İçeriğe Yönlendir

Focus III - Müzik Dinlerken Arka Kapılardan Gelen Patırtı Ve Kapıların Sökülmes

Osman Ünal

Recommended Posts

Osman Ünal

Bir kaç kişi daha şikayet etmişti bu patırtı şikayetinden, bugün vakit bulunca arka kapı döşemesini söktüm sesin kaynağı ortaya çıktı.

Sesi yapan kapının üstüne yapıştırılmış olan şu siyah süngerimsi yapıdaki malzeme. Döşemeyi söktükten sonra bile patırdamaya devam ediyor, arkasındaki cam motoruna vurdukça ses yapıyor.

fotoraf0124j.th.jpg

Bu resimdede görüleceği üzere süngerimsi malzemenin arkasında tamamen açık alan ise, malzeme titredikçe diyafram gibi hareket etmesine ve sesin iyice artmasına sebep oluyor.

fotoraf0125.th.jpg

fotoraf0123b.th.jpg

Bu da kapı döşemesinin iç yüzeyi, burayı daha stabil hale getirmek için herhangi bir uygulama yapmaya gerek var mı. Eğer uygun malzeme var ise nedir ve nasıl yapılır.

fotoraf0126.th.jpg

Şimdi bu kapılara ve kapı döşemesine ne gibi bir işlem yapmak lazım, ben ses sistemi falan kurmayı düşünmüyorum sadece şu tuhaf patırtılardan falan kurtulmayı istiyorum. Bütün fikirlere açığım neler yapılabilir yorumları ve yardımları bekliyorum.

Heee belki bu arada oem speaker ları değiştirmenin de ses üzerinde faydası olur mu, yosa ampli. falan koyulmayacaksa tamamen gereksiz mi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o yalıtım kapıya tokluk hissi veren sünger :) yoksa teneke sesi gelir araçtan sürekli. basslar açılınca gümbürtü yapıyor ama o ayrı :p

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Bu tokluk hissi vereceğine patırtı sesi veriyor :) Çözmek lazım. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ses yapanın sünger olduğunu sanmıyorum ama oysa, çözüm olarak o süngeri farklı noktalardan yapıştırmayı dene abi..

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Mehmet kesin o sünger yapıyor, arka kısmında çok boş alan var vibrasyon yapmasına engel olamıyorsun, üzerine elinle bastırınca ses kesiliyor kalıcı bir çözüm bulmam lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

olay süngerden çok trimdeki titreşim diye düşünüyorum. yine hoparlör bağlantısıda gevşeyince ses yapıyor. trimin metal kısma deydiği yerlere süngerimsi bir şey daha çekmek lazım.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

hoparlör arkasına polyesterden malzeme dökmek mid bassları harika seviyeye çıkarır. Geri zerzevat ise sökülür atılır :)

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

olay süngerden çok trimdeki titreşim diye düşünüyorum. yine hoparlör bağlantısıda gevşeyince ses yapıyor. trimin metal kısma deydiği yerlere süngerimsi bir şey daha çekmek lazım.

Mustafa trim söküldükten sonra da patırtı devam ediyor, resimde gördüğün gibi o süngerimsi malzemeyi yarıya kadar açıp tutunca sesi sonuna kadar açsan bile patırtı olmuyor.

hoparlör arkasına polyesterden malzeme dökmek mid bassları harika seviyeye çıkarır. Geri zerzevat ise sökülür atılır :)

Hakan o polyester dökme işi nedir nereye dökeceğiz, birde geri kalan zerzavatı sökünce kapıdan gelen sesler artmaz mı.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

F2 de kapılarda bu malzeme yok. Bunun yerine metal sac var ve 8-10 adet kalın civatayla kapı panelini kapatıyor. Tabii altında lastik contası var ve ses yapması söz konusu bile değil. Açıkçası bu görüntü beni hayal kırıklığına uğrattı. Sony i son ses bile açtığımda en küçük rahatsız edici bir ses yok F2 de...

Çözüm patex (bally tarzı süngeri eritmeyen bişey) yapıştırıcıyla her iki tarafa da sürerek yapıştırmak olabilir...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Süngerlerden kurtulursun abi. Polyester işini de tamponcular karlıkçılar falan yapar aslında. Yarım yumurta şeklinde içe gömmeli. Mis gibi. Geri kalan da ses yalıtım yapışkanlarıyla yapılır. Secondskin tarzı yani.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Süngerlerden kurtulursun abi. Polyester işini de tamponcular karlıkçılar falan yapar aslında. Yarım yumurta şeklinde içe gömmeli. Mis gibi. Geri kalan da ses yalıtım yapışkanlarıyla yapılır. Secondskin tarzı yani.

Hııı hoparlörün arkasını kapatacağız yani doğrumu anladım.

Süngeride söküp atacağız yerine sacın üzerine ziftli yapışkanlı malzeme yapıştıracağız.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yok yok eminim...

Arka kapının fotosunu çekmedim ama, yalıtım yaparken sökmüştüm. Ön kapının fotosunu ekliyorum. Arka kapıda da aynı bu sacdan var...

VbJZG.jpg

Turkay abi bir yanlışın olmasın.F1 lerde bile bu malzeme var iken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu ford model geliştirken iyide, çaktırmadan, görünmeyen yerlerden çalma işini de iyice abartmış anlaşılan, fiestanın kapı iç trimi bile f3 e 10 basar, bu ne iştir, üç kuruşluk şeyden kaçmışlar :angry:

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Murat Çetinkaya

Yetkili serviste ses yapan yerlere yapışkanlı sünger koydular, müziği açınca arkadan gelen patırtı gümbürtü kesildi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

siyah sünger önüne, kapı döşemesi ile araya sıkışacak şekilde yine sünger kıvrılır yerleştirrilirse ses yapmaz sanırım. benim anladığım siyah sünger çok çok ince kalmış o yüzden titriyor

Yorum bağlantısı
Murat Çetinkaya

hangi serviste umursadilar ki hayret ?

