İçeriğe Yönlendir

Oto Doğalgaz Dönüşüm Kitleri (Cng) Hakkında.

Guest Hakan Tarım

Recommended Posts

Guest Hakan Tarım

Bugünlerde kulağıma çok fısıldanmaya başladı. İzmirde dolum tesisi bile varmış. LPG' ye göre oktanı fazla olduğu için hem kaliteli hem daha ucuz oluyormuş.

Hatta ve hatta evdeki doğalgazdan dolum yapabilmek için kit'leri varmış ve evde kendimiz dolum yapabiliyormuşuz.

En büyük olay ise ek yapılacak donanım ve tabiki masrafla LPG, CNG ve tabiki BENZİN aynı araçta bulunabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tankı ağır diye biliyorum. burda belediye otobüslerinde kullanılıyor. otobüsün tepesinde kocaman depoları var.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ankara da otobüsler kullanıyor.Burada lpg dönüşümü yapan bir arkadaşım çok araştırdı en büyük sıkıntısı depoyu soğuk tutmak diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yıllardır var.Belediye otobüsleri kullanıyor.Ancak ne hikmetse otomobillerde yaygınlaşmadı.Sanırım devlet izin vermiyor.Ayrıca evlerden dolum yapılabilirse o zaman istasyonlar açılmaz.Açılmayınca da bu iş başlamadan biter.Kimse yatırım yapmaz.

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

Daha karlıysa biran önce yaygınlaşsın. :) lpg de olsa dayanılacak gibi değil

Yorum bağlantısı
Eray Eski

abi bugun lpg 2.50 tl ye dusmus. simdilik zam gelene kadar dusunme CNG isini :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
70 kuruş yakıyor adam. 50'ye indirse olay olacak :D :D :D

Şuan cup diye 55 kuruş adaşcım, hiç yırtınma. Ben merakımdan araştırdım. Yoksa para .ok gibi bende :p dert yok sıkıntı yok :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Cng tüketim olarak lpg'den fazla. Rakamsal olarak ekonomik olsa dahi devasa tank ihtiyacı olacak aracın. Hem yaygınlaşırsa bindiğimiz dalı kesmiş olmazmıyız ( konutların doğalgaz fiyatları uçmaya başlar da )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Doğalgaz da , dünya piyasası satış rakamı 2 dolar, daha da aşğaı inmez, çıkması da olası değil, yeni yeni rezervler bulundu diye de bir not düşeyim.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

İzmir'de dönüşüm yapanları araştırmak lazım aslında, nasıl bir durum var. Tank mank işi. Dönüşüm ise 2500 lira civarlarıymış duyduğuma göre.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ben bu araç için düşünüyorum demedim zaten. Elin japonu yüzde 90 bunu kullanıyorsa vardır bir bildiği. LPG CNG dönüşüm kitleri diye boşuna yazmıyor şirketler tabelalarına. Ama CNG henüz gözükmüyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Doğalgaz da , dünya piyasası satış rakamı 2 dolar, daha da aşğaı inmez, çıkması da olası değil, yeni yeni rezervler bulundu diye de bir not düşeyim.

Bu yeni bulunan rezervlerden bizimkilerin haberi yok sanırım.Daha yeni oturtmadılar mı zammı :angry:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bendeki prins kitin sadece bakır lpg boruları ve tankı değişilerek doğalgazda çalıştırılabiliyor..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Benzin 7 litre yakarken lpg 10 litre yakıyor. Ancak cng lpg gibi fazla yakmıyor, nbenzin gibi 7 litre yakıyor. Bu yüzden cng daha ekonomik.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hüseyin madem lpd'den daha az yakıyor niye aracın altı dinamit lokumu dolu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...