İçeriğe Yönlendir

Focus Comfort Alacağım Bilgi İstiyorum

Özcan Ertürk

Recommended Posts

Özcan Ertürk
(düzenlendi)

Ford Focus Comfort 2011 model, 8.000 km de, benzinli bir araç buldum. 31.500 TL'ye anlaştım gibi. Fakat hala kafamda soru işaretleri var.

Sorularım geliyor.

- Yakıt tüketimi nedir?

- Babam kullanacak genelde, o da senede 10.000 km bile yapamaz. Benzinli mantıklı mı?

- Fiyatı iyi mi?

- İçeri çok ses alıyor mu?

- Ve bende şu anda 2001 model Focus Ambiente var. Onu satacağım, çok temiz bir araba. Ne kadar eder?

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
Büyük harf kullanımı
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
(düzenlendi)

Önecelikle hoş geldiniz bütçenizi bilmiyorum ama ben olsam 1-2 bin tl daha verir titanium alırım. Benim için donanım önemli.

tarihinde Hüseyin Yergin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özcan Ertürk

Hoş bulduk. Hüseyin bey benim içinde donanım önemli ancak söz konusu babam olunca mecburen biraz yakıta önem veriyoruz. Sizce bu fiyat iyi midir ?

Yorum bağlantısı
Kenan Tomris

Öncelikle yakıt tüketimi sizi biraz üzebilir şehir içinde istanbul da 10 lt altına inemedim ve bu yuzden lpg taktırdım ve size tavsiyem lpg mutlaka düşünün, fiyat gayet ıyı , içeri maalesef çok ses alıyor ama motor sesi değil lastik sesi üstündeki hankoksa ki öledir değiştirmeden kurtulamazsınız yokohoma c drive yı formdakı bir çok kişi tavsiye ediyor. Aracınız için maalesef bir şey diyemeyeceğim sahibinden bakarak kıyaslama yapın .

Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Hoş bulduk. Hüseyin bey benim içinde donanım önemli ancak söz konusu babam olunca mecburen biraz yakıta önem veriyoruz. Sizce bu fiyat iyi midir ?

lpgsiz focusa ben şahsen binemem senede ortalama en az 20000 yol yapıyorum ford şehir içi 10 lt yakın yakar benzinde ona göre hesap edin.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Yaklaşık 10 gün önce kardeşime 2010 model Focus Comfort aldık 8000 km de 29000 tl ye aldık. Hemen lpg taktırdık şehir içi 10 lt şehirler arasıda 7,5 gibi yakıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakam çok da değil az da değil, ancak 1-2 bin TL daha verilip titanum hatta titanium X de alınabiliyor

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Ben aldım memnunum tüp bile taktırmadım halen :)

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Arkadaşlarımızın dediği gibi şehiriçi ortalama 10 litre yakıyor. LPG taktırırsanız da yaklaşık 100 kmde 10-11 arası LPG yakıyor. Şehirlerarası ortalama yakıt tüketimim benzin için 7.3 litre... 110-120 arası hız sabitleyici, ara hızlanmalar ve bursa-balıksesir otobanı 160-200 arası... Manisadan izmite... 32 litreyle şehirdışında 370 km gittim... yakıtı sağlam harcıyor ama hakkını veriyor :) yakıt tüketimi ise düşünceniz biraz daha düşünün derim...

Yorum bağlantısı
Özcan Ertürk

Herkese teşekkürler. Bende şirket arabası var evdeki arabayı pek kullanmam fakat. Babam 30 yıllık memur olduğu için yakıta çok önem veriyor. Şimdi alırız çok yaktığını görür bana kızar bende boynumu eğerim kendime kızarım oda olmaz :) Oyüzden sizlerin fikrini almak istedim. 2010 2011 comfort sahiplerine özelden msj attım onlarda çok değerli bilgiler verdiler tüp konusunda. Her cevabı önüme koydum ve almaya karar verdim. Muhtemelende yarın alacağız. Umarım pişman olmayız

Yorum bağlantısı
Mehmet Keleş

2010 focus comfort hb var bende de.eger yilda 10 bin km ustu yol yapmiyorsaniz lpg ye gerek yok.şahsen ben yapmadığım icin lpg attirmiyorum depo 55 lt 1 depo ila 700 750 km uzun yol yapiyor sehir ici 600 650 km yol yapiyor.aslinda cok yakmiyor ama benzinin fiyatı malum.ama model yilina gore fiyat iyi.arkadaslarin dedigi gibi 2.3 daha koyup titanyum da alinabilir.ancak modeli yuksek titanyumu o fiyata bulmaniz imkansız

Bu arada ses konusunu da belirteyim arkadaslarin dedigi gibi uzerinde hankook lastikler var ve sesi içeri aliyor lastikleri degistirmeniz gerekebilir

Yorum bağlantısı
Özcan Ertürk

Aracı aldım sıkı bir pazarlık sonucu 30.500 e kadar indirdim 4 tane goodyear kış 4 adet yine goodyear mevsim lastiğinide verdi. araç 8bin km de olduğu için her iki lastikte sıfırdan farksız. Nazar değmesin gerçekten iyi fiyata aldım. Yakıtıda normal yakıyor lpg bile taktırmayı düşünmüyorum 250 km uzun yol yaptım çeyrek depo yaktı hız sabitleyiciyi 95 e sabitleyince yakıt inanılmaz az yakıyor. Şimdi ise jant ayarlıyacağım jant önerileri olan varsa vereceğininiz bilgileri can kulağıyla dinlerim ?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

2009 full donanımlı diyebileceğim comfort aracımız var ablama ait.

Şehir içi sakin kullanımla 8-8,5 lt tüketimi var şehir dışı 650-700 km yi zorluyor.

Benzinli için iyi.

Ama fiyat bence 1-2 bin lira farkla titanium alınır.

Hem 115 bg hem full hem de daha az ses alıyor.

Yorum bağlantısı
Emre Özcan

2011 HB Comfortum var. şu anda 15000 km'de. 2011 Ocakta almıştım. Kütahya'da kullanıyorum. Şehir içinde en çok 2 ya da 3 trafik lambası olan bir güzergaha hafta bir iki kez giriyorum. Diğer günlerde 12 km olan işyerime çevre yolundan gidiyorum. Ayda iki üç kez Eskişehir'e git gel yapıyorum.Ölçümlerimi sırasıyla vereyim: 123 TL benzin ile 448 km. (10.000 km öncesi yakıt tüketimi), 182 TL benzin ile 582 km, geçen haftaki ölçümümde ise 94 TL benzin ile 336 km yol yaptım. Ortalamasını aldığımda 6,5-6,6 LT/100 Km yapıyor. (Çok sakin, 3000 deviri geçmeyen ve erken vites değiştirlen bir kullanım ile). Aracımdan oldukça memnunum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...