Ford Altaş Otomotiv Ordu

siyah sünger önüne, kapı döşemesi ile araya sıkışacak şekilde yine sünger kıvrılır yerleştirrilirse ses yapmaz sanırım. benim anladığım siyah sünger çok çok ince kalmış o yüzden titriyor

Kapı döşemesindeki plastiğin birleşme yerleriyle, kapının üzerindeki siyah süngerimsi yerin arkasına yaptılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Aynı dediğin gibi oluyor, bende sünger sıkıştırarak çözdüm.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Çetinkaya

yüskek hızlarda sol ve sağdan, sol ve sağ omuz hizası bölgeden, cam iç düşeme arası rüzgar sesini; artarak alan varmı ? varsa ,bu sünger işi o olayı da çözdü mü?

Yok kesmedi, o sesi hala alıyorum; üstüne yüksek devirde de ön konsoldan da ses geliyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Onur BOYACI

yüskek hızlarda sol ve sağdan, sol ve sağ omuz hizası bölgeden, cam iç düşeme arası rüzgar sesini; artarak alan varmı ? varsa ,bu sünger işi o olayı da çözdü mü?

kapların dışında cama bitişik inen siyah plastik dikey şeritler var onların yapışkanı eskiyor ve kapıdan ayrılmaya başlıyor onlar ciddi rüzgar sesi yapıyor. bi kontrol edin derim...

bende de titanium f2 var. sesi biraz açınca kapılar zangırdamaya başlıyor. çok rahatsızım sesten. sözde sony müzik sistemi var ama sesini bile açamadıktan sonra (bass da açık değil) ne anladım sony müzik sisteminden.

sol ön kapıda fazlaydı ses. servise götürdüm kapıyı tamamen söktük ustayla beraber ne o ne de ben ses yapabilecek gevşeklikte bi parça göremedik. ama kapıyı tekrar birleştirince ses kesildi. şimdi sağ ön kapıdan gelmeye başladı. tekrar götürmeyi düşünüyorum. söylediğiniz yöntemden bahsedicem serviste de. umuyorum kalıcı bi çözüm bulabiliriz...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Koyunlu

Üstat aman o süngerimsi malzemeyi sökmeyin ben arabaya ses sistemi yaptırırken aynı sorunla karşılaştım hatta serviste baktı çözemedi o kenarındakı ziftli malzemeyi bıcakla keserek o süngeri çıkartın daha sonra o süngerle temas eden kısımlardaki saç parçalarını görüceksiniz bali sürerek o süngerin oralara vibrasyon yaparken vurmasını engellemiş olursunuz bende f3 kullanıcısıyım bu kronik bi sıkıntı gibi bişey

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Alper Bekem

aynı sorun bendede vardı sagolsun yetkili servis o izolasyonu yırttı zırıltı kesildi fakat arka  kolonlardan gelen bass seside gitti. aman izolasyonlara zarar vermeyin kapıdan yapışkandan ayrılıyor zırıltı o yüzden düzgünce sökülüp açılan yerler yeniden yapıştırılırsa sorun çözülür

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Akpınar

S.A

hocam o parçayı keçe yardımı ile sarabilirseniz sonuca ulaşacaksınız ince  çamaşır makinelerinin içine döşenen bir tarafı sağlam yapışkanlı keçeler var metrajını siz kendiniz dilediğiniz gibi kesip yerleştirebilirsiniz tokluk hissi veren malzeme arada kalacağı için kapıya hem tokluk hissi verir hemde iç panzilot arasında tatlı sıkışma olacaktır. hem titremez hemde ses yapmaz. malzemeyi elektrikli ev aletleri tamiri yapan yerlerden temin edebilirsiniz (Teknik servis değil) ali usta memed usta gibi yerlerde vardır ücret almadan verirler.. saygılar...

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Serhat CENGİZ

Bir kaç kişi daha şikayet etmişti bu patırtı şikayetinden, bugün vakit bulunca arka kapı döşemesini söktüm sesin kaynağı ortaya çıktı.

Sesi yapan kapının üstüne yapıştırılmış olan şu siyah süngerimsi yapıdaki malzeme. Döşemeyi söktükten sonra bile patırdamaya devam ediyor, arkasındaki cam motoruna vurdukça ses yapıyor.

fotoraf0124j.th.jpg

Bu resimdede görüleceği üzere süngerimsi malzemenin arkasında tamamen açık alan ise, malzeme titredikçe diyafram gibi hareket etmesine ve sesin iyice artmasına sebep oluyor.

fotoraf0125.th.jpg

fotoraf0123b.th.jpg

Bu da kapı döşemesinin iç yüzeyi, burayı daha stabil hale getirmek için herhangi bir uygulama yapmaya gerek var mı. Eğer uygun malzeme var ise nedir ve nasıl yapılır.

fotoraf0126.th.jpg

Şimdi bu kapılara ve kapı döşemesine ne gibi bir işlem yapmak lazım, ben ses sistemi falan kurmayı düşünmüyorum sadece şu tuhaf patırtılardan falan kurtulmayı istiyorum. Bütün fikirlere açığım neler yapılabilir yorumları ve yardımları bekliyorum.

Heee belki bu arada oem speaker ları değiştirmenin de ses üzerinde faydası olur mu, yosa ampli. falan koyulmayacaksa tamamen gereksiz mi.

bitüself denilen bi malzeme var bunu kapı içlerine davlumbazlara bagaj altına ve kaput içine uyguladığınız zaman seslerde baya azalma olduğu söyleniyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...