İçeriğe Yönlendir

Araç Lpg De Çalışır İken Ses Sorunu

Cengiz Karakaş

Recommended Posts

Cengiz Karakaş

Aracımı alalı ve forum da aranıza katılalı 10 gün oldu.aracın çalışmasına ,sesine,performansına alışmaya çalışıyorum.Tecrübeli Ford kullanıcılarına danışmak istediğim bir sorunum var (sorunmu değilmi bunuda bilmiyorum ama) arabayı çalıştırdıktan sonra vites boşta iken gaz pedalına çok hafifçe bastığımda motordan sanki zıngırdama sesi gibi bir uğultu geliyor.pedala biraz daha basınca kesiliyor ,yada motor sesinden dolayı duyamıyorum.Bu ses yakıtı benzine aldığımda değil de sadece gazda (lpg'de) oluyor.Araba hareket halindeyken vitesleri deniyorum herhengi bir güç kaybı yok gibi.sizce lpg nin sistem-tesisat-yada beyninde bir sorun mu var?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Selamlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Enjektör sesi olmasın ?

ersen abime katılıyorum. sıralı sistemlerde enjektörler gazı, elektronik bi sistemle geçirirler. lpg ecusu sinyal yollar. enjektörde gazı geçirir. çıt çıt gibi bi ses gelir. bence ses bu olabilir.

Yorum bağlantısı
Cengiz Karakaş

Enjektör sesi olmasın ?

Daha ziyade ince bir sarsıntı,vuruntu gibi sanki gevşemiş bir koruma-metal kapak zıngırtısı gibi.Ersen Bey,yinede tecrübeli bir binici yada ustaya danışmam lazım gibi.önce kendimce kayış sesimi diye düşündüm,yada vites kutusundanmı geliyor diya dinledim ama değil.hem bu sorun(var ise) gaz yada benzin farketmeden yapar diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Egzos bağlantılarını kontrol etmekte fayda var ; belli devirdeki titreşimlerde yapabilir..

Yorum bağlantısı
Cengiz Karakaş

Enjektör sesi olmasın ?

Enjektör sesi derken normal bir sesmi? yoksa enjektör sorunu mu demek istediniz?

Egzos bağlantılarını kontrol etmekte fayda var ; belli devirdeki titreşimlerde yapabilir..

haklı olabilirsin bu da aklıma geldi ama forumda konuşup danışıp sonra baktırayım diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Enjektör sesi derken normal bir sesmi? yoksa enjektör sorunu mu demek istediniz?

Lpg enjektörleri benzin enjektörlerine oranla sesli çalışıyor ; normal bir ses ;)

Yorum bağlantısı
Cengiz Karakaş

Lpg enjektörleri benzin enjektörlerine oranla sesli çalışıyor ; normal bir ses ;)

İnşallah öyledir ersen şu ara pek ilave masraf yapacak durumda değilim,değilse zorlanırım. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

LPG de gelen ses benzinde gelmiyorsa ilk akla yukarıda da yazıldığı gibi lpg enjektörlerinin sesi geliyor.Bunu anlamak için araç içinde değilde dışında kaput açıkken dinleyin.Araca başkası binsin gaz falan versin.Bu şekilde farkı anlamaya çalışın..

Yorum bağlantısı
Cengiz Karakaş

LPG de gelen ses benzinde gelmiyorsa ilk akla yukarıda da yazıldığı gibi lpg enjektörlerinin sesi geliyor.Bunu anlamak için araç içinde değilde dışında kaput açıkken dinleyin.Araca başkası binsin gaz falan versin.Bu şekilde farkı anlamaya çalışın..

Ayhan bey aynen dediğini yaptım ve bir önceki aracı focus olan bir arkadaşla sesi kaput açık dinledik ama dediğim sesi tam manasıyla alamadık.sanki içerden daha iyi duydum sesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Cengiz abi aramıza hoş geldiniz.

Belirttiğiniz bu zıngırdama sesi eksoz boğaz çatalından geliyor olabilir.Şu an beni aracımdada böyle bir ses var çataldaki ufak bir çatlaktan kaynaklanıyor.

bu sesin geleceği diğer bir bölge ise aracın alt kısmında depo koruma olarak kullanılmış olan alümünyum parça.Aracınızı lifte alıp bu alümünyum parçayı bir kontrol edin eksoza sürtüyor olabilir.. :flowers:

Yorum bağlantısı
Cengiz Karakaş

Cengiz abi aramıza hoş geldiniz.

Belirttiğiniz bu zıngırdama sesi eksoz boğaz çatalından geliyor olabilir.Şu an beni aracımdada böyle bir ses var çataldaki ufak bir çatlaktan kaynaklanıyor.

bu sesin geleceği diğer bir bölge ise aracın alt kısmında depo koruma olarak kullanılmış olan alümünyum parça.Aracınızı lifte alıp bu alümünyum parçayı bir kontrol edin eksoza sürtüyor olabilir.. :flowers:

Şahinim teşekkür ediyorum ilgine en kısa zamanda baktıracağım.inşallah büyük bir sorun yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Şahinim teşekkür ediyorum ilgine en kısa zamanda baktıracağım.inşallah büyük bir sorun yoktur.

Yok abi sıkıntı yaratmaz sana ..Marka ve model olarak oldukça kemikli bir araç almışsın abi...Hayırlı olsun... :nazar:

Her türlü Parça ihtiyacı konusunda forumumuzun sponsoru yardımcı olacaktır... Saygılarımla... :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bir ara bendede yapıyordu kendiliğinden yapmaz oldu (:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...