Mert Can Usta 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Herkese iyi akşamlar , 07 model dizel c max arabamız motor sistem arızası verip duruyordu marş esnasında . Anahtarı takıp 2 tık çevirip ışıkların kendine gelip söndüktn sonra marş basarsam motor sistem arızası yazsını yanıp araba gazı zaten az yiyor iyice az yiyordu :D , ama anahtarı takıp 1 tık çevirip sonra direk marşa basarsam o zaman %80 motor sistem arızası vermiyordu . Neyse konuyu açmamın sebebi , babam arabayı bornovadaki otokoça götürdü , sonuç bujiler gitmiş ondan dolayı mış arıza , bende külliyen yalan :D , yok hasar tespit yok şu yok bu yok bilmem ne falan derken 400lira hesap gelmiş . Harbiden bujiler gitmiş mi bilmiyorm ama şuanda arabayı marş basmadan önce 2 tık çevirip ışıklar söndüktn sonra marşa basın demişler bende öyle yapıyorum motor sistem arızası demiyor . MOtor sistem arızası hatası verenler için sorun bujilerde olabilir diye açtım konuyu .. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Zaten motora elektiriği verdikten sonra beynin kendine gelmesi için beklemek gerekir. Akülü araba gibi hemen gaza basmamak lazım. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 16 Nisan 2012 Yazar Paylaş 16 Nisan 2012 Ben zaten çoğu zaman kontağı 2 tık çevirip 3-4 saniye sonra marşa basıyodum ama dediğim gibi motor sistem arızası olayı olunca anahtarı takıp direk marşa basmazsam motor sstem arızası diyip gaza ne kdar basarsam asayım araba ölü gibi gidiyodu gaz yemiyodu. Ama şimdi bekliyorm sorun olmuyo Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 dizel arabalarda normal olan 2 tık çevirdikten sonra kızdırma bujilerinin ısınmasını beklemek ve o lambalar sönünce marşa basmaktır. Doğrudan marşa basarsanız sorun yaratabilir. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 17 Nisan 2012 Yazar Paylaş 17 Nisan 2012 Hep öyle yaptım ama bujiler gitmiş motor sistem arızasından kurtulmak içinde direk marşa basıyodum , şuan problem yok eskiden yaptığım gibi 2 tık çevirip 3-4 saniye sonra marşa basıyorum. Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Sorun buji de bunu bunu bulmak değiştirmek 400 tl mi Servise gitmemek gerektiğini gösterecek bir durum bana kalırsa Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 17 Nisan 2012 Yazar Paylaş 17 Nisan 2012 Evet , dediğim gibi faturada yok hasar tespit 50 lira yok motor açımı 40 lira sonra işçilik işte bilmem kaç lira falan afedersiniz saçma salak şeyler para almışlar bujilerin tanesi 40 lira falandı galiba araştırmıştım ama işte gelin görün ki durum ortada .. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 18 Nisan 2012 Yazar Paylaş 18 Nisan 2012 Doğru yaa unutmuşum , Bu duruma babamda sinirlendi bida gitmem dedi , geçen sileceklerin arasına özolgun diye bi özel servisin reklamını ypaıştırmışlar babamın ilgisini çekmişti ama onu ustallere yönlendiriyim . Hem soyaddan hemde kayserili , muhabbeti bi kurdu mu tamam artık ustaeller deyiz :D 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Özaşkın 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Isıtmaların tanesi 25 liradan değiştirdim. Yeri zor ve soğuması için beklediklerinden dolayı 200 tl de işçilik aldılar. ( ön 2 disk tornası vardı ama o zaten basit iş). Yani bende 300 tl verdim 2 kişi çalışan dükkana. Servis için 400 fazla değil bence o kadar adamın maaşı var sonuçta. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 19 Nisan 2012 Yazar Paylaş 19 Nisan 2012 O değilde araba servise gitti geldi artık tam marş esnasında ABS ışığı yanıp sönüyor bu zamana dek 1 kere yandığını bilmem ama bilmiyorum artık tamda marş esnasında yanıp sönüyo.. Yorum bağlantısı
Onur Çam 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 anahtarı çevirip ışıkların sönmesini bekliyorum ben her zaman motor arıza lambasıda diğer ışıklar gibi yanıyor ama çalıştırınca sönüyor her zaman 2-3 sn beklemek lazım çalıştırmadan önce sen motor arıza lambası yanmasın diye hızlı hızlı çalıştırdıysan belki ondanda olmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 O değilde araba servise gitti geldi artık tam marş esnasında ABS ışığı yanıp sönüyor bu zamana dek 1 kere yandığını bilmem ama bilmiyorum artık tamda marş esnasında yanıp sönüyo.. Akü yetersiz kaldığı için oluyor ; önümüzdeki kış akü ihtiyacınız olabilir Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 20 Nisan 2012 Yazar Paylaş 20 Nisan 2012 Akü yetersiz kaldığı için oluyor ; önümüzdeki kış akü ihtiyacınız olabilir Az değil 07 model araba 5 yıldır aynı akü :D Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2012 Paylaş 23 Nisan 2012 aynı sorunu bende yaşadım. map sensöründe arıza çıktı.yaktta ki pislik map sensörüne temas ettiğinde bu arızayı veriyor dediler.yeni map sensörü aldım taktım fakat o da aynı sorunu yaptı.daha sonra iş egr ye kadar uzandı.bujilerde değişti tabi arada. kısacası hesap 1100 tl (içinde başka şeylerde var ama) neyse 3-5 ay bindim araca yine map sensörü kaynaklı motor sistem arızası verdi araç.bende eskisini atmamıştım gittim tekrar orjinal parçayı taktırdım.şimdi maşaalahı var tık demiyor Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 23 Nisan 2012 Yazar Paylaş 23 Nisan 2012 bakmışlar maf sensöründe sorun var mı diye ama Allah'tan yokmuş :D 1.5 milyara yakın para bide o parçaya gidicekti , biraz gereksiz bi parça galiba o sensörü iptal ettirenler var bilmiyorum işlevi ne .. Yorum bağlantısı
Cem Çaylak 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Arkadaşlar merhabalar. Aracım 2005 model ford c max 1.6 dizeldir.. Aracımın sıkıntısı anahtarı taktığımda aracın immobilizer ışığı sürekli yanıp sönüyor ve çalışmıyor motor sistem arızası diyor... birkaç kez anahtari cevirdiğimde ancak çalışıyor. Sanayiye götürdüm bilgisayara bağladılar bişey bulamadılar aynı şekilde beyinciye de gösterdik bişey bulamadı... yedek anahtarıyla da aynı sorunu yapıyor. Sizce bu skıntıyı neden yapıyor olabilir. Aynı sıkıntıyı yaşayan çözüm yolu bulan biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden. Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 28 Şubat 2016 Paylaş 28 Şubat 2016 Motor sistem arıza ışığı sarı yandığında bir çok neden olur. Ecu ya bilgi veren sensörler bir birleri üzerinde değer okuması yaptıklarında,(birinin arızalanması, diğerlerine gönderilen veriyi etkilemesi) arıza kodlarını, iyi okumayan ustayı yanıltabilir. Bu da bir çok parçayı gereksiz yere değişimi demektir ve kaçınılmaz pahalı maliyetler. O yüzden iyi bir ustaya baktırmakta fayda var. Birde arıza kodları ve yapılan işlemler burada paylaşılırsa çok yararlı olacağına inanmaktayım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts