İçeriğe Yönlendir

Çakmak Soketi

İsmail Mumcu

Recommended Posts

İsmail Mumcu

İyi geceler arkadaşlar bugün navigasyonu şarj etmek için adaptörü çakmak soketine bağladım fakat çalışmadı çakmağı söküp sokete baktığımda içersinin paslı ve kiri olduğunu görünce tornavidayla kazımak istedim ama kısa devre yaptı sanırım kıvılcım gibi çaktı ve artık çakmakta çalışmaz oldu sigorta mı atmıştır acaba nasıl yapabilirim?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Sigorta atmıştır tabii. Kitapçıkta varsa oradan bulabilirsin İsmail. :) Yoksa teker teker bak, atık olanı değiştir. Bir daha da öyle yapma. ;) -> Çakmak soketini çıkar, öyle temizle.

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu
(düzenlendi)

Teşekkür ettim Murat abi yarın bir 20 amper sigorta alıp deniyeceğim şema var elimde :)

Peki bu sigortalar üniversal mı fiesta'ya özel mi?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Çıkana göre alırsan iyi olur. Sanırım 2 tip sigorta var. Geçen gün aynı sigortayı bende yaktım. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Teşekkür ettim Murat abi yarın bir 20 amper sigorta alıp deniyeceğim şema var elimde :)

Peki bu sigortalar üniversal mı fiesta'ya özel mi?

Özel değildir İsmail'cim. Yanan sigorta değerinde bir tane alıp takacaksın sadece. Kolay gelsin. :)

Çıkana göre alırsan iyi olur. Sanırım 2 tip sigorta var. Geçen gün aynı sigortayı bende yaktım. :p

Aferin sana. Hoşuna gitti mi peki? :p

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Küçük sigortalardan var.(20A olabilir) Torpidoyu açınca torpidonun içindeki şemaya bakarak çıkarırsınız.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Aferin sana. Hoşuna gitti mi peki? :p

Çok büyük zevk aldım . Bungee jumping yapmış gibi oldu. En kısa zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. :p :p :tongue2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

geçen bende aynı temizliği yaparken sigorta attı.... sigorta atmışken içini güzelce temizledim :)

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Sigorta 20 krş elektrikçiye 10 tl vermemek paha biçilemez=) Bu sabah aldım ve kendim taktım sorun çözüldü arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Çok büyük zevk aldım . Bungee jumping yapmış gibi oldu. En kısa zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. :p :p :tongue2:

Yap, yap... :bambam::p

Sigorta 20 krş elektrikçiye 10 tl vermemek paha biçilemez=) Bu sabah aldım ve kendim taktım sorun çözüldü arkadaşlar

Hadi geçmiş olsun. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Ergüler

15 Amper diye biliyorum geçen gün aynı hataya bende düştüm. Kontak kapalı iken çakmaklığın çalışmasını biraz garipsedim :) benim çakmaklığım çalışıyor fakat çakmak çalışmıyor yenisi nekadardır bilginiz varmı ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

çakmak çalışıyordur. Bence tırnağı yakalamıyor olabilir.

Önce çakmağı elinizle basılı tutun biraz sonra çıkarın aman dokunmayın üfleyin sıcaklığı yüzünüze vurursa çakmak sağlamdır tırnağı yakalamıyordur.

Eğer öyleyse sigortayı sökün tornovida ucuyla kanırtın tırnaklarını az basın bakalım tutucak mı.

Çakmak bozuksa üniversal bir parça ucu çok cüzzi rakamlara satın alınır. Kablosu kopuksa başka birşeyi varsa bakmak lazım.

Ama genelde çakmaklığa takılan şarj aletleri başka şeyler çakmaklığı bir süre tutan tırnakların şeklini biraz bozduğundan sıkıntıya neden oluyor.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Ergüler

Bahsettiğiniz gibi çakmaklık çakmağı tutmuyor fakat çakmak sağlammı diye dediğiniz gibi hic denemedim. Bilgiler için teşekkür ederim. Artık yarın denicem.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ali Kabasakal

Merhaba Gecen gün Navigasyon cihaz şarjını takarken sarj aletının ısıgı yanmaz oldu ıcını actım kurcaladım 1sey bulamadım..

daha sonra sarj bozulmustr dıye yenı bı sarj cıhazı aldım denedım nafıle

aracım tit x ..cakmaklık calısmıyor kolcak ıcındekı de calısmıyor ama arkadakı priz kontagı acınca calısmıyor araba calısırken calısıyor

Ustaya gösterdım sıgortaları ve cakmakları kontrol kalemi ile kontrol etti. sıgortalar saglam cakmaklıgı komple sokcez cakmaklık degısecek(sökme işlemıne karsıyım :)  )
yada altındakı kablolar şase yaptı ne bılım bırsey oldu fln dedi..
söksek ne kadar sürer dedim 2 saat dedi ve zamanı olmadıgı ıcın erteledık

