İçeriğe Yönlendir

İlginç Bir Lpg Arızası - 2

Serhan Gürbüzol

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

Arkadaşlar bilgi amaçlı paylaşmak istedim, bundan önceki aracım 2000 Model Focus Ghia benzinli idi, bir gün uzun yolda giderken hararet gösterge ibresinin uzun aralıklarla aniden Maksimum seviyeye vurup geri geldiği dikkatimi çekti, daha sonra bir arkadaşıma arabayı verdim Ankara'ya gitti geldi oda aynı şeyi söyledi Allah Allah dedim soluğu bir özel serviste aldım. Bir ara getir basit bir şey dediler tamam dedim çıktım, hafta sonu denize giderken birden gözüm hararete takıldı maksimuma vurmuş öyle duruyor sağa çektik motor kaputunu açtım her şey mis gibi tertemiz ne hararet var ne su deposunda fokurdama her şey normal, arabayı çalıştırdım normal yerine gelmiş. Neyse gittik gelirken bir daha aynı olay oldu ve motor arıza lambası yandı ve '' Aha şimdi şapa oturduk '' dedim ve servisi aradım aynı geçenki gibi motor kısmında hiç bir hareket yok her şey normal buraya getir dediler ve bana '' Hayali hararet var dediler '' Gittim servise ve hararet müşürünü söktüler müşürün kenarına 3 adet delik deldiler yerine monte ettiler, bundan sonra olmaz bir daha dediler, açıklaması ne dedim ustalar '' bu modellerin bazılarına Fiesta müşürü takılı olduğunu ve Lpg takıldığı zaman bu tür hayali olarak hararet yapabildiğini '' anlattılar hatta bu işlemden önce hararet full 'de iken Gauge menüsünden harareti gösterdiler gerçektende sıcaklık 75 derece idi. Yapılan işlemden sonra bir daha aynı problemi yaşamadım. Değişik bir tecrübe idi paylaşmak istedim. Hepinize kazasız belasız yolculuklar dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Siz oraya arabanızı falan götürüyorsanız devamlı bence götürmeyin artık.O yalancı harareti motor suyundaki havadan yapar. Deldikleri şeyde hararet müşürü değil termostattır.

tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
bu modellerin bazılarına Fiesta müşürü takılı olduğunu ve Lpg takıldığı zaman bu tür hayali olarak hararet yapabildiğin

e focus müşiri takılsa idi ya?

yapılan işlem normal değil çözüme ulaşmıştır belki onu bilemem ama ford böyle bir uygulama söylememiş. ha doğrudur bazı modellerde yalancı hararet diye bir olay var ve ford kabul edip soğutma sistemine bu sıkıntı aşmak için bir bülten ve kit yollamış servise.

ama lpg öncesinde böyle bir sıkıntı olmayıp sonrasında oluştuysa bu aracın yada müşirin hatası değil.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Siz oraya arabanızı falan götürüyorsanız devamlı bence götürmeyin artık.O yalancı harareti motor suyundaki havadan yapar. Deldikleri şeyde hararet müşürü değil termostattır.

Özür dilerim doğrudur, termostat idi parça. Uyarı için teşekkürler. ( Üzerinden bayağı zaman geçince karıştırmışım. ) :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...