mu:) hafıf saga cekıyo ve gosterge ısıkları cok zayıf hatta benzın gostergesınınkı hıc yanmıyo ama bunlar ufak tefek sorunlar onun dısında bısey yok araba 4 yere ayrı ayrı gosterdım tam notunu aldı bugunde kullanma fırsatı buldum gerek rahatlıgı gerek performansı olsun herseyıyıyle super:)

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle binin. Gerçekten güzel bir tercih. Ufak tefek kafanıza göre bakım yaparsınız. Forumda focustan çok bu aralar mondeo talabi arttı :) Bu aslında hem iyi hem kötü haber. Kötü çünkü araç değer kazanmaya başlar. İstediğiniz modelleri daha yüksek fiyattan alırsınız.passat gibi. Güzel dostlar güzel araçlara biniyor.

Bu arada gösterge aydınlatmasının zayıf olması far düğmesin oradan kısılmış olabilir .

İzcem Fırat Oktar yazdı:

2005 model mondeo trend kullanıyorum.Herkesin ortak olduğu konu aracın mtv si.Ben de yıllık 965 ödüyorum.Birçok sıfır arabadan fazla.Ama aracın geniş iç hacmi, o kasaya göre 10 sn nin altında bir süre ile hızlanması,trend olmasına rağmen zengin donanımı ve uzun yolda 1,6 lardan daha az yakıt tüketimini de gözönünde bulundurunca iyi almışım diyorum.Zira alıpta pişman olan duymadım.

Kasko değerini hesaplatıp bir alt vergi dilimine düşebilirsiniz belki.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan üççetin

Ben okadar baktim bulamadim nerde bu on panel aydinlatma ayar düğmesi

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Farın yanında. Ghiax lerde farın yanındaki 1234 şeklinde düğme

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...