İçeriğe Yönlendir

Benzin Hortumu Patlamış.

Gökhan Aksu

Recommended Posts

Gökhan Aksu

geçmiş olsun allah korumuş.

Teşekkürer.

Geçmiş olsun Gökhan abi...Allah beterinden korusun.

Abi nedir bu araçtan senin çektiğin :(

Sağolasın Cengiz.Kısmet diyelim.

Geçmiş olsun öncelikle.

Hortumu değiştirmekle en doğrusunu yapmışsınız ancak, 190 TL çok para.

Başka hortumlar da rahatlıkla iş görürdü.

Yaz tatilinde motorsiklet tamiri ile falan uğraşıyorum.Sanayiden alınan benzin hortumu takmışlığımız çoktur. Hiç bir sıkıntı da olmuyor.

Neyse, geçmiş olsun...

Teşekkürler.

Bana da teklif edildi.Yine de orjinali olsun dedim.Her ne kadar fiyatı biraz yüksekse de. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Vesile ile, 100 ml benzini yoğurd kasesi içine dökün, içine elektrik bandı da koyun, 30 dak sonra bakın neler oluyor

Evet, bantı değil benzinin, suyun içinede koysanız şekli değişir. Ama kaliteli elektrik bandını gerdirerek sardığınızda gerilmeden dolayı ısınır ve kaynayarak yapışır ve birşey olmaz. Sardığınız yerden açmaya çalışsanız bile açılmaz. Hatta mevcut hortumları yeni iken sararsanız birdaha patlamaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Veli Gürcan

merhabalar bikaç zamandır benzin hortumumla uğraşıyorum 1 ay kadar önce işaretlediğim hortum ek yerlerinden benzin kaçırıyordu tamircime gittim hortumun tıkandığını söyledi yeni hortum taktı fakat normal yumuşak mazemeli hortumdan taktı dün gece araçtan yine benzin kokusu gelmeye başlayınca kaputu açtım yeni taktıkları hortum iki yerinden patlamış vaziyetteydi. sizce bu hortumpatlaması sebebi bir tıkanıklıktanmı kaynaklı yoksa yeni takınlan hortumun uyumsuzluğumudur çünkü çıkan parçayla takılan mazemenin arasında dağlarkadar fark var. sizce ne yapmalıyım..??  (resim aracıma ait değil internetten indirdim şuan o hortumların yerinde farklı bir hortum var)

Yorum bağlantısı
Veli Gürcan

aynı sıkıntı şuan bendede var fakat benzin hortumu fiyatları gerçekten çok uçuk bu hidrolik hortumu nedir acaba bilen varsa yardımcıolabilirmi..??

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Size de geçmiş olsun.

Birde Mercedes'in parçası pahalı derler.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Size de geçmiş olsun.

Birde Mercedes'in parçası pahalı derler.

ne yani ucuz mu :p

Yorum bağlantısı
Veli Gürcan
(düzenlendi)

UHIKc7x.jpg

(resmi yükleyebildim msjı tekrardan yazdım karışıklık olmaması için)

merhabalar bikaç zamandır benzin hortumumla uğraşıyorum 1 ay kadar önce işaretlediğim hortum ek yerlerinden benzin kaçırıyordu tamircime gittim hortumun tıkandığını söyledi yeni hortum taktı fakat normal yumuşak mazemeli hortumdan taktı dün gece araçtan yine benzin kokusu gelmeye başlayınca kaputu açtım yeni taktıkları hortum iki yerinden patlamış vaziyetteydi. sizce bu hortumpatlaması sebebi bir tıkanıklıktanmı kaynaklı yoksa yeni takınlan hortumun uyumsuzluğumudur çünkü çıkan parçayla takılan mazemenin arasında dağlarkadar fark var. sizce ne yapmalıyım..??  (resim aracıma ait değil internetten indirdim şuan o hortumların yerinde farklı bir hortum var)

tarihinde Veli Gürcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Emre Soylu

UHIKc7x.jpg

UHIKc7x.jpg

yeni konu açmak istemedim. aynı sorunu yaşıyorum. sarı oklar ile gösterdiğiniz hortum patladı. 

japon yapıştırıcısı veya koli bandı  ile yapıştırsam kısa süreli çözüm olur mu acaba?

yaşadığım yerde iyi usta/parça yok.  100-150 km idare edecek bir çözüm arıyorum.

bu öneri clio için yazılmış. işe yarar mı?

