İçeriğe Yönlendir

Focus Tdci 90 Mı 109 Mu Olduğu Nasıl Anlaşılır


Mahmut Kızıl

Recommended Posts

Mahmut Kızıl

Kardeşime 2008 model Focus 2.5 tdci trend X bir araç aldık. Ruhsata göre araç 80 kW yani 109 bg ama biz emin olamadık. Bu aracın kaç bg olduğunu gösteren bir yer varmı arabada. Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Turboları farklı. Kaputu açıp bakınca direk anlaşılıyor. İki arabanında turbo resmini bulmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

2008 focus 2,5 TDCI varmı? :shok:

Varsa da kesinlikle 90 Bg olamaz. Ben aracı almış olsam, yazan bir yer varmı bilemediğimden çoktan şase numarasından servise sormuştum.

Hayırlı olsun bu arada.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Focus 2'nin makyajlısı demek istemiş abi, motor büyüklüğü değil. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel

Kompresör testindede anlaşılır.bu arada hayırlı uğurlu olsun...

Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl

Yarım saatlik kullanımda arabanın performansı beklediğimden düşük geldi o nedenle acaba 90 bg mi diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Turboları farklı. Kaputu açıp bakınca direk anlaşılıyor. İki arabanında turbo resmini bulmak lazım.

+1

Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl

FordEtis sorgulamasına göre 109 bg çıktı sanırım doğrusu bu.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Şase numarasından yada Kaputu açınca Turbo farkından çok net anlaşılır

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Turbo dizel araclarda, turbodan uzun süre tam verim alabilmek için tam sentetik yağ kullanmanızı tavsye ederim. Yağ değişimini 10.000 km'yi aşmadan yapabiliyorsanız çok daha iyi olur. Hava filitreside, şehir içi max 7500, şehir dışı max 10.000 km'de deiştirilmeli.

Yorum bağlantısı
Erkan Seyhun

konudan farklı ama. bende 2010 model focus collectıon var. servis periyotları 15.000 km de bir. sizler 7.500 ve 10.000 lerden bahsediyorsunuz. ben normalde periyotlara uyuyorum hangisi doğru??

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

5000km de hava filtresini söküp bakın, gönlünüz el veriyor ise geri takın, motor yağı için de: İstanbulda yeri geliyor 2 km yolu 1 saat rölantide çalışan motor ile gidiyoruz, yani yazan km den çok çalışan motor olmuyor mu?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...