İçeriğe Yönlendir

Benzin Hortumu Patlamış.

Gökhan Aksu

Recommended Posts

Gökhan Aksu

23 Nisan törenleri için kızımı okula bıraktıktan sonra araçtan gelen benzin kokusunu fark ettim.

Motor kaputunu açtığımda benzin hortumunun patlamış olduğunu ve motorun üzerine sızıntı yaptığını

gördüm.Hortumu bulmak biraz zor oldu ama,neyseki sorunu daha ciddi boyut almadan hallettim.

190 TL hortum için biraz yüksek bir tutar gibi geldi bana ama mecburen ödedik.

http://i.imgur.com/cuOwV.jpg

Yorum bağlantısı
Harun Aydın
(düzenlendi)

basınçlı bir hortummu desem ama nekadar basınçlı olacak ordan o şekilde nasıl patladı acaba :unsure2:

tarihinde Harun Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Geçmiş olsun,iyiki çabucak farketmişsiniz.

Teşekkürler.

gecmis olsun Gokhan bey.

190 tl mi ???? :shok:

Maalesef 190 TL.Bende anlam veremiyorum parça fiyatlarına ama.

basınçlı bir hortummu desem ama nekadar basınçlı olacak ordan o şekilde nasıl patladı acaba :unsure2:

Ne kadar basınç var yakıt sisteminde bilmiyorum.Herhangi bir yere teması da yok hortumun.Nasıl oldu anlamadım bende.Malzeme yorgunluğu olabilir.

geçmiş olsun

Sağolun.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Geçmiş olsun. Ben olsam hortumu değiştirmez, patlak yeri elektrik bantı ile sıkıca sarardım.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Geçmiş olsun. Ben olsam hortumu değiştirmez, patlak yeri elektrik bantı ile sıkıca sarardım.

İsmail sakın aklından bile geçirme, hem benzin hem basınç kesin can sıkıcı bir durum başımıza gelir :i-ih:

23 Nisan törenleri için kızımı okula bıraktıktan sonra araçtan gelen benzin kokusunu fark ettim.

Motor kaputunu açtığımda benzin hortumunun patlamış olduğunu ve motorun üzerine sızıntı yaptığını

gördüm.Hortumu bulmak biraz zor oldu ama,neyseki sorunu daha ciddi boyut almadan hallettim.

190 TL hortum için biraz yüksek bir tutar gibi geldi bana ama mecburen ödedik.

Gökhan geçmiş olsun en doğru işi yapmışsın :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

İsmail sakın aklından bile geçirme, hem benzin hem basınç kesin can sıkıcı bir durum başımıza gelir :i-ih:

Çok sarmışlığım var abi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yırtılma olsa dikey olmalı diye düşünürüm, basınçtan dolayı patlasa yuvarlak olur derim ki patlamaz, bir yere sürtmedi ise, kemirilme olabilir, motorun sağına soluna iyice bakın, kemirgen dadanmış olmasın, benzin gibi kimyasalın geçtiği hortum malzemesi pahalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Değil bantla sarmak aracı yerinden kıpırdatmadım.

Gökhan geçmiş olsun en doğru işi yapmışsın :good1:

Sağolasın ustam.Benzin işi tehlikeli :fiuw:

yırtılma olsa dikey olmalı diye düşünürüm, basınçtan dolayı patlasa yuvarlak olur derim ki patlamaz, bir yere sürtmedi ise, kemirilme olabilir, motorun sağına soluna iyice bakın, kemirgen dadanmış olmasın, benzin gibi kimyasalın geçtiği hortum malzemesi pahalıdır.

