İçeriğe Yönlendir

Fren Vakumu Bozulan Varmı..?

Ahmet Topcu

Recommended Posts

Ahmet Topcu

Merhaba ford clup aracımda 2 aydır frenlerde bir sertleşme vardı hatta arada sırada bir anda taş gibi olup aracı zor durduruyordum . Sorunu westinghause sandım ustalar söktüler baktılar hiç bir şey yok ve geriye tek bir şey kalıyor oda fren vakumu onu değiştirdik sorun çözüldü 280 parça 40 işçilik 320 tl para ödedim.

Parçayı kendim aldım ordaki kişi bunun kronik sorun oldğunu ve 100 bin kmde servis kendisi değiştirğini söyledi ancak forumlarda fren vakumu bozulan bir focus görmedim sizlerdede bu tür sorunla karşılaşan oldumu?

araçdan sökülen parça bu, eve getirdim söktüm baktım bir sorun göremedim :)

12042012210.jpg

12042012212.jpg

hafta sonuda canım sıkıldı üst kapağı sökmüştüm TDCİ yazısını boyadım gayet güzel oldu bunuda sizinle burda paylaşim dedim :)

15042012215.jpg

15042012221.jpg

16042012225.jpg

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Ben hiç değişmedim arızalanıpta bozulan pek rast gelmedim.Yetkili servistemi değiştirdiniz 2 civata sök taktan 40 tl işçilik alınmışta :s

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

servis ama yetkili değil :) bu parçanın bozulacağını düşünmediğimiz için işçilik çok gitti çünkü westinghause' ye ulaşmak için akü akünün altındaki kapak söküldü ardından hortumda sorun olabileceği düşünülerek onlarda söküldü hortumlar test edildi frenlerde hava varmı bakıldı hatta lastikler sökülerek fren mekanizmalarıda kontrol edildi en son vakuma bakıldı , yoksa sizin dediğiniz gibi sadece 2 vidası var 5 dk da değişti parça.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

En azından bazı parçalarda elden geçmiş olmuş bu sırada.İyi yönünden bakmak lazım :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kronik durumu hiç forumda geçmedi böyle bir durum olsa mutlaka olurdu diye düşünüyorum.Fren şakaya gelmez sorununuzun çok daha büyük hatta hayati sıkıntılar çıkarmadan çözülmesi sevindirici.

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

Benimde aklıma takılan bu olaydı eğer kronik bir sorun olsaydı forumlarda kesinlikle çıkardı.Dediğiniz gibi fren şakaya gelmez parçada bosch un bozulacağını önceden belli etti bu sayedede komple fren aksamını kontrol ettirmiş oldum :)

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

fren vakum motoru zor bozulan bir parça diye duymuştum ancak motora giren hortumu tutan klipsin tırnakları çok çabuk kırılır baskı balata değişirken şanzımanı sökerken vs genelde iş bilmez ustalar hortumu tutan tırnakları kırarlar ve hortum yerinden çıkar veya gevşer frene hava gitmez fren sertleşir. hortumu motora bağlayan tırnakların olduğu kısım ayrı satılmaz direk vakumu değiştirmek gerekir sizdede böyle bir durum söz konusu olmuş olabilirmi? başıma geldi ordan biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

fren vakum motoru zor bozulan bir parça diye duymuştum ancak motora giren hortumu tutan klipsin tırnakları çok çabuk kırılır baskı balata değişirken şanzımanı sökerken vs genelde iş bilmez ustalar hortumu tutan tırnakları kırarlar ve hortum yerinden çıkar veya gevşer frene hava gitmez fren sertleşir. hortumu motora bağlayan tırnakların olduğu kısım ayrı satılmaz direk vakumu değiştirmek gerekir sizdede böyle bir durum söz konusu olmuş olabilirmi? başıma geldi ordan biliyorum.