Bu çakmaklık neymiş bea abi tüm tesisatı mı değiştirecek bu durum yüzünden bunu yasayan yada akıl verebılecek olan var mı?
KOntrol edlen yerler :kaput altı sigortalar ; torpido gözü altı sigortalar ; çakmaklık ve kolcak içi 12v girişi

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kadir Türkeli

tam aradigim konuyu buldum ,Kaput Alti Sigortalari nerededir ?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Emrah Barış

benimde benzer bir sorun olarak; telefonumu şarj etmek için kullanıyorum fakat seyir halindeyken bi şarj ediyo bi etmiyo bu durumda  tırnaklar yuvadan çıkıyor sanırım

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

4 ayda bir cakmak sigortası değiştirdiğim için bilgilerimi paylaşayım focus ise mutlaka araç çalışırken çakmaklığa ne takacaksaniz takın ben 2 kere calışmadan takınca attı. Diğerleri ise iphone sarjlarindan oldu servis bana dışarıdan aldığınız soketleri takmayın biraz hassas dedi focusların sigortaları günde 25-30 civarı değiştiriyoruz dedi bazıları cakmaklık dahi bozulabiliyormus bende 5 tane sigorta aldım attım arabaya simdilik bir sıkıntı yok olursada artık degisicez kolay sonuçta B)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

benimde benzer bir sorun olarak; telefonumu şarj etmek için kullanıyorum fakat seyir halindeyken bi şarj ediyo bi etmiyo bu durumda tırnaklar yuvadan çıkıyor sanırım

Yuvanın içinde kenarlarda bulunan yaprakları içe doğru hafifçe bükün...O sac yapraklardan eksi kutup geliyor ve taktığınız şarj aletini sabit tutuyorlar...Bükme işlemini iletken olmayan örneğin üstü izole bantla sarılmış bir tornavida ile yapın ki sigorta atmasın..

4 ayda bir cakmak sigortası değiştirdiğim için bilgilerimi paylaşayım focus ise mutlaka araç çalışırken çakmaklığa ne takacaksaniz takın ben 2 kere calışmadan takınca attı. Diğerleri ise iphone sarjlarindan oldu servis bana dışarıdan aldığınız soketleri takmayın biraz hassas dedi focusların sigortaları günde 25-30 civarı değiştiriyoruz dedi bazıları cakmaklık dahi bozulabiliyormus bende 5 tane sigorta aldım attım arabaya simdilik bir sıkıntı yok olursada artık degisicez kolay sonuçta B)

Arabanın çalışması ile alakası olduğunu düşünmüyorum.. Marş anında gerilim düşer ve düşen değil yükselen gerilim, akım sigortayı attırır...Hassas çakmak soketini hiç anlamadım, basit bir sistemdir..Kısa devre harici ne zarar verebilir anlayamadım... :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Orhan Çalışkan

bende yaptım yaptım baktım olmuyo gıttım komple yenı cakmak aldım. ohh şıkır şıkır. :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Fatih Yılmaz

arkadaşlar merhaba,benim aracımda da çakmağı kızdırıyor ama -2 farklı şarj aletiyle denedim-şarj aletini çalıştırmıyor,önceden biraz sigara içilmiş galiba arabada temizleme fırsatım olmadı ama başka bi sebebi olabilir mi?

Yorum bağlantısı
kadir dedecan

İyi geceler arkadaşlar bugün navigasyonu şarj etmek için adaptörü çakmak soketine bağladım fakat çalışmadı çakmağı söküp sokete baktığımda içersinin paslı ve kiri olduğunu görünce tornavidayla kazımak istedim ama kısa devre yaptı sanırım kıvılcım gibi çaktı ve artık çakmakta çalışmaz oldu sigorta mı atmıştır acaba nasıl yapabilirim?

Kardeş hiç ugraşma. Sigortan atmış 15 lik veye 20 lik sigorta al tak

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Soydan

o kadar arabaya bindim fordun üzerine gıcık cakmak soketi tanımam 

Yorum bağlantısı
Çetin Çöne
(düzenlendi)

Benim araçtada ne çakmak çalışıyordu ne de şarj aleti. Sigorta kontrolünde bir problem çıkmayınca sarj soketini yerinden çıkardım ve bağlantısını kestim sonra ıslak mendille içini temizleyip sonrada en alttaki bakır yuvarlagı biraz sert şekilde kazıyarak temizledim sonuç içi pırıl pırıl oldu. Yerine taktım ve sorunsuz kullanıyorum şimdi.

tarihinde Çetin Çöne tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...