Kemirilme olduğunu pek sanmıyorum.Ama kontrol etmekte fayda var.Yırtığın olduğu yer hortumun diğer bölümlerinden farklı olarak esnemişti.Şöyleki;hani balonu şişirirsiniz sonra tekrar havasını boşaltırsınız,balon eski formuna dönmez,benzer bir esneme vardı hortumda.Ama kemirgen işini hemen inip kontrol ediyorum. :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kemirgen belritisi genelde U şeklindeki yırtıklar ile görülür, veya kablo boyunca minimini nano sürtünme gibi ısırıklar, mesela 10 cm boyunda. Kemirme de yoksa, benzin hortumu bir yere sürtünüyor olmasın da tekrarlamasın

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Allah Allah... :unsure2:

Geçmiş olsun..

Sağolasın emmi.

Kemirgen belritisi genelde U şeklindeki yırtıklar ile görülür, veya kablo boyunca minimini nano sürtünme gibi ısırıklar, mesela 10 cm boyunda. Kemirme de yoksa, benzin hortumu bir yere sürtünüyor olmasın da tekrarlamasın

Az önce kontrol ettim,başka yerlerde hasar yok gibi.Sürtünme olabilirmi bilmiyorum.

Bu arada atladığım bir şey var,4-5 parçacı ve 2 servis yetkilisi son günlerde bu hortumdan çok soruluyor demişlerdi.Acaba malzeme yorgunluğundan olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Valla çok büyük geçmi olsun allah korumuş.Bana kemirilme gibi geldi çünki bu tip hortumlar çok dayanıklı malzmeden yapılıyor ve kolay kolay zarar görmezler .zarar görecekleri biryerde yok zaten .Ama hortum fiyatı hakikaten uçukmuş.Bence resmi tatil kazıgı gibi geldi bana .Vaktiniz olsa sanayide hidrolik hortumları felan yapan yerler var oralarda 15-20 liraya sorunu çözerdiniz ama neyse artık alınmış.Ama olayı çok çabuk farketmeniz sizin için büyük şans

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok geçmiş olsun. Bence ucuz atlatılmış bir olay.

Sonra trafikte yanan araçlar... Aman dikkat...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile, 100 ml benzini yoğurd kasesi içine dökün, içine elektrik bandı da koyun, 30 dak sonra bakın neler oluyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vesile ile, 100 ml benzini yoğurd kasesi içine dökün, içine elektrik bandı da koyun, 30 dak sonra bakın neler oluyor

Yoğurd yeni bi şey mi? Yoğurt a ne oldu :rofl:

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Valla çok büyük geçmi olsun allah korumuş.Bana kemirilme gibi geldi çünki bu tip hortumlar çok dayanıklı malzmeden yapılıyor ve kolay kolay zarar görmezler .zarar görecekleri biryerde yok zaten .Ama hortum fiyatı hakikaten uçukmuş.Bence resmi tatil kazıgı gibi geldi bana .Vaktiniz olsa sanayide hidrolik hortumları felan yapan yerler var oralarda 15-20 liraya sorunu çözerdiniz ama neyse artık alınmış.Ama olayı çok çabuk farketmeniz sizin için büyük şans

Teşekkürler.Hidrolik hortum seçeneği sunuldu banada ama,pahalıda olsa özellikle yakıt sisteminde orjinal parça tercih ediyorum.

Çok geçmiş olsun. Bence ucuz atlatılmış bir olay.

Sonra trafikte yanan araçlar... Aman dikkat...

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yoğurd yeni bi şey mi? Yoğurt a ne oldu :rofl:

laylon malmzeme yani yourd kasesi

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Geçmiş olsun Gökhan abi...Allah beterinden korusun.

Abi nedir bu araçtan senin çektiğin :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Geçmiş olsun öncelikle.

Hortumu değiştirmekle en doğrusunu yapmışsınız ancak, 190 TL çok para.

Başka hortumlar da rahatlıkla iş görürdü.

Yaz tatilinde motorsiklet tamiri ile falan uğraşıyorum.Sanayiden alınan benzin hortumu takmışlığımız çoktur. Hiç bir sıkıntı da olmuyor.

Neyse, geçmiş olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...