Sizin bu dediğiniz olayı bende duymuştum servis tanıdık zaten araçımın başındaydım. Hortumlarda ve bağlantı yerlerinde hiç bir sorun yok hatta parçayı orda maktaba bağlayarak test ettik çok az hava çekiyodu ustam kırmadı beni yenisinide test ettik bariz fark vardı kendim evde içini açtım yanlardan aşınma var biraz ve çok değişik bir mekanizma anlayamadım fotosunu çekim koyacağım.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

benim connecte aynı problem mevcut frenler aşırı tepkili bazen ayağın uçuyla dokunduğunda kızaklıyo bazende en üst noktada kavrıyo aynı sorunu teşkil ediyo herhalde musait olduğumda bi ustama goturup baktırayım

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

testlerden sonra sonucu görerek parçanın değişmiş olması gayet güzel bir durum. geçmiş olsun umarım tekrar böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

parçayı çok iyi tanıyorum cidden bir mekanik harikası adeta sanat eseri;)

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

benim connecte aynı problem mevcut frenler aşırı tepkili bazen ayağın uçuyla dokunduğunda kızaklıyo bazende en üst noktada kavrıyo aynı sorunu teşkil ediyo herhalde musait olduğumda bi ustama goturup baktırayım

Büyük ihtimal vakumun fazla hava çekmesinden kaynaklanıyodur söktürün baktırın derim hayati önemi olan bir parça ihmale gelmez

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

testlerden sonra sonucu görerek parçanın değişmiş olması gayet güzel bir durum. geçmiş olsun umarım tekrar böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

parçayı çok iyi tanıyorum cidden bir mekanik harikası adeta sanat eseri;)

Ustam sağolsun beni kırmadı bu parçanın bozuk oldğuna ikna etti :) şimdi parcanın içini açtım çok değişik bir sistem var ve yanlarda aşınma mevcut büyük ihtimal oralardan hava kaçıyordu.

buda resimleri;

20042012232.jpg

20042012231.jpg

20042012230.jpg

20042012229.jpg

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

vakum motor yağıyla besleniyor motorunuz yağsız kaldımı veya periyodik bakım için geçiktinizmi? neden aşınmış merak ettim doğrusu

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

vakum motor yağıyla besleniyor motorunuz yağsız kaldımı veya periyodik bakım için geçiktinizmi? neden aşınmış merak ettim doğrusu

1 yılda yada her 10 bin kmde araçın bakımını yaptırırım. Dediğiniz gibi motor yağıyla besleniyo ve eve getirdğimde içi yağ doluydu zor temizledim neden aşınma olmuş onu bende anlamadım 100 bin km de ise servis periyodik olarak değiştiriyor dendi buna ne kadar doğru bilemiyorum?? :nea: Aracım 118 binde şu anda.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

bu km çok az ve pahalı bir parça orjinali yetkili serviste değeşim dahil 740 tl gibi bir rakamı var.

100 bk de periyodik değiştiğini bilmiyordum vede sanmıyorum ilk sizden duyuyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cvp vericektir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

bu km çok az ve pahalı bir parça orjinali yetkili serviste değeşim dahil 740 tl gibi bir rakamı var.

100 bk de periyodik değiştiğini bilmiyordum vede sanmıyorum ilk sizden duyuyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cvp vericektir.

740 tl mi :shok: ben baya bir ucuza getirmişim o zaman artı parçada orjinal yeni takılan bosch'un servis hakkındada duyduklarımı söyledim ama bakıyorumki sanırım sadece benimki bozulmuş :)

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
baris ozkan

Benimde focus 1 1.8 tdci var ondada ayni sorun mevcut frende herhangi bir sertlesme yapmadi suan fakat yag kacagi var.yan sanayileri verimli olmuyormus illa orjinali olmasi gerekir diyorlar suan sadece parca 425 tl.degistirtemedim bu yuzden.

Yorum bağlantısı
baris ozkan

Benimde focus 1 1.8 tdci var ondada ayni sorun mevcut frende herhangi bir sertlesme yapmadi suan fakat yag kacagi var.yan sanayileri verimli olmuyormus illa orjinali olmasi gerekir diyorlar suan sadece parca 425 tl.degistirtemedim bu yuzden.

degistirmemistim ama dun itibariyle fren vakum pompasinida degistirdim arkadaslar.km.bakimida yapildi trafikte frenlerin sisme yapti zor durabildim kaza yapiyordum.size tavsiyem eger fren vakumu yag kacirmaya basladiysa kesinlikle sektirmeden degistirin.yan sanayisi bes para etmez .fren sakaya gelmez daha iyi anladim bilginiz olsun.orjinalineyse onu taktirin .wapco ford logolu olani.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...