İçeriğe Yönlendir

Artık Tüplü Ve Daha Sakinim :)


Yusuf Dagli

Recommended Posts

Yusuf Dagli

2011 ford focus collection 5k 1.6i 100ps aracıma BRC marka tüp taktırdım.. Taktırsam mı taktırmasam mı kararsızlığımı üzerimden atmanın sevincini yaşıyorum... Performansta hissedilir bir değişiklik olmadı , ilerde de olmaz inşallah..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin
(düzenlendi)

Hocam sanırım yenisiniz forumumuza hoşgeldiniz....içiniz rahat olsun, rahat rahat binin aracınıza...

tarihinde Ertan Alptekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bende bu 100ps motorlu f2 olacak dakikasına durmazdım zaten, hocam hayırlı olsun. En iyi seçim sıkıntısız uzun yıllar binersiniz inşallah.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

30liraya 60ş.içi 100 ş.dışı toplam 160 km yol yapmanın mutlulugu paha biçilemez :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

evet forumda yeniyim , buradaki ilgi ve sevgi çok hoşuma gitti.. Olumlu cevaplarınız daha çok rahatlattı saolun

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Lpg artık araçlarda standart donanım gibi. Firmalar giderek deneyim kazandı, montaj yapanlar ustalaştı, LPG kitleri birçok kriteri sağlayarak araca maksiumum uyum konusunda çok yol katetti. Şu an için bazı avm'lerin kapalı otoparklarına girememe haricinde eskiden gelen önyargıların birçoğu kayboldu.

Lpg ile yakıt ekonomisinde en önemli konulardan biri, kalibrasyon. Aracınızın tüketimini bir süre izleyin. Normal yakıtınızın litre olarak tüketiminin yaklaşık %20'si fazlasını harcaması lazım. Daha az ya da daha çok yakıyorsa kalibrasyon ayarınız problemli demektir. Aracınızın motor sıcaklığı 40 dereceye ulaştığında LPG'ye geçiş en sağlıklısıdır. Özellikle kış aylarında bu sıcaklığa ulaşmak için daha çok benzinli kullanım gerekir fakat aracın stop etmesi, silkelemesi, gaz yememesi gibi problemlerin önüne geçmek açısından buna katlanmak gerek.

Bundan sonra aracınız elektriksel konulara daha hassas olacak. Benzinli kullanımda hissetmediğiniz buji eksik ateşlemesini hemen hisseder duruma geleceksiniz. Ya da buji kablosu arızasını. Korkmayın, LPG dünyası böyledir. Yakıttan yapılan ekonominin bir kısmı zorunlu da olsa bu masraflara gider ancak zaten aracınızın sağlıklı çalışması için benzinde de LPG'de de zamanında parça değişimi önemlidir. Böylece aracınızın ömrünü performans bahanesi ile uzatırsınız.

Çok süratli kullanımlarda LPG ekonomisi olmaz. Bu yüzden başlıkta belirttiğiniz üzere sakin kullanım önemlidir. Aracınızı fazla dinlemeyin. Sürekli benzine alıp acaba performans kaybı var mı diye düşünmeyin. Önemli olan aracınızı, masraf hesabı yapmadan gönül rahatlığı ile kullanmak.

Bu arada yakıt tüketim gideriniz düşecek diye bir ümidiniz varsa o olmayacak. Araç gazlı olunca küçük küçük rakamlar gözünüze gelmeyecek. Ay sonunda bakacaksınız ki, önceki ay ile aynı yakıt parasını harcamşsınız. Yanlız yaptığınız km yaklaşık %50 daha fazla olacağı için, yanınıza fazladan yaptığınız %50'lik yol kâr kalacak.

Son cümle olarak, yerinde ve zamanında bir karar vermişsiniz. Hayırlı olsun.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...