'servisi aradım arka koltuğu kaldır benzin otomatiğinin fişini çek o zaman benzin gelmez direk lpgde çalıştır'

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
(düzenlendi)

yeni konu açmak istemedim. aynı sorunu yaşıyorum. sarı oklar ile gösterdiğiniz hortum patladı. 

japon yapıştırıcısı veya koli bandı  ile yapıştırsam kısa süreli çözüm olur mu acaba?

yaşadığım yerde iyi usta/parça yok.  100-150 km idare edecek bir çözüm arıyorum.

bu öneri clio için yazılmış. işe yarar mı?

'servisi aradım arka koltuğu kaldır benzin otomatiğinin fişini çek o zaman benzin gelmez direk lpgde çalıştır'

Hortumu değiştirmek çok sorun değil.Bence geçici diye söylediğin çözümler riskli.Bir şekilde hortumu tedarik edip kendinde kolaylıkla değiştirebilirsin.

Yanyana 2 hortumuda değiştirmiş biri olarak nacizane fikrim :)

tarihinde Gökhan Aksu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Soylu

hortumu değiştirmek sorun değil. hortum yok :)

harcama yapmaktan kaçmıyorum.

sanayiye gidecek kadar 100-150 km idare edecek bir çözüm arıyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ağbiciğim ya tekrar araca uyan başka bir hortum takacaksın yada evde kullandığımız tüplü ocağa takılan hortumu denmekte fayda var. Bu hortum uyarsa çok sağlam orjinal hortumu takana kadar idare edeceksin. İnşallah çözersiniz

Yorum bağlantısı
Emre Soylu

teşekkürler. bi deneyelim bakalım.

anladığım kadarıyla aracı lpg'de kullanınca hortumdaki delikten daha çok benzin atıyor.

benzine geçince  daha az benzin kaçıyor gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Servisin söylediği gibi benzin pompasının soketini çıkarıp direkt lpg ile kullanabilirsiniz

benim aracımda benzin pompası iki defa bozuldu direk lpg ile 1 hafta kullandım daha sonra söküp pompayı değiştirdim.

Kontak kapalı vaziyette lpg dügmesine basılı tutun akabinde düğmeyi bırakmadan aracı çalıştırın lpg sistemi direk olareak devreye girer

Benzin ile ısınmayı beklemez sadece arıza durumları içink kullanılabilir

Yorum bağlantısı
Emre Soylu

Servisin söylediği gibi benzin pompasının soketini çıkarıp direkt lpg ile kullanabilirsiniz

benim aracımda benzin pompası iki defa bozuldu direk lpg ile 1 hafta kullandım daha sonra söküp pompayı değiştirdim.

Kontak kapalı vaziyette lpg dügmesine basılı tutun akabinde düğmeyi bırakmadan aracı çalıştırın lpg sistemi direk olareak devreye girer

Benzin ile ısınmayı beklemez sadece arıza durumları içink kullanılabilir

benzin pompasının soketi nerede?

arka koltuğun altına baktım göremedim öyle bişey.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Arka koltuğu kaldırdıktan sonra sağ tarafta kaplamayı kaldırın siyah yuvarlak bir tapa Göreceksiniz onu çıkardığınızda benzin pompası kablosu ve giriş soketine ulaşırsınız

Yorum bağlantısı
Emre Soylu

hortumu kurutup deliği japon yapıştırıcısı ile kapattım.kuruyunca üzerinden koli bandı sardım. sanayiye kadar idare etti.

parçacılarda hortum yoktu. eski hortumun uç kısımları alındı, hortum atıldı. ortaya yeni bir hortum yapıldı. kemik gibi sağlam.

usta nerede yaptırdı bilmiyorum.yarım saat içinde yaptırıp geldi. ömürlük bişeye benziyor. 30tl ye sorun çözüldü. şimdilik bi sıkıntı yok. kullandıkça göreceğiz.

yetkili servis sadece hortum için 290 tl demişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...